Начало Проекти Проекти Българският екип на СОУ "Вичо Грънчаров" по проект "YOUropeans on the move-migrants between integrat

Българският екип на СОУ "Вичо Грънчаров" по проект "YOUropeans on the move-migrants between integrat ПДФ Печат Е-мейл

mobilnost G2n

Учениците Мариела Маркова и Мартина Петрова от XIаклас и учителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СОУ "Вичо Грънчаров" участваха в шеста транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 10 април до 16 април 2016 година се проведе шестата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше 9- та гимназия в Ираклион, Крит, Гърция. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез представяне на традиционни фолклорни танци, авторски песни и драма от всяка страна партньор на проекта.

mobilnost G nБългарският екип участва в два концерта под наслов "WeareEurоpe" като представи фолклорен танц от Северна България - Дунавско хоро, учениците изпяха песента "Облаче ле бяло" и съвместно с приятелите им от Германия, Полша, Белгия, Гърция, Франция, Италия и Великобритания участваха в спектакъл, чийто сценарий е авторски за екипа на България по темата: "Ние сме Европа"

Във връзка с програмата на срещата, учениците се подготвяха за концертите по групи, които се изнесоха пред родителите, представителите на местната общност и колегите. Традиционни за Крит занаяти като изработване на глинени съдове, приготвяне на хляб, тъкане бяха усвоени по време на работата ни в специални работилници за занаяти в селищата Кносос и Аролитос.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Ираклион, Кносос, Елоунда, Таласокосмос, Спиналонга, Плака, Аролитос и средиземноморското крайбрежието обогатиха нашите знания за историята и културата на Крит и оставиха незабравими спомени

До нови срещи приятели!

Българският екип на проект Еразъм+.