Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Кое хранене е здравословно и как влияе то на децата? ПДФ Печат Е-мейл

1Tanja0Здравословното хранене осигурява на децата възможност да растат здрави, силни и умни. Изграждането на здравословно хранително поведение и навици е много важно и започва в семейството. Учениците от вторите класове, с класни ръководители Татяна Георгиева, Миглена Димитрова и Мариета Панева, доизградиха своите представи и систематизираха своите знания по темата в часовете по околен свят. В тяхна помощ и съдействие бе организирана среща- разговор и с медицинското лице в училище г-жа Жанета Кулова –Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към добро здраве и успех в училище". Чрез съдействието на РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства", учениците получиха забавни образователни книжки, в които са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот и попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина на живот. Резултатите показаха,че малките ученици вече имат изграден базов вкус, знаят какво обичат и какво не, кое е здравословно и кое вреди на здравето. Включихме се в този проект, защото надеждната, вярна и точна информация е от значение за родителите. Сега е моментът да подкрепим своите деца в предпочитанията им, да ги запознаем по-рано с повече здравословни храни, които те да търсят и обичат занапред.

 
Първокласничка от СУ „Вичо Грънчаров" в топ 3 математици в област Велико Търново ПДФ Печат Е-мейл

15matematiakС най-добър резултат на националното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру" сред учениците от всички училища в 1-зи клас з градовете Горна Оряховица, Велико Търново и Лясковец се класира възпитаничката на горнооряховското училище СУ "Вичо Грънчаров" Кристина Енчева. Класирането й отрежда престижното 3-то място със 65 точки от 224 участници от първи клас в област Велико Търново, изпреварена само с 2 точки от ученик от Павликени и с 1 точка от първолак от гр. Свищов. Областният кръг на състезанието се проведе на 23 март 2019 г. и в него взеха участие ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна.

Кристина, която е ученичка в първи"€žА" клас на СУ "Вичо Грънчаров", с преподавател г-жа Ваня Недкова, наскоро направи кай-високото постижение сред първокласниците в Горна Оряховица като взе единствения сребърен медал в града от зимния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници" в което се състезаваха 3923 първолаци от цял С8ЯТ.

Да поздравим Криси за отличните резултати!

http://regnews.net/bg/parvoklasnichka-ot-su-vicho-grancharov-e-v-top-3-na-matematitsite-v-oblast-veliko-tarnovo/#.XKR9K1Uzbcs

 
Един по-различен урок по родолюбие. ПДФ Печат Е-мейл

11 myzeiУчениците от IIIв клас при СУ "Вичо Грънчаров" посетиха Историческия музей в гр. Горна Оряховица. Екскурзоводите разказаха за древната и по-новата история на града. От разказите научиха подробности за живота на бележитите личности като Иван Момчилов, Георги Измирлиев, Радко Радославов, Елена Грънчарова. Впечатлиха се от делото на патрона на училището - Вичо Грънчаров.

 
Златни и сребърни медали от детски шахматен турнир ПДФ Печат Е-мейл

11 schahЗлатни и сребърни медали от детски шахматен турнир "Първа пролет" за ученици от СУ "€žВичо Грънчаров".

Седемдесет деца, участници в ШК "Асеневци"€ премериха сили в турнира по шахмат "Първа пролет". Турнирът се проведе в хотел "€žМомина крепост"€ - Ксилифор на 24.03.2019 г.

Със златни медали за втори път се окичиха учениците Стефан Попов от Iклас и Тодор Петров от IVклас.

12schahСребърни медали заслужиха малките ученици Христиан Димитров и Димитър Герджиков от I клас.

Пожелаваме нови успехи на малките шахматисти!

 
Отлично представяне ПДФ Печат Е-мейл

1 Slaveikov94720 nНа официална церемония в Регионална библиотека във Велико Търново на 20 март бяха наградени Василена Колева и Светла Александрова от IV "а" клас, участници в регионалния конкурс за детско - юношеско творчество под наслов "Моят роден град" на тема: "Търновград: царе и слава". Конкурсът бе посветен на 130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново и 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв.

Василена Колева се изяви в категория "Поезия" и заслужено зае второ място. Наградата и бе връчена от г-жа Розалия Личева- началник на РУО гр.Велико Търново.

Специална награда за участие получи Светла Александрова в категория "Изобразително изкуство"€. Наградата бе връчена от г -н Станимир Борисов - директор на Изложбени зали.

Поздравяваме нашите малки участници за отличното им представяне и им пожелаваме много бъдещи успехи в областта на литературата и изобразителното изкуство!

 


Страница 2 от 21