Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Призови места за децата от подготвителна група при СУ “Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

Светослава Неделчева 001Призови места от Втори кръг на Десети международен Конкурс за Детска Рисунка "Обичам Моята Родина"€, организиран от Национално движение РУСОФИЛИ и СБУ

Темата на конкурса е - Любовта към Родината, дружбата между децата от цял свят и борбата за мир на планетата Земя, а целта - насърчаване творческото развитие и създСтанислав Стефанов 001аване интерес и желание на децата и родителите им за запознаване с поводите на конкурса: 1155 години от рождението на цар Симеон I и 310 години от Полтавската битка.

В конкурса се включиха четири деца от подготвителна група при СУ "Вичо Грънчаров" гр.Горна Оряховица с учител Стефка Маркова. Светослава Светлинова Неделчева, Станислав Мирославов Стефанов, Никол Тихомирова Вълчеваи Стелиана Стефанова Дабева се състезаваха със свои рисунки впърва възрастова група-деца в предучилищна възраст /до 7-годишна възраст/.

За наша гордост, призовото ПЪРВО място е за Светослава Неделчева, а почетното ВТОРО място за СтаниславСтефанов.

Пожелаваме вдъхновение и нестихващ творчески ентусиазъм на малките творци и бъдещи първокласници.

 
Нетрадиционна Книга изработена чрез квилинг техника ПДФ Печат Е-мейл

kniga 1 588736512 n origУчениците от IV"в" клас на СУ "Вичо Грънчаров" преди 3 години започнаха да се занимават с квилинг - познат още като хартиен филигран. Квилингът е форма на изкуството, която включва използването на лентички от хартия, плат, кожа и други материали, които се навиват, сгъват в определени форми, слепват се заедно като по този начин се създава красив и интересен декоративен дизайн.Началото на работа с тази техника е поставено чрез участието в клуб "В света на квилинга" по проект "Твоят час". След приключване на проекта, децата продължават своите занимания в свободното си време. Изработените картички, картини, обемни фигури периодично подреждат в изложби. В конкурсите "С очите си видях бедата" и "€žС аромат на кафе или чай, но без цигара", спечелиха специалните награди.

kniga 2 n origСъздавайки множество картини и овладявайки тънкостите в уменията за работа с квилинг техниката учениците преминаха на по-високо ниво. Решиха да направят книга чрез този интересен и нетрадиционен за книга метод. Естествено спряха се на един от най-българските празници и направиха уникална книга за "Рождество".Решение каква да е книгата, какви ще са илюстрациите и с какво ще се изпълнят, четвъртокласниците вземаха, заедно със своята учителка госпожа Даниела Велчева. В продължение на 2 месеца 11 деца от класа се трудиха над реализирането на нестандартната книга. Тя е изработена от картон с размери 60 на 40 см, а илюстрациите в нея са с размер А4. Книгата има 8 страници, на които Раховчетата разказват историята на Рождеството с илюстрации изпълнени с техника квилинг. Всеки желаещ може да се докосне до този уникат посещавайки подредената изложба във фоайето на училището.

 
Състезание „Аз зная английски” ПДФ Печат Е-мейл

nagradi Zarka2

Ученици от 1 - 4 клас при СУ "Вичо Грънчаров" по традиция участват в състезанията "Многознайко". На 19 декември се проведе състезанието "Аз зная английски". Ученическите състезания имат за цел да стимулират въображението и паметта на учениците;да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постижения на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове. Участваха 27 ученика. Седемнадесет ученика завоюваха златен медал. От първи клас са - Кристина Енчева и Христиан Димитров;от втори клас - Иван Бъчваров, Владимир Христов, Виктория Иванова, Теодор Иванов, Ива Колева, Даниел Иванов, Елена Николова и Йоана Славчева;от трети клас - Калоян Попов, Ивайло Замфиров, Зорница Стефанова, Кристиана Сидерова и Павлина Станчева;от четвърти клас - Рая Панова и Румен Попов. Сребърни медалисти са Сияна Ангелова от първи клас; Неврие Ахмед от втори клас; Дара Есам Рамаха и Цветомир Косев от трети клас. Всички тези ученици показаха своята отлична подготовка по английски език и постигнаха блестящи резултати.Всички ученици получиха грамоти за достойно участие.

Желам успех и на следващите състезания!

 
Два златни и девет сребърни медала за І“А“ – „ЛЪВСКИТЕ СЪРЦА“! ПДФ Печат Е-мейл

INedkova MG 20181211 095246Ученици от I - VII клас при СУ "žВичо Грънчаров"по традиция активно участват в състезания "€žМногознайко". Ученическите състезания имат за цел да стимулират логическото мислене, въображението и паметта на участниците; да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постигане на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове.

Единадесет участници от І "а"клас, с класен ръководител Ваня Недкова, се включиха със завидна мотивация и хъс за успех в първи кръг на състезанието "Млад математик"€. В него те показаха своята отлична подготовка по математика и постигнаха блестящи резултати. Златни медали завоюваха Кристина Енчева и Сияна Първева. Със сребро се окичиха Борислав Михнев, Иво Бончев, Михаел Григоров, Радослава Николова, Стефан Попов, Теодора Йорданова, Хрисия Нешкова, Христиан Димитров и Пламен Петров. Това са вторите медали за Христиан Димитров, Иво Бончев, Теодора Йорданова и Борислав Михнев, които спечелиха златни медали от състезанието "€žМлад родолюбец".Всички участници получиха грамоти за достойно представяне.

Младите математици с нетърпение очакват втория кръг на състезанието, където се надяват да увеличат броя на спечелените отличия.

Желаем им успех!

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/6798-2018-12-13-09-40-06.html

 
Четенето, съчетано с игра, е най-интересно ПДФ Печат Е-мейл

48277523 971043503082856 9216213528963186688 nУчениците от II "а"клас с класен ръководител Татяна Георгиева работиха по проект, свързан с повишаване интереса на малките ученици към четенето. Проектът "ЛИСИЧКАТА" Можеш да разбереш само нещата,които си опитомил“ се базира на теорията на Хауърд Гарднър за развитието на множествените интелигентности на децата. Второкласниците в продължение на месец създадоха свой лапбук свързан с популярен литературен герой в много художествени творби по света и у нас -лисицата.
Работният процес за изработването на лапбука обхващаше широк кръг от дейности, чрез които учениците, усъвършенстваха езиковите си компетентности, развиваха творческите си заложби в областта на изобразителното изкуство, музиката, литературата, математиката и др.
Търсенето, преписването и четенето на тематични текстове-приказки, басни, стихотворения, гатанки, пословици и поговорки,илюстрирането, декорирането и залагането на скрити закачки и хитринки, бе нов начин за стимулиране на детското въображение и творческа изява.
Децата упражниха уменията си да ползват ИКТ като информационен източник и работиха ефективно в екип със своите родители и съученици.
Радост и наслада от своята творческа дейност учениците изпитаха и при презентирането на готовия си продукт пред родителите и съучениците им от другите класове.

 


Страница 1 от 18