Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Pодителска среща за първокласниците . ПДФ Печат Е-мейл

1-PDGУважаеми родители,

на първокласниците от СОУ “Вичо Грънчаров”,

заповядайте в 17,30 часа, на 3 септември 2015г. за първата родителска среща!

Ще имате възможност да зададете своите въпроси на класните ръководители и да влезете в стаите на Вашите деца!

 
Празникът на Баба Марта ПДФ Печат Е-мейл

2-baba marta Броени дни преди посрещането на Баба Марта учениците от ІV“в“ клас с  класен ръководител Даниела Велчева, с настроение и ентусиазъм преобразиха в бяла и червена премяна дръвчето в градинката на входа на училището, като го  украсиха с ръчно изработени мартеници и бели и червени конци.

 Раховчетата използваха последния за седмицата учебен ден, преди почивните за 3-ти март, за да създадат добро настроение на себе си, на съученици и съграждани   и  най-вече да спазят стародавната българска традиция. 

1-03-baba martaПожеланията им са закиченото с мартеници дърво да донесе здраве, щастие и любов в домовете на семействата им и всички горнооряховчани.

Празникът на Баба Марта е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта, митичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март. Всички с нетърпение очакват Баба Марта, а в аванс си пожелаха много здраве, щастие, късмет.

http://regnews.net/bg/uchenitsi-ot-vicho-grancharov-prevarnaha-dravche-v-martenitsa/#.VPH3lvmsWn4

 
„Ключът към музиката“. ПДФ Печат Е-мейл

muzikaЗа трета поредна година се проведе националното състезание по музика „Ключът към музиката“.То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първия клас на средната образователна степен (IV, V и VI клас).

 „Ключът към музиката“ съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда. Оценяваните компетентности на учениците са компетентностите, базирани в ДОИ за учебното съдържание по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности.

klucha naЗа участие в Областния кръг на състезанието бяха класирани  ученици от ІV“в“  и VІ клас нa СОУ „Вичо Грънчаров“, ръководени от г-жа Даниела Велчева и г-жа Нели Атанасова.

Конкуренцията между учениците от областта бе изключително оспорвана От  повече от 100 деца от ІV клас за участие в Националния кръг, който ще се състои на 21 - 22 март 2015 г. в гр. Пловдив, се класираха четвъртокласничките от ІV „в“ клас Теодора Ангелова и Мария Лалова, които са съответно на ІІІ-то и ІV-то място. Там те ще представят не само училището, но и областта.

Пожелаваме им успешно представяне на Националния кръг.

 
Маратон на литературно четене под надслов „Животът и делото на Васил Левски”. ПДФ Печат Е-мейл

chetene 1IMG 1449На 10.02.2015г. в часа на класа във втори „Б” клас се проведе Маратон на литературно четене под надслов „Животът и делото на Васил Левски”. Малките ученици прочетоха избрани от класния си ръководител Татяна Георгиева литературни творби „Аз съм Левски” от Серафим Северняк, „ Апостолът в премеждие” и „Чистият път” от Иван Вазов. Децата изслушаха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски” в изпълнение на Стефан Чернев и беседваха  за животът и делото на великия българин. Четенето приключи с прожектирането на анимационния филм на Румен Марков „Дякон Левски”, който децата изгледаха  с  явен интерес.

11IMG 1455

 
Посолството на Германия в София изпрати благодарствени грамоти ПДФ Печат Е-мейл

gramota za 4 klasГерманското посолство в София изпрати благодарствени грамоти, на учениците от 4тите класове на нашето училище за да им благодари за големия ангажимент. Броят на рисунките,създадени като групова работа са доказателство, че проектът е успял да събуди колективния дух и работата в екип сред класовете. Трите печеливши рисунки на класовете в основните училища са били избрани изключително трудно сред над 1500-те изпратени произведения. За съжаление ние не сме между тях, но признанието на посолството е доказателство за постигнатите резултати от нашите представители от трите 4 класа. с класни ръководителки г-жа Кр.Витанова, г-жа Ем.Димитрова, г-жа Д.Велчева и ръководителя по СИП рисуване - Маргарита Рачкова. Те са  спазили регламента и изработиха колективно целия клас коледна рисунка. Това е по-важно, постигнатото умение за екипна работа, която засилва толерантността и взаимопомощта между съучениците. 

По материали на © Посолство на Германия в София)

 


Страница 8 от 15