Начало Хуманитарни дисциплини

Хуманитарни дисциплини
Ден на таланта в СОУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

B Актовата зала на училището се проведе "Ден на таланта"€.Участваха ученици от различни класове, които проявяват интерес към художественото творчество. Бяха рецитирани стихове от български поети и представени авторски творби. Личното творчество на учениците, спечелили награди от състезания и конкурси, предизвика интерес и аплодисменти.

С въодушевление бе посрещната идеята на учителите по български език и литература за учредяване на училищен литературен клуб през новата 2016/2017 учебна година.

 
Състезание по български език и литература в 5 клас ПДФ Печат Е-мейл

Cъстезание по български език и литература се проведе в Актовата зала на училището с участието на ученици от 5а, 5б, 5в клас. Всички петокласници и гости взеха участие в игрите, които бяха забавни и разнообразни. Премериха сили и знания отбори от различните класове в две области - литературна и езикова.Индивидуални изпълнители рецитираха и разказваха приказки за Хитър Петър. Водещите Ивелина и Илиянот 10а клас забавляваха публиката с интересни гатанки, пословици и поговорки. Компетентно жури оцени работата на учениците и излъчи победители. Директорът на училището, г-жа Николинка Попйорданова, удостои най-добре представилите се ученици с грамоти и награди.

 
Oбучителен курс за учителите ПДФ Печат Е-мейл

На 19.03.2016г. в СОУ "€žВичо Грънчаров€" се проведе обучителен курс за учителите от училището, организиран от Център за обучение и психология €"Щастие"œ. Темата бе "Мотивация, дисциплина, внимание, как да завладеем класа, да задържим вниманието им и да ги вдъхновим да работят сами€œ". Ръководител на обучението бе г-жа Мария Дерижан - Манка. Младата преподавателка на частна практика и съосновател на фондация "€žМечта"€œ сподели своя личен опит като преподавател по английски език. Тренинговото обучение даде възможност участниците да актуализират и увеличат тематичната си подготовка по темата

 
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРИ СОУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ПДФ Печат Е-мейл

IMG 1662НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ

ЙОАНА ГЕНКОВА с  резултат от 95 точки зае 1 място в областта.

ЛЮБОМИРА НАНАВА  получи 77 точки.

Получиха грамоти от  РИО гр. В. Търново за отличното си класиране, които директорът М.Савов им връчи.

 
Един необикновен час по литература ПДФ Печат Е-мейл

za cheteneto-imagesЕдин необикновен час  по литература проведоха учениците от V „а” клас на г-жа Георгиева. Те решиха и гостуваха на своите по-малки приятели от І „а” клас с класен ръководител г-жа Зарка Гайдарова. Гост бе г-жа Личева  – помощник-директор на СОУ „ Вичо  Грънчаров ”. В кабинета, в който бяха учили цели 4 години, а сега на същите чинове седят  първокласниците, бе проведен конкурс за най-добър разказвач на приказки за Хитър Петър. Всеки петокласник бе подготвил приказка, която разказа увлекателно и събуди интереса на малките ученици. Децата научиха за някои качества на героя, радваха се, смяха се, аплодираха шумно всеки „артист”. Накрая не липсваше и почерпка. В края на часа учениците се разделиха с първокласниците, като обещаха, че това е началото на бъдещите им срещи и приятелство.

Т.Георгиева-преподаавтел по български език и литература

 


Страница 3 от 6