Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Разговор –дискусия на тема „Какво е кибертормоз ” ПДФ Печат Е-мейл

kibertormoz-S7005520Повечето тийнейджъри общуват и играят със своите съученици в интернет. Но този вид общуване понякога носи  негативни емоции. Един от всеки трима ученици от страната ни, които редовно общуват онлайн, са били подложени на кибертормоз. Те са получавали съобщения със заплахи, писма  с предупреждения за предстоящи над тях нещастия, нежелани снимки или неприлични предложения от непознати за тях лица. Актуалната тема провокира  разговор –дискусия между  на ученици от четвърти и седми клас. Училищната ни практика  отдавна е доказала, че споделената информацията от връстници на връстници  е продуктивен метод за получаване на полезни  знания. Седмокласникът Павлин Николов пожела да запознае  ученици от ІV клас с особеностите на този вид тормоз. Начерта стъпки, които ако се спазват може да се избегнат последиците от  такива заплахи. Съдействие за тези дискусии учениците получиха от Ваня Христова и Татяна Георгиева и класните ръководителки на трети и четвърти клас. Информацията заинтригува учениците и те решиха да запознаят и други по-малки ученици с дискутирания проблем. Пламен Петров , Иоан-Парашкев Петров, Ивана Христова , Камелия Николова, Момчил Караиванов  и Иван Иванов  изнесоха беседа на ученици от ІІІ клас как анонимността в интернет подтиква някои деца да се държат агресивно  онлайн и как да се постъпва  в случай, че някой ни предизвиква чрез съвременните комуникативни средства. Третокласниците  останаха доволни от споделеното с тях. Изразиха  и свое мнение,че  информацията предавана от връстниците им  е много полезна при работа с информационните технологии.

 
Третокласници издадоха втори брой на вестник «Звънче»! ПДФ Печат Е-мейл

za vestnik zvanche imagesВсичко започва като на шега - след час по развитие на речта на тема „Писмено общуване”. Идеята за вестника на ІІІ”а” клас  се ражда още в първия месец  на учебната година. Сложната задача е разгадана, защото децата имат верни и добри хора до себе си – г-жа Недкова и своите родители. Според девиза на ІІІ „а” клас те са „ ВИНАГИ ЗАЕДНО”. Първият брой е посветен на Коледа, а вторият -  на 140 години от смъртта на Апостола. Идеята е подсказана от обявения  от община Горна Оряховица  конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема «Васил Левски – неговите вечни послания». Първите места са за Кристияна Боева (есе) и Християна Христова (стихотворение). На страниците на втори брой на  вестник «Звънче»  могат да се научат любопитни факти за паметниците на Левски, да се прочетат  някои от неговите вечни послания, да се видят конкурсните мателиали на децата. Третокласниците са истински благодарни на всички родители и най-вече на г-жа Ани Нешева, която подготвя броевете на «Звънче». Приятни минути с вестника на ІІІ «а» клас -  «Лъвските сърца», с класен ръководител Ваня Недкова.

Attachments:
Download this file (Zvanceh 1br.pdf)Vestnik zvanche broi 11624 Kb21.02.2013 10:29
Download this file (Zvanche_2-2 .pdf)Vestnik zvanche 2 broi818 Kb21.02.2013 08:39
 
Поздравления за всички деца от начален курс за постигнатите успехи! ПДФ Печат Е-мейл

 

   На 20 декември 2010 година се проведе второто състезание „ Аз, природата и светът”,организирано от Сдружението на началните учители в България. Същото е включено в националния календар на МОМН за извънкласните дейности през учебната 2010/2011 г. От СОУ “Вичо Грънчаров” в състезанието взеха участие ученици от І до ІV  клас. Представянето на нашите възпитаници е отлично! Деветнадесет малки състезатели имат  максимален брой точки и са класирани на първо място в съответната възрастова група: 
продължава>
 
Поздравления за успеха! ПДФ Печат Е-мейл

Резултати от Конкурса за учители и ученици "Европейското гражданство: какви права и какви задължения" под патронажа на депутатите от ЕНП А.Ковачев и Е. Стоянов

Източник: © Фондация “Пайдея” | Дата: 20ти Декември, Понеделник, 2010 г.

http://www.paideiafoundation.org/news.php#show1

VelchevaP1270075Днес приключи работата на 4 членното жури на конкурса за учители и ученици  "Европейското гражданство: какви права и какви задължения" 2010, проведено от Фондация Пайдея под патронажа на евродупитатите от ЕНП г-н Андрей Ковачев и г-н Емил Стоянов.
Благодарим на всички участници.
Поздравяваме авторите на най-впечатляващите разработки, които ще имат възможнст да посетят Европейския парламент по време на пролетната сесия през 2011 г.:
Модул Б: Представяне на учителска практика
1. Даниела Велчева, СОУ "В.Гърнчаров", Горна Оряховица


Весели празници на всички!

 
Прием I клас 2022/2023 ПДФ Печат Е-мейл
2022-2023
*

Прием първи клас

https://www.youtube.com/watch?v=ABY6co-cEf8
*
ЗАПОВЕД №РД 09-674/01.03.2022 г.---Училищен план - прием за учебната 2022/2023 г.,
*

Със заповед на кмета на Общината инж. Добромир Добрев

https://www.g-oryahovica.bg/files/files/files/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-24859791.pdf------е утвърдена системата от правила за електронен прием в първи клас, както и Календарен график за дейностите по приема в основните и средни училища в гр. Горна Оряховица за 2022 г.

Системата от правила определя, условията, реда и критериите за прием в първи клас на деца, подлежащи на задължително училищно образование.
Правилата и Календарния график са публикувани на интернет страницата на Общината в раздел "За граждани", секция "Образование".

*
*

1 klas bukСъс заповед на кмета на Общината инж. Добромир Добрев е утвърдена системата от правила за електронен прием в първи клас, както и Календарен график за дейностите по приема в основните и средни училища в гр. Горна Оряховица за 2021 г. Системата от правила определя условията, реда и критериите за прием в първи клас на деца, подлежащи на задължително училищно образование.
Правилата и Календарния график са публикувани на интернет страницата на Общината в раздел "за граждани", секция "Образование".

*

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

Онлайн родителска среща на 20.04.2021 г. от 18,00 часа.

*

1 welcome school frame with 1Уважаеми родители,
Системата за прием в първи клас е активна, но затворена за подаване на заявления!
Системата ще бъде отворена за подаване на заявления от 10,00 ч. на 10.05.2021 г., съгласно календарния график.
Може да заредите от следния адрес:
https://priem1class.g-oryahovica.org:89/
За да започнете регистрация на заявлението използвайте бутон Регистрация.

!!! ПРИ ПРОБЛЕМИ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КАНЦЕЛАРИЯТА НА СЪОТВЕТНТО УЧИЛИЩЕ !!!
Системата от правила за прием на деца в I клас в общинските училища на територията на община Горна Оряховица е разработена в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование, НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, издадена от министъра на образованието и науката. Система от правила се разработва за всяко населено място, в което има повече от едно училище с прием в I клас.

Онлайн инфорамция

*

ВАктова зала на училището-ще се проведе информационна среща, на която ще имате възможност да се запознаете с:

  1. Информация за мисията на училището;
  2. Информация за графика на дейностите по прием в I клас за учебната 2021/2022 година.

От името на ръководството-каним всеки,който проявява интерес към нетрадиционното и професионално обучение на СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица.

За бъдещите първокласници на училището е осигурена лятна занималня!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Правила и календарен график за прием в първи клас - 2021 -2022 г.

Приложение 1

Към заповед № РД09 - 798/ 01.03. 2021 г.

Критерии за класиране за прием в I клас

за учебната 2021/2022 година

1. Близост до училището по постоянен или настоящ адрес на детето.
1.1. Постоянен адрес, който не е променян в последните три години.
1.2. Постоянен/настоящ адрес, който е променян през последните една три години, предхождащи датата на подаване на заявлението.
1.3. Постоянен/настоящ адрес, който е променян в рамките на една година.
1.4. Адрес, който е извън гр. Горна Оряховица към деня на подаване на заявлението.
Осиновените деца / или деца, настанени в приемни семейства, за които е подадено заявление за приемане в училището по желание на осиновителя (съответно приемния родител), се регистрират по постоянния адрес на осиновителя (съответно приемния родител), ако е по-благоприятно за детето.
При разпределяне на групите се взема предвид посоченият в заявлението адрес, който е по-благоприятен за класиране на ученика.
В случай, че броят на децата‚ надхвърля броя на местата, определени в училищния план-прием, децата се подреждат според следните допълнителни критерии със съответния брой точки:
Допълнителни критерии Точки Удостоверяване
Дете с трайни увреждания над 50% 30 т. При записване се представя оригиналното решение на ТЕЛК/ НЕЛК
Дете с един или двама починали родители 30 т. При записване се представят:
  • Удостоверение за раждане на детето,
  • Актове за смърт на родителите
Други деца от семейството, над 12 годишна възраст, обучаващи се в училището 100 т. Проверката е автоматична
Деца, завършили подготвителна група в избраното училище 100 т. Проверката е автоматична
Дете от семейство с повече от две деца 20 т. Критерият се доказва при записване на детето в училище с актовете за раждане на децата от семейството
Поредност на желанието:
Първо желание 50 т. По реда на заявените желания в заявлението
Второжелание 40 т.
Трето желание 30 т.
Четвърто желание 20 т.

Приложение 2

Към заповед № РД09 - 798/ 01.03. 2021 г.

КАЛЕНДАРЕН ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТE ПО ПРИЕМ В I КЛАС

ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

I класиране
Вид дейност Срок
1 Регистриране (редактиране, отказване) на заявление за прием

от 10:00ч. на 10.05.2020г.

до 23:59 ч. на 18.05.2020 г.

2 Обявяване на класирането до 17:00 ч. на 26.05.2020г.
3 Записване на класираните деца в училището, в което са приети от 09:00 ч. на 01.06.2020г.
до 17:00 ч. на 10.06.2020г.
4 Обявяване на незаетите места в системата до 17:00 ч. на 14.06.2020г.
II класиране
Вид дейност Срок
1 Регистриране (редактиране, отказване) на заявление за прием

от 10:00 ч. на 15.06.2020г.

до 23:59 ч. на 21.06.2020г.

2 Обявяване на класирането до 17:00 ч. на 23.06.2020г.
3 Записване на класираните деца в училището, в което са приети от 09:00 ч. на 24.06.2020г.
до 17:00 ч. на 30.06.2020г.
4 Обявяване на незаетите места в системата до 17:00 ч. на 02.07.2020г.

*1 klas2022 000080

Необходими документи за записване на първокласниците

  1. Заявление по образец от системата за електронен прием.
  2. Копие от документ за самоличност на родител и оригинал за сверяване.
  3. Оригинал и копие на документа за адресна регистрация.
  4. Копие на удостоверението за раждане на детето и оригинал за сверяване.
  5. Оригинал на удостоверение за задължително предучилищно образование.
  6. Документи, доказващи критериите, избрани в заявлението за прием.
  7. Копие и оригинал за сверяване от ТЕЛК/ НЕЛК, ако детето е с трайни увреждания над 50 %.
  8. Документ за настойничество, в случай, че заявлението е подадено от настойник.

Ако детето не е посещавало подготвителна група, родителят подава декларация за обективните причини за това обстоятелство.

Новата система от правила за електронен прием в първи клас‚https://www.g-oryahovica.bg/priem-purvi-klas

Заповед план-прием за учебната 2021/2022 г.

За бъдещите първокласници на училището е осигурена лятна занималня!

Система от правила за електронен прием в първи клас в основните и средни училища в град Горна Оряховица

 


Страница 19 от 22