Начало Проекти Проекти Девета транснационална мобилност в Полша по проект на програма "Еразъм+

Девета транснационална мобилност в Полша по проект на програма "Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

9 sreschta Erazam VУчениците Карина Катрева от IX"а"клас, Пламен Петров от X"б"клас и трима учители и служители от СУ "Вичо Грънчаров" - Сия Михайлова, Ваня Христова и Лилия Славова взеха участие в девета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 26 март до 1 април 2017 година се проведе деветата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Zesp w Iwoniczu, Ивонич, Полша. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез изготвяне плакати с диаграми, представящи резултатите от проведената предварително анкета с всички държави участници в проекта -България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. Тема на анкетата е: "How living with a migrational background in your country".

Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на плакатите за изложбата. Беше заснет видеоклип за конкурса "Мannequin challenge - Манекен предизвикателство" на фона на избрана от българския екип музика. В работните ателиета на стъкларските работилници в Кросно бяха използвани различни техники за рисуване върху стъкло.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Ивонич, Кросно, Солница Величка, Жешов, Етнографски парк - Санок обогатиха нашите знания за историята и културата на Полша и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.