Начало Проекти Проекти Читателски клуб по проект към библиотеката на СУ „Вичо Грънчаров“.

Читателски клуб по проект към библиотеката на СУ „Вичо Грънчаров“. ПДФ Печат Е-мейл

header logo biserche with moto 1Учениците от СУ "€žВичо Грънчаров" се включват в поредния проект на училището. Училищната библиотека се присъедини към проект Читателски клубове "Бисерче вълшебно"€, който надгражда постигнатото в Награда "Бисерче вълшебно". Той е първа стъпка към привличане на повече деца да общуват критично с качествени съвременни книги, да четат за удоволствие и да повишават грамотността си.

Дългосрочната цел, която си поставя проектът с основаването на Читателски клубове "Бисерче вълшебно"€ е отглеждането на детско жури, което да е способно да прави предварителна селекция в следващи издания на националната награда - амбициозна цел, която можем да осъществим само с много обучителни инициативи.!

Catalog explorers 2018 coverПроектът е насочен към деца от 8 до 11 години. За момента стартира с ученици от класовете на г-жа Гайдарова и г-жа Данова, но може да се допълва и с други желаещи. В читателският клуб в училище те ще могат да се запознаят с нови, съвременни детско-юношески книги - художествени и нехудожествени, номинирани в Награда "Бисерче вълшебно", и да придобият умения за оценка и подбор.Дейностите в проекта ще насърчат децата да четат за удоволствие. Те ще стимулират както интерес към книгите, така и умения за извличане и анализиране на информация; ще позволят на децата да бъдат част от по-голяма книжна общност и ще им дадат позволят да изразят мнението си чрез различни възможности за изява (ревюта на книги; викторини и др.).

http://regnews.net/bg/chitatelski-klub-sazdadoha-kam-bibliotekata-na-su-vicho-grancharov/#.W8XZOHszbcs