Начало Физическо възпитание и спорт

Физическо възпитание и спорт
Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас ПДФ Печат Е-мейл

1 milicaМилица Петрова и Йордан Добрев участваха в последния ден в дисциплината пумсе. от второто издание на игрите. Те събраха в "Асикс Арена" над 2000 души в четири състезателни дни. Двамата в тандем Йордан Добрев и деветокласници на СУ "€žВичо Грънчаров" - Милица Петрова завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Състезанието е проверка и определя квотите за предстоящото Европейско първенство в Анталия, Турция в началото на април. "Таекуондо център Хемус" получи потвърждение за участие в XIV Европейско първенство по пумсе и I Европейско плажно първенство в началото на април в Анталия.
Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. е пета в Белград на XII Европейско. През 2017 г. става бронзов медалист в Родос и печели вице-световна титла отново в Родос от Вторите световни плажниигри.

 
Златен медал за Цветелина Цонева от VІ клас ПДФ Печат Е-мейл

123 borbaСъстезателката на горнооряховския "€žЛокомотив" Цветелина Цонева e гордост и за СУ "Вичо Грънчаров".Тя спечелва шампионската титла в кат. 46 кг от Втория турнир в чест на световната шампионка Ясмин Адар в Балъксекир, Турция. Заниманията в спорта допринасят за развитието на учениците в отговорност и дисциплина, качества много необходими за сериозното отношение в учебната едйност. Упоритостта от спорта се пренася и в училищния живот.

 
Сребърен медал за Виктор Маринов Златев ПДФ Печат Е-мейл

11pluvane IMG 3841Сребърен медал на 50 и 100 метра бруст от Международния турнир по плуване, проведен в Благоевград на 50 метров закрит басейн за Виктор Златев. Той е ученик в СУ "Вичо Грънчаров"от V-ти клас и състезател в клуб "Боляри" - Велико Търново от 4 години. След упорити тренировки и усилия идват и отличните резултати. В конкуренция от по 50 участници при 12 годишните Виктор заема вторите места и в двата стила. Пожелаваме му бъдещи успехи и златен отличие.

 
Златен медал за Никол Савова в ски ориентирането ПДФ Печат Е-мейл

11 Nikol IMG 3634Никол е ученичка в V а клас на СУ "Вичо Грънчаров". До преди година се състезаваше в спортната акробатика, но случайността я среща със ски-ориентирането. От една година се състезава в клуб по ски-ориентиране в град Лясковец. Любовта и желанието към новия спорт я извежда на челни позиции в републиканското първенство и завоюва заслужено ЗЛАТЕН медал на републиканския турнир по ски ориентиране/щафета/ проведен във Велинград от 22-24.02.2019 г. Самата Никол споделя: "Чувствам самият клуб като семейство и това ми дава сили в надпреварата".

Пожелаваме и нови успехи!

 
III-то (трето) място ПДФ Печат Е-мейл

Rosi Международен турнир по хандбал 27, 28, 29 декември 2018 година в Гърция

Отборът по хандбал, младежи- старша възраст от град Горна Оряховица, завоюва II-ро (второ) място в групата. Постигна 3 победи и едно равенство.

В крайното класиране - децата завоюват III-то (трето) място.

Ученикът на СУ "Вичо Грънчаров" от VIII "€žА" клас Николай Добрев реализира 18 гола, с което допринесе за успеха на отбора.

Искрени поздравления за победителите с пожелание за още много, много успехи и победи.

 


Страница 1 от 8