Начало Профили Изкуства - Музика

Профил "Изкуства" - Музика
Един незабравим урок по музика в 3-ти „в” клас ПДФ Печат Е-мейл

1 mizikaРазличен, нетрадиционен и вълнуващ час по музика бе проведен с учениците от III "в"€ клас от СУ "Вичо Грънчаров". Учителят по музика в училището -Стефан Печикамъков, който е и професионален изпълнител на кавал, и гост-музикантът - Иван Кълчишков, представиха чрез "жива"€ презентация музикалният инструмент акордеон.

Малките ученици бяха впечатлени от историята на акордеона и с нескрит интерес посрещнаха увлекателния разказ на г-н Кълчишков - възпитаник на СУ Вичо Грънчаров и един от най-талантливите и доказали се изпълнители 1 2mucikaна този музикален инструмент в България.

Най-силна емоционална реакция предизвика народната песен "Седнало е Джоре"€, която децата изпълниха заедно с музикантите. Третокласниците споделиха със своя учител по музика, че това е една от любимите им български народни песни.

Възприета бе идеята за бъдещи съвместни срещи между учениците в СУ "€žВичо Грънчаров" и изявени изпълнители в областта на музиката.

Според г-н Печикамъков в уроците по музика е нужен живият контакт с изпълнителя и досегът с музикалния инструмент, за да се постигне емоционално въздействие и приобщаване към музикалното изкуство. Този начин на работа би допринесъл за провокирането на едно по-активно, творческо присъствие в часа и формиране на естетически вкус към музикалната култура.

http://regnews.net/bg/drugi-novini/

 
Участие в концерт за 9 май – Ден на Победата и Ден на Европа ПДФ Печат Е-мейл

  В концерта, организиран от Инициативния комитет за честване 65 години от Победата над хитлерофашизма, участваха учениците от СОУ “Вичо Грънчаров” – профил “Изкуства” - музика. Изпълненията на училищния духов оркестър, с диригент Пламен Стойчев, и на ученичките Зорница ( флейта ) и Таня ( пиано ), с преподавателки Милена Николова и Снежанка Бакьова,  не оставиха равнодушни присъстващи за празника горнооряховчани в зала №1 на община Горна Оряховица. Всички горещо аплодираха “Марш”, “Патриотичен марш”, валс от П. И. Чайковски, популярната “Смуглянка” и един от емблематичните за Русия романси “Очи чьорние”. С това си участие младите изпълнители засвидетелстваха уважението си към ветераните и военноинвалидите от войната – обречени на дълга към Отечеството.

 

 
Мажоретки от СОУ”Вичо Грънчаров” с призове „Под тепетата” ПДФ Печат Е-мейл

malki_magoretki003aМалките и големите мажоретки на СОУ „В. Грънчаров” също взеха участие в „Дъга от таланти”.

Тази година редом с танцови и парадни изпълнения, организаторите поставиха и коренно различния стил „клакьорки”.

Въпреки конкуренцията горнооряховските мажоретки взеха три втори места.

Най-малките с ръководител Розалия Нанкова се пребориха за среброто с танца си „Синовен дълг” в раздел „парадни мажоретки”.

 

sredni_magoretki0006Големите пък спечелиха втора позиция отново при парадните с „Егерски танц”. Изпълнението с помпони „Селски празник” беше поставено в раздел „танцови мажоретки” и взе отново второ място.

Съставът при СОУ „Вичо Грънчаров” като цяло се представи с 5 изпълнения едно от които общо.

 

golemi_m-IMG_8274

 
Участие в конференция и Национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл
 

 

   На проведената на 15 април 2010 година конференция, организирана  от Инициативния комитет в Горна Оряховица за честване на 65-годишнина от Победата над хитлерофашизма, взеха участие и ученици от СОУ "Вичо Грънчаров". Музикален поздрав към ветераните и военноинвалидите направи Зорница  с преподавател по флейта М. Николова.
продължава>
 
КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ ПДФ Печат Е-мейл


 

На 4.03.2010г. в актовата зала на училището, учениците от 5в клас, с разширено изучаване на музика и изобразително изкуство, изнесоха концерт-спектакъл. Облечени като приказни герои, децата, свирещи на музикален инструмент/пиано, флейта, китара/, направиха своите първи крачки, като инструменталисти.

продължава>
 


Страница 1 от 2