Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Най-добър рецитатор на стихотворения от български творци ПДФ Печат Е-мейл

P1140767На 12.10.2016г. учениците от третити и четвърти клас на Средно училище "€žВичо Грънчаров" се включиха активно в Националната седмица на четенето, която се провежда за втора поредна година. Те организираха състезание по български език под надслов "€žНай-добър рецитатор на стихотворения от български творц"€œ, заедно със своите класни ръководители: Ваня Недкова, Мариана Георгиева, Маруся Йорданова, Миглена Димитрова и Татяна Георгиева. Събитието се проведе в актовата зала на училището. Учениците в рамките на една седмица трябваше сами да подберат и научат стихотворения от български автори. Рециталът запозна малките ученици с произведения, които ще изучават в часовете по литература, а най-големите от начален етап с усмивки си припомниха вече изучени такива. Вълнението бе огромно, но аплодисментите на публиката стопиха всяко притеснение. Сборната формация от ученици и учители се забавлява чудесно и остана удовлетворена от представените изпълнения!

 
Малки и големи „раховчета” четоха заедно ПДФ Печат Е-мейл

s5032042 orig 1На 11.10.2016г., във връзка с Националната седмица на четенето, децата от IIв и VIв клас проведоха съвместен час, в който представиха любимите си книги.Сред най- харесваните от всички бе произведението "€žПипи Дългото чорапче"€.Малки и големи четоха откъси от него, като старт на четенето даде директорът на училището-г-жа Николинка Попйорданова, която бе гост на събитието.

Силно развълнува всички ученичката Мария Лалова, която влезе в класната стая преоблечена като героинята Пипи и се превъплъти в нейната роля.

Интересното съвместно мероприятие завърши с работа по програмата Envision. Разделени на групи, учениците демонстрираха знанията си за художествената творба на Астрид Линдгрен.

 
194 – годишнината от основаването на СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

6359875685668601901Патронният празник на СОУ "Вичо Грънчаров" започна на 10.05.2016 г. С рисунки на асфалт на тема "Моят любим герой от приказките", учениците от І - ІІІ клас отбелязаха 194-тата  годишнина от основаването на училището. Въпреки променливото време, децата създадоха чудесни илюстрации и се забавляваха от сърце. Празничното настроение продължи и на 13.05.2016 г, когато малките ученици играха любимите си спортни игри в двора на училището. Класовете на г-жа Славка Кушева и Даниела Велчева се забавляваха в парк "Христо Ботев".€Трети "а" клас , с класен ръководител Миглена Димитрова, посети традиционната изложба на творби на учениците от І до ХІ клас, подредени в Художествена галерия "Недялко Каранешев". Малките първокласници също се насладиха на изкуството на големите каки и батковци. Г-жа Татяна Георгиева и трети "б" клас посетиха историческия музей, за да се запознаят с миналото на своя роден град и живота на Вичо Грънчаров.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/4731-2016-05-13-09-40-56.html

 
С финалисти на „Математика без граници” ПДФ Печат Е-мейл

111математика без IMG 2375Състезанието "Математика без граници"се провежда в няколко кръга - есен, зима, пролет и финал през юли в град Несебър. То е международно и в него участват ученици от България, Русия, Беларус, Казахстан, Турция, Молдова, Узбекистан, Мексико. Всеки кръг от турнира се провежда с тест за всяка група с продължителност за решаването му 60 минути.

 За финалния кръг в Несебър от 1 до 3 юли се класираха Стефан Попов от 4 "а" клас , Светлозара  Колева от 3 "а" клас.

 Желаем им достойно представяне!

 
Оn-line четене с приятелите от Разград ПДФ Печат Е-мейл

1Velcheva 20160427 114622За десета година ББИА стартира Маратон на четенето в периода от 2 април - Международен ден на детската книга и 23 април -Международен ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите - носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Кампанията е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

Раховчетата от І "в" клас осъществиха виртуална среща с приятелчетата си от І "а" клас на СОУ "Xристо Ботев" гр. Разград. Заедно пяха и четоха произведения за деца.

Преди да се разделят си пожелаха Светли Великденски срещи и си обещаха много скоро отново да "се видят" и да четат заедно.

 


Страница 8 от 18