Начало Профили Изкуства - Изобразително изкуство

Профил "Изкуства" - Изобразително изкуство
Покана ПДФ Печат Е-мейл

Izlojba Prolet 2017 Plakat PechatНа 21 март 2017 година от 17:30 часа във фоайето на СУ "€žВичо Грънчаров" се открива художествена изложба "Пролет". В изложбата със свои творби участват ученици от училището, заедно със своя преподавател Искрен Арабаджиев.

Мажоретен състав при СУ "Вичо Грънчаров"с ръководител Розалия Нанкова ще поздрави гостите със свои изпълнения.

Чувствайте се поканени! Очакваме Ви! http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5458-2017-03-22-09-37-09.html

 
22 април – Ден на Земята ПДФ Печат Е-мейл

111den na zemjata наградениС изрисуването на най-дългата рисунка в Горна Оряховица беше отбелязан

Международния ден на Земята - 22 април. Празникът започна в 16 часа. Заедно с над 100 деца в инициативата се включиха и децата от СОУ "Вичо Грънчаров": Маргарита Иванова, Александра Колева, Меган Дрянова, Никол Трайкова, Ивайло Косев, Юсеин Али, Моника Борисова, Елис Юсменова, Адриана Андреева от VI `в` класс ръководител Дочка Златева.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира поредна година

с подкрепата на Община Горна Оряховица.

След края на еко инициативата, младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 22- метрова рисунка. В небето над Горна Оряховица полетяха балони

в бяло, зелено и червено, с послания за деня на Земята.

Участниците получиха награди от Общината- карти на България и грамоти. Наградите бяха връчени от Милена Николова- директор на Дирекция - "Образование,

Култура, младежки дейности и спорт, международни връзки".

 
Международен пленер „Традиция, екология, творчество”. ПДФ Печат Е-мейл

pp-bl-pismoМеждународния пленер „Традиция, екология, творчество”. Форумът присъства в културния календар на Министерството на образованието и тази година е под патронажа на инж.-мениджър Иванка Киркова, началник на РИО Пловдив. Пленерът събра заедно с домакините близо 100 участници от художествените паралелки на училищата в Благоевград, Елин Пелин, гара Елин Пелин, Горна Оряховица, Пазарджик, Шумен и Русе, като тази година международно участие взе Художествената гимназия в гр. Серес, Гърция. 

Директорът на СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” и домакин на събитието – Таня Николова награди всички участници с пожеланието все повече да се гледа света през очите на младите творци. Първенци на пленера са картините на Александрина Гечева – специална награда и Любомира Владимирова 

     23-04-IMG 7022plovdiv-Gramota Lubomiraplovdiv- Aleksandrina

 
Диплом от Финландия ПДФ Печат Е-мейл

1DiplomМилица Костадинова Иванова от 7 клас на СОУ”Вичо Грънчаров” –Горна Оряховица е една от малкото участници отличени с диплом на финландската организация АРТ Център по изкуства за деца и младежи. Това е голямо признание за девойката и нейните преподаватели по изобразителни изкуства. Това е признание за училището, което в тежките кризисни времена продължава с възрожденски дух да подпомага талантливите ученици.

В училището се получи следното писмо:

 1Diplom_pismoУважаема Г-жо/Господине,

Имам удоволствието да  изпратя това писмо на Вас и Вашите ученици. Журито на 14 та Международна изложба „Моят дом”, изказва поздравления към Вашите ученици. Моля, от наше име да връчите медалите и дипломите на наградените деца и младежи.

В центъра по изкуствата за  деца и младежи се получиха 7229 произведения на изкуството от 69 страни. Жури от професионални художници и преподаватели разгледа всички произведения. Трудна и предизвикателна задача се оказа определянето на най-добрите за награждаване, поради високото качество на всички. 509 от тях бяха наградени с дипломи и медали.

186 от наградените произведения бяха избрани за участие в изложбата в Културния център „Вила Арту”, град Хивинка, Финландия от 14.10.до 19.12.2010 година. останалите до 509 те наградени могат да бъдат разгледани в сайта на конкурса www.artcenter.fi . Изложбата подкрепя детската култура и образование, както и толерантността в един мултикултурен свят.

Поканата за 15 та международна изложба ще бъде обявена през 2013 година.

Надявам се, че тогава ще получим също такива отлични произведения на изкуството от Вашите ученици.

 

С уважение,

Раиса Лаурила-Хакулинен,

Изпълнителен директор,

Център по изкуства за деца и младежи,

Хивинка, Финландия

 

 
Пленер „Заедно да събираме разделно” ПДФ Печат Е-мейл

20-09-DSC02937Ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” подкрепиха и се включиха в инициативата за разделно събиране на отпадъци. Домакини на проявата бяха община Горна Оряховица и Организацията по оползотворяване на отпадъци „Екоресурс”, с който Общината има сключено споразумение за разделното събиране.  20-09-DSC02931На 20 септември с детски пленер на площад „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица официално стартира инициативата за разделно събиране на отпадъци. 20-09-DSC02935Пленерът премина под надслов „Заедно да събираме разделно”.

 


Страница 1 от 5