Начало Хуманитарни дисциплини СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИСТОРИЯ „ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИСТОРИЯ „ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ” ПДФ Печат Е-мейл

1 състезание по историяШестокласници от СУ "€žВичо Грънчаров" организираха и проведоха състезание по история- "За свободна България"€.Присъстваха г-жа Николинка Попйорданова -директор на СУ "€žВичо Грънчаров"€, г-жа Нели Атанасова - заместник-директор, учители и ученици от СУ"€žВичо Грънчаров"€,

Състезанието протече в четири кръга. В първи кръг отборите демонстрираха своите знания по история и уменията си в областта на компютърните технологии с предварително подготвени презентации за исторически личности.

Във втори кръг участниците отговаряха на тестови въпроси, свързани с личности и събития от борбите за национално освобождение и обединение. Третият кръг премина много емоционално. Целта на задачата беше да се подреди пъзел на историческа картина. Не по-малко емоции предизвика и решаването на кръстословицата в четвърти кръг.

След оспорвана надпревара победител в състезанието стана отборът на VІ б клас. На второ място се класира VІ в, а трето място зае отборът на VІ а клас.

Освен участниците, в състезанието се включи и публиката. Всички участници освен грамоти за страхотното си представяне , получиха от г-жа Попйорданова и своите атрактивни и сладки медали.

Благодарим на всички участници и им пожелаваме много успехи.