Начало Профили Изкуства - Музика Един незабравим урок по музика в 3-ти „в” клас

Един незабравим урок по музика в 3-ти „в” клас ПДФ Печат Е-мейл

1 mizikaРазличен, нетрадиционен и вълнуващ час по музика бе проведен с учениците от III "в"€ клас от СУ "Вичо Грънчаров". Учителят по музика в училището -Стефан Печикамъков, който е и професионален изпълнител на кавал, и гост-музикантът - Иван Кълчишков, представиха чрез "жива"€ презентация музикалният инструмент акордеон.

Малките ученици бяха впечатлени от историята на акордеона и с нескрит интерес посрещнаха увлекателния разказ на г-н Кълчишков - възпитаник на СУ Вичо Грънчаров и един от най-талантливите и доказали се изпълнители 1 2mucikaна този музикален инструмент в България.

Най-силна емоционална реакция предизвика народната песен "Седнало е Джоре"€, която децата изпълниха заедно с музикантите. Третокласниците споделиха със своя учител по музика, че това е една от любимите им български народни песни.

Възприета бе идеята за бъдещи съвместни срещи между учениците в СУ "€žВичо Грънчаров" и изявени изпълнители в областта на музиката.

Според г-н Печикамъков в уроците по музика е нужен живият контакт с изпълнителя и досегът с музикалния инструмент, за да се постигне емоционално въздействие и приобщаване към музикалното изкуство. Този начин на работа би допринесъл за провокирането на едно по-активно, творческо присъствие в часа и формиране на естетически вкус към музикалната култура.

http://regnews.net/bg/drugi-novini/