Начало Начално образование и ПГ Ученици, родители и учители, заедно в час по Човекът и обществото

Ученици, родители и учители, заедно в час по Човекът и обществото ПДФ Печат Е-мейл

5 o origУчениците от трети "в" клас, в присъствието на своите родители и учители от училището, представиха открит урок по Човекът и обществото. Целта на урока бе родителите да придобият представа за работата на децата си в тези часове, а децата да демонстрират знанията си за Първото и Второто български царства.

Третокласниците показаха знанията придобити от началото на учебната година. Представиха изработените от тях лапбуци за българските царе и важни събития от нашата история. Учениците разказаха и показаха завидни знания и изненадаха присъстващите. Свободно боравиха с електроните тестове от образователния портал "€žУча се", работиха с контурни карти, решаваха тематични кръстословици и разказваха. Надпреварваха се да покажат колко много са научили за славната история на родината си, редиха електронни пъзели. Учениците представиха пред съучениците и родителите си много интересни факти и легенди по темата, които сами са издирили.

Раховчетата демонстрираха и работа с образователното приложение Kahoot, което те редовно използват във всички часове за обобщение и проверка на усвоените знания по отделните предмети.

Възхитените родители и гости с интерес наблюдаваха урока и изказаха задоволството си от видяното в часа, от умението на децата да боравят едновременно с историческата материя и съвременните технологии.