Начало Физическо възпитание и спорт

Физическо възпитание и спорт
Световния ден на ходенето ПДФ Печат Е-мейл

sport2019 oУченици, учители и родители от СУ,,Вичо Грънчаров" отбелязаха Световния ден на ходенето, организирано от Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация "€žСпорт за всички“. Дейностите са координирани от Община Горна Оряховица и включват пешеходен и велопоход. Групата колоездачи води преподавателя в СУ "€žВичо Грънчаров" Ивайло Караиванов. Ръководител на пешеходците грънчаровци бе Еленка Йотова. С най многобройно участие бяха децата от нашето училище, а второкласникът Ивайло Бончев - най-малкия участник в инициативата. За всички имаше награда тениска и талон за участие в спортния ден.
Надяваме се да отпразнуваме още много спортни дни с колеги, приятели и ученици

 
УСПЕХИ НА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ В СПОРТА ПДФ Печат Е-мейл

1 taikuondonПетима са медалистите от СУ "Вичо Грънчаров"€ в плувния празник "И аз мога".

Над 120 млади плувци се включиха във второто издание на Плувния празник ,организиран от клуб "Етър 2000" и Община Велико Търново. В турнира взеха участие ученици от шест плувни клуба от Велико Търново, Горна Оряховица и Асеновград.

Състезанието беше разделено на четири възрастови групи, в които младите плувци показаха различни техники и стилове на плуване. Горди сме, че възпитаници на СУ "€žВичо Грънчаров" се представиха отлично и заслужено спечелиха пет медала в трета и четвърта възрастова група. Памела Христова от IV " а" клас се класира на първо място и завоюва златен медал, сребърен медал получи Преслава Георгиева от VI "а" клас, а бронзови медала отидоха при учениците от V "а" клас - Виктория Костова, Мартин Георгиев и Кристиян Цанев!

11 nБронзов медал от международно състезание по таекуондо €в гр. Ниш - Сърбия спечели Пламен Николов от IV клас. Четвъртокласникът се представи отлично в група С, раздел POOMSAE. Пламен тренира в клуб "INVICTA" - Г. Оряховица от 5 години, с треньор Стефан Купичков и е носител на сребърни и бронзови медали в национални състезания.

Пожелаваме Ви още много спортни успехи, ученици!

 
Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас ПДФ Печат Е-мейл

1 milicaМилица Петрова и Йордан Добрев участваха в последния ден в дисциплината пумсе. от второто издание на игрите. Те събраха в "Асикс Арена" над 2000 души в четири състезателни дни. Двамата в тандем Йордан Добрев и деветокласници на СУ "€žВичо Грънчаров" - Милица Петрова завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Състезанието е проверка и определя квотите за предстоящото Европейско първенство в Анталия, Турция в началото на април. "Таекуондо център Хемус" получи потвърждение за участие в XIV Европейско първенство по пумсе и I Европейско плажно първенство в началото на април в Анталия.
Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. е пета в Белград на XII Европейско. През 2017 г. става бронзов медалист в Родос и печели вице-световна титла отново в Родос от Вторите световни плажниигри.

 
Златен медал за Цветелина Цонева от VІ клас ПДФ Печат Е-мейл

123 borbaСъстезателката на горнооряховския "€žЛокомотив" Цветелина Цонева e гордост и за СУ "Вичо Грънчаров".Тя спечелва шампионската титла в кат. 46 кг от Втория турнир в чест на световната шампионка Ясмин Адар в Балъксекир, Турция. Заниманията в спорта допринасят за развитието на учениците в отговорност и дисциплина, качества много необходими за сериозното отношение в учебната едйност. Упоритостта от спорта се пренася и в училищния живот.

 
Сребърен медал за Виктор Маринов Златев ПДФ Печат Е-мейл

11pluvane IMG 3841Сребърен медал на 50 и 100 метра бруст от Международния турнир по плуване, проведен в Благоевград на 50 метров закрит басейн за Виктор Златев. Той е ученик в СУ "Вичо Грънчаров"от V-ти клас и състезател в клуб "Боляри" - Велико Търново от 4 години. След упорити тренировки и усилия идват и отличните резултати. В конкуренция от по 50 участници при 12 годишните Виктор заема вторите места и в двата стила. Пожелаваме му бъдещи успехи и златен отличие.

 


Страница 1 от 8