Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Да спортуваме с мама и тати сред природата ПДФ Печат Е-мейл

115 DSC 0031 1Във връзка с Европейската седмица на движението-Time to move, която се провежда във всички европейски градове през октомври, ученици и родители от 2€žВ€œ клас на СУ "Вичо Грънчаров", гр.Горна Оряховицас класен ръководител Даниела Велчева и Сдружение "€žМладежка толерантност"€œ подпомогнати от СИП-България организираха и проведоха спортни игри „Игри в играта“-намери съкровището, която се осъществи по асфалтирания път към хижа "€žБожур" . В много положителни емоции и прекрасно настроение преминаха незабелязано петте километра до поляната на х."Божур". деца и родители заедно се съревноваваха помежду си, за да спечелят поредната награда в една от 10 те игри по маршрута. Скачаха, бягаха, надуваха балони и още много спортни дейности осъществиха заедно семействата. На поляната ги чакаха още изненади. Търсейки съкровищата, ходиха по въже над земята и преодоляваха различни препятствия.

115 DSC 0031 2Провеждането на спортните дейности "€žДа спортуваме с мама и тати сред природата"€œ, се оказа добър вариант за прекарване на един съвместен ден на родители с деца, на взаимно опознаване и опознаване на природата. В непринудени разговори родители, деца и младежи научаваха повече за програмата ЕВРОДЕСК и европейската кампания, за възможностите от различни инициативи свързани с опазване на околната среда, спорта, здравословния начин на живот и различните опасности при ползването на интернет от подрастващите.

След направената блиц анкета се установи желанието за повече такива мероприятия даващи възможност на семействата да бъдат повече време с децата си.

 
Седмицата на четенето-10-14 октомври 2016 г. ПДФ Печат Е-мейл
za saitaNEW 2

Любовта към четенето се формира в семейството и се развива и култивира в училище и в жизнената среда. Трудно, но не невъзможна мисия в днешния дигитален свят. Насърчаването на четенето сред учениците е предизвикателство, което предполага нестандартни подходи, провокира творчески реакции и при всички случаи зарежда с добро настроение. Защото четенето трябва да е забавно, знанието - престижно, а градските културни институци舓 оживени от млади хора.

На 11.10.2016 г. , деветокласници прочетоха и обсъдиха с учениците от I "б" клас интересни приказки за животни от български автори.
На 14.10.2016 г. Марина Костадинова, Лора Панайотова и Мартина Пашаланова взеха участие в рецитирането на стихотворение на български автори.
 
Изложба „Аз обичам да чета!“ ПДФ Печат Е-мейл

za saitaSAM 3622В седмицата от 10 до 14 октомври 2016г. Средно училище "Вичо Грънчаров" се включи в националната инициатива за насърчаване и повишаване на грамотността. Първата инициатива бе на 10.10.2016г - добре подредена изложба "Аз обичам да чета!" - страници от читателски дневници.Учениците от трети и четвърти клас изложиха своите, старателно попълнени през лятната ваканция, читателски дневници. Веселите илюстрации и красиво преписаните кратки откъси от художествени произведения впечатлиха училищната общност. Любопитство предизвикаха най-вече страниците от читателските дневници на родители на деца от начален етап. Те ни върнаха 30 години назад във времето и ни доказаха, че традициите продължават и днес. Изложбата имаше за цел да убеди учениците, че четенето е забавно и полезно. Стремежът към знанието е бил и ще бъде вечен и жив!

 
Най-добър рецитатор на стихотворения от български творци ПДФ Печат Е-мейл

P1140767На 12.10.2016г. учениците от третити и четвърти клас на Средно училище "€žВичо Грънчаров" се включиха активно в Националната седмица на четенето, която се провежда за втора поредна година. Те организираха състезание по български език под надслов "€žНай-добър рецитатор на стихотворения от български творц"€œ, заедно със своите класни ръководители: Ваня Недкова, Мариана Георгиева, Маруся Йорданова, Миглена Димитрова и Татяна Георгиева. Събитието се проведе в актовата зала на училището. Учениците в рамките на една седмица трябваше сами да подберат и научат стихотворения от български автори. Рециталът запозна малките ученици с произведения, които ще изучават в часовете по литература, а най-големите от начален етап с усмивки си припомниха вече изучени такива. Вълнението бе огромно, но аплодисментите на публиката стопиха всяко притеснение. Сборната формация от ученици и учители се забавлява чудесно и остана удовлетворена от представените изпълнения!

 
Малки и големи „раховчета” четоха заедно ПДФ Печат Е-мейл

s5032042 orig 1На 11.10.2016г., във връзка с Националната седмица на четенето, децата от IIв и VIв клас проведоха съвместен час, в който представиха любимите си книги.Сред най- харесваните от всички бе произведението "€žПипи Дългото чорапче"€.Малки и големи четоха откъси от него, като старт на четенето даде директорът на училището-г-жа Николинка Попйорданова, която бе гост на събитието.

Силно развълнува всички ученичката Мария Лалова, която влезе в класната стая преоблечена като героинята Пипи и се превъплъти в нейната роля.

Интересното съвместно мероприятие завърши с работа по програмата Envision. Разделени на групи, учениците демонстрираха знанията си за художествената творба на Астрид Линдгрен.

 


Страница 8 от 18