Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
Европейски ден на езиците ПДФ Печат Е-мейл

den na 660x330Европейски ден на езиците в СУ "€žВичо Грънчаров", отбелязан с "€žШоколадови" куизове и много интерактивни игри - изненада, подготвени от учителите по английски език - Аделина Райкова-Костова, Мария Краева, Диана Николова и Пламена Кръстева за техните ученици.

Някои от най-запомнящите се дейности бяха:

Интерактивна викторина "Някъде в Европа"

Състезание "Любима дума на любим език"

"Шоколадов" куиз "Европейски езици

Игра в Кахут -€"€žHow to say hello in different languages"

Игра "Kinder Surprise"€ - отвори, намери и познай думата.

 
Изключителен успех за английския език в СУ “Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

2 1Второ място за четвъртокласника Пламен Николов от СУ "Вичо Грънчаров" в проведения във Велико Търново регионален кръг на Националното състезание по правопис на английски език "€žSpelling Bee".

В състезанието се надпреварваха 28 ученици от Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Трявна, Горна Оряховица, Златарица, Павликени, Белене, Лясковец, Троян, придобили право на участие след класиране на второ място в училищен кръг. Пламен Йорданов Николов се класира втори в кръга за класираните на второ място в училищните кръгове. Ученикът достойно защити името на преподавателя си Диана Николова, като достигна до финал, на който премери сили с ученик от VІІ клас от плевенско училище. Възпитаникът на СУ "Вичо Грънчаров" заслужено получи овациите на публиката за своето перфектно представяне, въпреки възрастовата граница с конкурента си.

Пожелаваме му дръзновение и упоритост за нови победи в бъдеще.

http://regnews.net/bg/chetvartoklasnik-ot-su-vicho-grancharov-e-vtori-v-regionalnoto-sastezanie-spelling-bee/#.XJxxkVUzbcs

 
Състезание по правопис на английски език „Spelling Bee 2019” ПДФ Печат Е-мейл

1 4Училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език "Spelling Bee 2019" се проведе на 01 март 2019. То се организира от фондация "Корпус за образование и развитие -“ КОР ПлюС" и е под патронажа на Министерството на образованието и науката с подкрепата на фондация "Америка за България". Целта му е да стимулира изучаването на английски език чрез забавни и интерактивни дейности. Имаме удоволствието да съобщим, че 15 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" на възраст от 10 до 14 години за поредна девета година се включиха в надпреварата.

Тази година "€žSpelling Bee 2019"€ се проведе под надслов "Вее Better Together". Думата "€žbee" в превод от английски означава "пчела"и по звучене наподобява думата "be" да бъда, бъдете, с други думи посланието към всички участници беше: "Бъдете по-добри заедно" В официалното приветствие, отправено към децата, те бяха насърчени да бъдат по-добри и по-превъзходни, когато са заедно, когато учат, играят, смеят се, мечтаят заедно, помагат си един на друг, уважават се един друг, изпреварват се да вършат добри дела заедно.

Атмосферата на състезанието беше вълнуваща и наситена с приятни емоции. Всички участници се включиха с желание и усърдие и показаха своите знания по английски език, подкрепяни от публиката. Благодарим им за положените усилия, смелостта и ентусиазма. Виктория Костова от Va клас заслужено спечели победата, a нейн достоен подгласник стана Пламен Николов от IVаклас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 24 март в гр. Велико Търново. Да им пожелаем нова енергия и заряд, за да могат да мерят сили с най-добрите в областта.

http://regnews.net/bg/15-uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-uchilishtniya-krag-na-spelling-bee-2019/#.XH5Xe8Azbcs

 
състезание”Лингвистично кенгуру” ПДФ Печат Е-мейл

И тази година на 18 Март в СУ "Вичо Грънчаров"€ се проведе международното състезание 1 P 20180322 095006 vHDR Auto, в което взеха участие 16 ученика, състезаващи се на английски и руски език,които бяха разпределени в групи както следва 3-4 клас, 5-6, 7-8, 9-10 и 11-12 клас.

Състезанието е с времетраене от 75 минути, в които участниците трябва да отговорят на 40 въпроса.Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания съответно по английски или руски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия или Русия. Състезанието няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище. Забавният и игрови елемент в него е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени занимания, което го прави предпочитано и любимо на много ученици,които всяка година проверяват нивото на знанията си.Участниците получиха грамоти и малки подаръци от организаторите. Националният кръг на състезанието ще се проведе в гр. София през юни, като датата все още не е определена.Желаем успех на всички класирали се!

 
Състезание по английски език “Spelling bee” ПДФ Печат Е-мейл

1 sastezanie SpolingHDR AutoНа 08.03.2018 г. в СУ "Вичо Грънчаров" се проведе ,станалото вече традиционно, състезание по английски език "Spelling bee"€, на което учениците демонстрираха знанията си по английски правопис и уменията да спелуват (казват правописа на думите буква по буква). През 2018 в състезанието участват рекордните 311 училища от цялата страна.

В надпреварата се включиха 15 претенденти на възраст IV-VII клас.Състезанието премина в приятна,но и конкурентна атмосфера, като победителка сред "пчеличките" стана Стефани Бочева, ученичка от VI в клас, която на финала победи класиралата се за нейна подгласничка, Пламена Чолакова от VIа клас. Двете победителки ще представят училището на регионалното състезание,което ще се проведе на 24 март в град Ловеч. Всички участници бяха удостоени с грамоти от директорa на училището, г-жа Нели Атанасова и получиха подаръци,осигурени от организаторите- Фондация "Корпус за образование и развитие - КОР Плюс". Състезанието се осъществява с подкрепата на Фондация "Америка за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Участниците и техните учители си обещаха през 2019 да бъдат още по-мотивирани и по-добре подготвени.

 


Страница 1 от 11