Начало Профили Изкуства - Изобразително изкуство

Профил "Изкуства" - Изобразително изкуство
Конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе 2010 година ПДФ Печат Е-мейл

Hristian11111Компютърната рисунка на Християн Ангелов от Седмия Национален конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе 2010 година, е избрана от г-н Бйорн Витмарк от фирма ГЕРЦ ВИНИМПОРТ и управител на шведска фондация „ЛЕВА” да бъде публикувана в книжка и представена в Швеция с цел популяризиране на този и други конкурси и за укрепване на дружбата между двете страни.

 
Националeн конкурс „Казанлъшка роза” 2010 ПДФ Печат Е-мейл

Dimitrova-S5000122В Националния конкурс „Казанлъшка роза”  2010 имаме отличени следните  ученици:

  1. Трето място за Мария Великова – 13 год.,

преподавател Пепа Хаджитодорова

2. Поощрителна награда за Спасимира Иванова – 4 кл., с преподавател Маргарита Рачкова

3. Грамота за отлично представяне получава Християн Ангелов – 9 кл. за творби в направленията  изобразително и приложно изкуство, с преподавател Пепа Хаджитодорова

Награждаването ще се проведе на 05.06.2010г. от 10.00ч в Национална художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов” гр. Казанлък.  Наградените ученици ще участват в пленер, който ще се проведе в учебните кабинети на гимназията.

Поздравление!

Цветанка Бонева

Директор на ОДК „Св.Иван Рилски”

гр.Казанлък

 
„Нарисувай своите права” ПДФ Печат Е-мейл

2Vsichki_zaednoОсем ученика от седми клас приеха предизвикателството със свои рисунки да участват в конкурса обявен от Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия. За четвърта поредна година се обявява стартирането на състезание сред младите хора за създаване на плакат „Нарисувай своите права”. Темата тази година бе „20-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето”.

Участниците трябваше да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата, вписани в Конвенцията за правата на детето.

продължава>
 
Специалната награда на международен пленера в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл

1spec_nagrada1--3to_nagrada

3 ученика от СОУ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, водени от учителя по изобразително изкуство Кънчо Данев, участваха на Х ти  Международен пленер ”Традиция, Екология, Творчество” под патронажа на Кмета на район „Западен” гр.Пловдив,  г-н Здравко Димитров. Пленерът се проведе от 17 до 19 април 2010г. и е включен в националния календар на МОМН. В него участваха над 80 ученика от различни части на България. Учениците Ралица Цанева , Христомир Ангелов, Марина Аврамова участваха с 6 живописни творби, запечатващи красотата на „Стария Пловдив”. Със своето  оригинално творческо усещане, майсторско изграждане на архитектурните обекти , със своята историческа и декоративна особеност, творбите донесоха на Мартина Аврамова специалната награда на Пленера и трета награда за Ралица Цанева. Сертификатите и Грамотите бяха връчени лично от Кмета на града.

Plovdiv-1-022Plovdiv1-025

Plovdiv-1-032

 
Национален конкурс с международно участие "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството". ПДФ Печат Е-мейл

Стана традиция ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” да участват в Националния конкурс с международно участие "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".

 

KOSMOS_-_TOSHOКонкурсът се организира от Фондация "ЕВРИКА" с научното ръководство на Централната лаборатория по слънчево - земни изследвания на БАН и в партньорство със звената за извънкласни дейности по наука и техника сред учащите се, научни и неправителствени организации, редакции и под патронажа на космонавта Георги Иванов. Наши ученици с награди от конкурса:

                  KOSMOS_-_VILI_TEDI

Тодор  Петров – поощрителна награда в IX Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”- направление рисунка. Конкурсът се организира от Фондация „Еврика”. Официалното връчване на наградите стана  в Политехническия музей, гр. София. Наградите бяха връчени от патрона на конкурса – първият български космонавт генерал Георги Иванов.

Nagrajdavane-risunka

Вилеслава  Ангелова – първа награда в Х Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”- направление рисунка. Теодор  Великов - поощрителна награда. Награждаването бе в Политехническия музей – гр. София. Учениците получиха своите награди от академик Ячко Иванов, директор на Българска академия на науките.

 

  SMOS_-_TEDIХристиян  Чакъров – поощрителна награда в ХІ Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”- направление рисунка.

 

 

 

Kosmos-Hr.Ch.411Доси  Димчовски – поощрителна награда в ХІ Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”- направление рисунка.

 

 


Страница 3 от 5