Начало Хуманитарни дисциплини

Хуманитарни дисциплини
Oбучителен курс за учителите ПДФ Печат Е-мейл

На 19.03.2016г. в СОУ "€žВичо Грънчаров€" се проведе обучителен курс за учителите от училището, организиран от Център за обучение и психология €"Щастие"œ. Темата бе "Мотивация, дисциплина, внимание, как да завладеем класа, да задържим вниманието им и да ги вдъхновим да работят сами€œ". Ръководител на обучението бе г-жа Мария Дерижан - Манка. Младата преподавателка на частна практика и съосновател на фондация "€žМечта"€œ сподели своя личен опит като преподавател по английски език. Тренинговото обучение даде възможност участниците да актуализират и увеличат тематичната си подготовка по темата

 
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРИ СОУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ПДФ Печат Е-мейл

IMG 1662НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ

ЙОАНА ГЕНКОВА с  резултат от 95 точки зае 1 място в областта.

ЛЮБОМИРА НАНАВА  получи 77 точки.

Получиха грамоти от  РИО гр. В. Търново за отличното си класиране, които директорът М.Савов им връчи.

 
Един необикновен час по литература ПДФ Печат Е-мейл

za cheteneto-imagesЕдин необикновен час  по литература проведоха учениците от V „а” клас на г-жа Георгиева. Те решиха и гостуваха на своите по-малки приятели от І „а” клас с класен ръководител г-жа Зарка Гайдарова. Гост бе г-жа Личева  – помощник-директор на СОУ „ Вичо  Грънчаров ”. В кабинета, в който бяха учили цели 4 години, а сега на същите чинове седят  първокласниците, бе проведен конкурс за най-добър разказвач на приказки за Хитър Петър. Всеки петокласник бе подготвил приказка, която разказа увлекателно и събуди интереса на малките ученици. Децата научиха за някои качества на героя, радваха се, смяха се, аплодираха шумно всеки „артист”. Накрая не липсваше и почерпка. В края на часа учениците се разделиха с първокласниците, като обещаха, че това е началото на бъдещите им срещи и приятелство.

Т.Георгиева-преподаавтел по български език и литература

 
Денислав с трета награда връчена от министъра на образованието ПДФ Печат Е-мейл

524970 601476959881498 884950361 n 1 На 15-17 март се  проведе националното състезание по физика в град Хисаря. В него участие взе Денислав Станчев, ученик от 7 Б клас. Той се състезаваше с най-добрите физици от цяла България и се представи блестящо, получавайки трета награда от министъра на образованието. Освен във физиката, Денислав се класира и в много други състезания. За последните два месеца той зае второ място с 90 точки от общо 100 на областния кръг на олимпиадата по химия и ООС;  класира се на трето място на областния кръг на олимпиадата по математика ( първи от града) и единствен от 7 клас, от цялата област ще участва в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация ( единадесети от цяла България).  На 29-31 март Денислав ще участва в пролетните математически състезания във Варна и на 27-28 април ще се проведе националният кръг на олимпиадата по история в Благоевград. Нека да му пожелаем още успехи!

 
Национален кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

kartinka REОтборът по руски език за националния кръг на олимпиадата тази учебна година е от седем ученици: Мартин, Калина, Маринела, Кристиан, Михаела, Любослава и Рафаел. Предстоящото участие на нашите ученици след допускането им от националната комисия  е най-голямото постижение от досегашните участия в националните кръгове на олимпиадата!  Нашето достойно представяне от 2006 година до сега ще защитят и тази година изучаващите руски език от пети до дванадесети клас.  От всички дванадесет участници от област Велико Търново седем са на СОУ „Вичо Грънчаров”! Имаме представители във всички четири възрастови групи. Своите знания и компетентности нашите ученици ще доказват сред останалите 170 от цялата страна. След високите постижения във Варна, Благоевград, Шумен, Плевен, Ямбол, Враца и Пловдив пожелаваме достойно представяне и на 22 март 2013 година в град Дупница! На добър час, наши възпитаници!

 


Страница 5 от 8