Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Обучение в движение ПДФ Печат Е-мейл

Чудесният октомврийски есенен ден отведе ученици от II "А", III "А" , III "Б"и III"В" клас и техните Gabrovo 6576 nкласни ръководители на екскурзия до гр. Габрово и околността.

В събота децата се забавляваха в Дома на хумора и сатирата, посмяха се на шегите за скъперничеството на габровци и участваха в активности по опазване на околната среда. Посетиха първия по рода си в България музей на открито - АЕК "Етъра", където се включиха във възстановка на българския бит, култура и занаятчийство и научиха много интересни факти за живота на хората в миналото. На занаятчийската улица наблюдаваха работата на майсторите - ножари, грънчари, дърводелци, кожари, хлопкари, бакърджии, кожухари и опитаха от сладките лакомства в шекерджийницата.

Деца и учители се потопиха в атмосферата на българския фолклор на провеждащия се Детски фолклорен фестивал.

Следващият обект по маршрута бе красивият Соколският манастир. Разположен в местността Соколова пещера, манастирът очарова децата с красиво изписаната църква и един от шедьоврите на майстор Колю Фичето - Соколската чешма в двора.

Пъстрите багри привлякоха учениците за игри на обширната поляна, а най-малките събраха красиви есенни листа, с които ще работят в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Последна спирка в наситения с емоции ден беше Дряновският манастир "Св. Архангел Михаил". Тук учениците научиха за ролятана манастира по време на Априлското въстание и битката на четата на поп Харитон. Порадваха се на животните в зоокъта и заредени с много емоции се върнаха вкъщи.

А следващата екскурзия вече е планирана. Къде ще ги отведе...???

 
ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО ПДФ Печат Е-мейл

14 10 code week sertifikat 1В периода 5-10 октомври училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването програмирането и развитието на творческото мислене . Инициативата "Европейска седмица на програмирането" има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин. СУ "€žВичо Грънчаров"€ се включи в събитието и регистрира девет проведени събития. Посланиците на EU Code Week за България одобриха всичките активности. Средно училище "€žВичо Грънчаров" получи сертификат за принос за успеха на Европейска седмица на програмирането за проведените обучения Bootcamp и Киберскаути. Бъдещите малки програмисти от І "а" -“ класен ръководител Кремена Витанова, І"б" - класен ръководител Даниела Велчева, ІІ"а" - класен ръководител Ваня Недкова, ІІ"б" - класен ръководител Анка Йовчева, ІV"а" -€“ класен ръководител Зарка Гайдарова и ІV"б" - класен ръководител Славка Иванова са сертифицирани за активен принос за реализирани дейности, в които се запознаха и работиха с интерактивeн софтуерза занимателно обучение по математика.

Поздравления на всички, които активно се включиха в инициативата!

 
„Месец на кариерното ориентиране“ в първи клас ПДФ Печат Е-мейл

1 parvi klasКампанията "Месец на кариерното ориентиране" под мотото "Избирам моето бъдеще!"€ се организира от Регионалното управление на образованието, Центъра за кариерно развитие и община Велико Търново. Участие в инициативата, която се проведе през месеците април и май, взеха първокласниците с класен ръководител Ваня Недкова.

За да накараме детето съзнателно да направи избор в живота на възрастните, трябва да се запознае с максимален брой професии, като се започне с тези от заобикалящата го среда.

Г-н Енчев, г-жа Енчева, г-н Димитров, г-жа Димитрова, г-н Михнев и г-н Попов, родители на ученици от класа, по атрактивен и забавен начин представиха своите професии чрез презентации и забавни игри, комбинирани с беседи. Така учениците се запознаха със спецификата на професията БАНКЕР, ПРЕВОДАЧ, АВТОМОНТЬОР, МАШИНЕН ИНЖЕНЕР, ЕКСКУРЗОВОД.

1 klas2В месеца на кариерното ориентиране чествахме 140-ия рожден ден на Търновската конституция. Г-жа Енчева представи пред учениците презентация по темата и им подари материали, с които те сглобиха книжки за Търновската конституция. В същия ден посетиха сградата на районен съд Горна Оряховица. В "Световната седмицата на парите" през месец март, класът гостува на Банка РАЙФАЙЗЕНБАНК в град Горна Оряховица.

Чрез посещение на реално работно място учениците се докоснаха истински до професията на банкера, съдията, прокурора, съдебния секретар, съдебната охрана, видяха работното им облекло, устройствата и инструментите, с които работят.

Благодарим на всички родители, които споделиха своя опит с първокласниците, за да могат те да придобият знания за различни професии и да разберат връзката учене "умения" труд!

 
Открит урок по английски език в III а клас ПДФ Печат Е-мейл

3С много настроение и приятни емоции премина открит урок по английски език, проведен от преподавателя Диана Николова с ученици от III а клас при СУ â€žВичо Грънчаров“.

Чрез използване на традиционни методи на преподаване и възможностите на интерактивни занимателни игри и информационните и комуникационните технологии, любознателните деца демонстрираха уверено своите знания. Пред своите родители и учители, които бяха техни гости, третокласниците изпълниха отлично всички поставени практически задачи и показаха високо ниво на разбиране и говорене на английския език.

Забавния и интересен подход на изучаване на чуждия език впечатли публиката, а учениците заслужено получиха техните овации.

11 6Бъдете все така любознателни и упорити, скъпи деца!

Изказваме благодарност към всички родители, които ни подкрепят и са част от общността на грънчаровци!

 
Детски шахматен турнир „ВЕЛИКДЕН” ПДФ Печат Е-мейл

1 watermarked 20190421 160831Детският шахматен турнир за купа "€žВЕЛИКДЕН"€ се проведе в комплекс "Момина крепост€", Велико Търново. Участие взеха 52 деца от Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Лясковец и Полски Тръмбеш. Това са общините, в които шахматен клуб "€žАсеневци" има школи и провежда тренировки по шахмат в училищата.

Представителите на СУ "Вичо Грънчаров"€ показаха пълна доминация при първокласниците и второкласниците. При първокласниците първото място зае Димитър Гержиков от 1в клас, който беше един от най-малките участници в турнира. Неговият брат Илия Герджиков от 2в клас стана шампион при второкласниците. Сребърният медал в тази група отиде при друг представител на училището - Петко Попкирилов от 2а клас.

Всеки вторник и четвъртък в СУ "Вичо Грънчаров"€ се провеждат тренировки по шахмат с деца от училището. Старта на занятията бе даден в началото на втория срок, а първите успехи не закъсняха. ШК "€žАсеневци" изказва своята благодарност към ръководството на училището за възможността да работим заедно!€ - коментира председателят на ШК "Асеневци"€ - Даян Нинов

 


Страница 1 от 21