Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
състезание”Лингвистично кенгуру” ПДФ Печат Е-мейл

И тази година на 18 Март в СУ "Вичо Грънчаров"€ се проведе международното състезание 1 P 20180322 095006 vHDR Auto, в което взеха участие 16 ученика, състезаващи се на английски и руски език,които бяха разпределени в групи както следва 3-4 клас, 5-6, 7-8, 9-10 и 11-12 клас.

Състезанието е с времетраене от 75 минути, в които участниците трябва да отговорят на 40 въпроса.Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания съответно по английски или руски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия или Русия. Състезанието няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище. Забавният и игрови елемент в него е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени занимания, което го прави предпочитано и любимо на много ученици,които всяка година проверяват нивото на знанията си.Участниците получиха грамоти и малки подаръци от организаторите. Националният кръг на състезанието ще се проведе в гр. София през юни, като датата все още не е определена.Желаем успех на всички класирали се!

 
Състезание по английски език “Spelling bee” ПДФ Печат Е-мейл

1 sastezanie SpolingHDR AutoНа 08.03.2018 г. в СУ "Вичо Грънчаров" се проведе ,станалото вече традиционно, състезание по английски език "Spelling bee"€, на което учениците демонстрираха знанията си по английски правопис и уменията да спелуват (казват правописа на думите буква по буква). През 2018 в състезанието участват рекордните 311 училища от цялата страна.

В надпреварата се включиха 15 претенденти на възраст IV-VII клас.Състезанието премина в приятна,но и конкурентна атмосфера, като победителка сред "пчеличките" стана Стефани Бочева, ученичка от VI в клас, която на финала победи класиралата се за нейна подгласничка, Пламена Чолакова от VIа клас. Двете победителки ще представят училището на регионалното състезание,което ще се проведе на 24 март в град Ловеч. Всички участници бяха удостоени с грамоти от директорa на училището, г-жа Нели Атанасова и получиха подаръци,осигурени от организаторите- Фондация "Корпус за образование и развитие - КОР Плюс". Състезанието се осъществява с подкрепата на Фондация "Америка за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Участниците и техните учители си обещаха през 2019 да бъдат още по-мотивирани и по-добре подготвени.

 
ЕДИН „СЛАДЪК” ОТКРИТ УРОК, ПРОВЕДЕН В СУ „ ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ПДФ Печат Е-мейл

otkrit urok4 nНа 14.02.2018г. ученици от 8 "а"клас в СУ "Вичо Грънчаров" участваха в един "сладък" открит урок на тема "Храна"€, разработен от старши учител по английски език Аделина Райкова-Костова. На урока присъстваха г-жа Вера Петрова - старши експерт по чужд език и майчин език , г-жа Нели Атанасова - директор на СУ "€žВичо Грънчаров" и педагози от Методическо обединение "Чужди езици".

Осмокласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с профил "Чужди езици" показаха своите умения за работа с онлайн платформа и интерактивен софтуер в обособения за тази цел езиков кабинет. Те работиха активно и реализираха отлично представянето на любим десерт - приготвиха го, направиха презентация с включени моменти от изработването му и го представиха пред всички. Вкусните изкушения бяха шоколадови трюфели, чиизкейк и плодови тарталети. В края на часа учениците получиха и поредното "вкусно" предизвикателство - да представят своя любима рецепта на "€žШапката на готвача"€, с която да вземат участие в конкурса "Най-добър готвач на класа".

Благодаря Ви за старанието, ученици! Представихте се прекрасно!

 
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров” работят по японски проект „Paper Crane Project” ПДФ Печат Е-мейл

2017 japonski pproektКато част от мрежата на асоциираните към ЮНЕСКО училища, СУ"Вичо Грънчаров" взе активно участие в японски проект "€žPaper Crane Project"€, организиран от международната неправителствена организация ICAN със седалище в Женева.

Учениците от 8 "€žа"€ клас профил "Чуждоезиков" имаха за цел да изработят оригами на японски жеравии да напишат своето коледно послание на тях. Хартиеният жерав е традиционен символ за добро здраве и късмет в Япония, чиято изработка е известна по света като вид японско изкуство. Проектът "Paper Crane Project"е доказателство, че ученици по целия свят могат да бъдат единни и да вземат активно участие в редица инициативи, целящи да покажат разнообразието на култури и тяхната значимост за всяко общество.

Линк към сайта, на който може да видите снимки на всички държави и училища, взели участие в проекта: https://dmzcms.hyogo-c.ed.jp/kitasuma-hs/htdocs/?page_id=134

 
Дърво на толерантността ПДФ Печат Е-мейл

1SijaПо повод ежегодното отбелязване на деня на толерантността - 16 ноември учениците от 10 а клас но СУ "Вичо Грънчаров" изработиха "€žДърво на толерантността". На листенцата на дървото бяха изписани думи като "приятелство", "толерантност", "емпатия", "приемане" и др. както и цитати на популярни личности като Джон Кенеди, Далай Лама, Малкъм Екс, Албърт Айнщайн, древния мъдрец Руми, Джесика Ланг и др.

С този своеобразен проект учениците се опитаха да споделят със своите съученици идеята си за едно по-толерантно отношение към различието и приемането, които биха допринесли за един по-мирен свят и едно по-щастливо съжителство между хората на планетата.

 


Страница 1 от 11