Начало Гордост Днес

Днес
Наши възпитаници ПДФ Печат Е-мейл

Kalin63010 n 1Калин Кузманов - завършил училището 2005 година

Роден съм на 17 април 1986 гв Горна Оряховица. Завършил съм ОУ "ПаисийХилендарски" (2001), СОУ ž"ВичоГрънчаров" (2005) с разширено изучаване на информационни технологии, в родния си град. След това завърших последователно бакалавърска степен"Европейски колеж по икономика и управление"-€гр. Пловдив (випуск 2008), Пловдивски Университет (2009), а по-късно завърших магистърска степен по"€žФинансов мениджмънт" в Стопанскаакадемия"€žД. А. Ценов"(2011) в‚ Свищов. Специализиралсъм PR Strategy management в Ню Йорк.

Един от създателите на програмата-дигитална стая, с която може да се изобрази на практика всичко.

Идеята за виртуална стая възникна в момент, в който осъзнах, че когато човек влезе в един банков офис, всички хора наоколо се намират в едно напълно открито пространство и се говори за лични неща, които по принцип са строго конфиденциални, а не трябва да бъде така. Не е редно всички клиенти в един офис да разбират, докато чакат или докато са обслужвани, кой какви сметки има, в какви валути и салда по същите.

Информация от медиите за допълнителна информация:

https://btvplus.bg/produkt/novini/9250

/Представяне на изобретението след 17-тата минута в репортажа/

http://m.btvnovinite.bg/article/lifestyle/v-bankata-bez-opashki-i-bankovi-sluzhiteli.html

 
С две купи от Европейски шампионат се завърнаха горнооряховските мажоретки на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki IMG 1253От 6 до 9 юли в КК Албена се проведе XIV Европейски мажоретен шампионат‚Merry Majorette Cup. Участници от 7 държави - България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал -батон и помпони (на място и дефиле - 60 м), както и в една много оригинална категория -For fun -шоу с различен атрибут от батон и помпони“ танц с ветрила. Момичетата изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието.Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха, съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк-Албена - като подарък от организаторите на състезанието.

Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров".Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а през месец май в Дряново представиха спектакъла "Споменът за Вас и огънят в нас", посветен на 141 години Априлска епопея.

След този сезон, изпълнен с успешни участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.

 
Поредна купа за горнооряховските мажоретки от Малката Виена ПДФ Печат Е-мейл

1snimka za statiqtaСлед представянето си на няколко фестивала през последните два месеца мажоретките на СУ "žВичо Грънчаров" град Горна Оряховица, с художествен ръководител Розалия Нанкова, продължиха с високото темпо и участваха в Първия Международен мажоретен фестивал "€žРусе Ритъм и Марш", който се проведе на 1-ви и 2-ри юли.

Участие във фестивала взеха състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния. В дефилето по пешеходната зона на града групите дефилираха, в съпровод на фанфарния оркестър от град Ветово.

На втория ден на брега на река Дунав, групите показаха своите композиции пред гражданите и гостите на града. Горнооряховските мажоретки се представиха с два танца-един с батон и един с батон и помопони микс. Въпреки 40-градусовите температури момичетата показаха характер и мъжество и направиха поредните си отлични изпълнения. За това бяха отличени с купа и сертификат.

Напрегнатото лято за състава продължава и след броени дни момичетата ще са част от едно от най-престижните международни състезания за мажоретки - фестивала Merry Majorette в КК Албена.

 
Награда за Клуба на знаещите в СУ “Вичо Грънчаров“! ПДФ Печат Е-мейл

1 Gramota Kolev03072017На 01.07.2017г. в град Варна се проведе XXНационално интелектуално състезание ,,Какво?Къде?Кога? на Клубовете на знаещите в България. Организатори бяха Община Варна дирекция ,,Образование и младежки дейности" и Националната асоциация на клубовете на знаещите в България.

Сред участниците от София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Велико Търново бяха и най-малките знаещи от VIII клас на СУ,,Вичо Грънчаров"€, град Горна Оряховица. Учениците са членове на Клуба на знаещите, изграден по проект на МОН ,,Твоят час"€, с ръководител Николай Колев. Участници в този клуб са: Ани Трендафилова, Ралица Василева, Мартин Райков, Калоян Енев, Надежда Стефанова, Дарина Михайлова,Георги Георгиев, Милко Кирилов, Кристина Илиева, Александър Монов.

1Kolev Състезанието протече в два тура, като участниците отговаряха на 12 въпроса от различни области на науката. По регламент състезателите имаха една минута за мислене.

Те представиха достойно училището и от Варна донесоха награди и грамота за отлично представяне.

 
Лингвистично кенгуру – 2017 ПДФ Печат Е-мейл

lingvist 1На 11.06.2017 г. в София се проведе националният кръг на състезанието,организирано ежегодно от Фондация "€žМлада България"€.От нашето училище имахме представители в два чужди езика - английски и руски.Призьор във възрастова група III - IV клас по руски език стана Виктория Диксокова от IVб клас,която постигна максималенброй точки и зае безапелационно първото място.Участниците ни по английски език се представиха много добре ,като завоюваха едно четвърто място ( Мариела Стоянова  IVб клас );едно осмо място ( Траян Василев IIIа клас ) и на девето място се класира Стилян Папазов -VIIа клас .

Награждаването ще се състои на 24.06.2017 г. от 11ч. в 35 СУ - София.На нашите участници благодарим и пожелаваме нови успехи в овладяването на магията на чуждите езици!

 
Награда за наша ученичка ПДФ Печат Е-мейл

В Националния конкурс- изложба за детска рисунка, "Детство мое-реално и вълшебно" проведен в центъра за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс гр. Ловеч, участваха над 700 броя рисунки на деца и ученици от всички области на Бългалия.

Никол Трайкова от VІІ в клас -СУ "Вичо Грънчаров" участва със своя рисунка в конкурса и е наградена с поощтрителна награда в своята възрастова група. С изразните средства на живопистта и графиката учениците разказаха за своите игри, любими занимания, домашни животни, за семействата си и любимите си занимания.

 
Бронзови медали и вицешампион ПДФ Печат Е-мейл

1 tenis na masaНа проведените в гр. Добрич финали по тенис на маса -девойки VІІІ -Х клас от 01.06-2017 до 04.06.2017 г. отборът на СУ "Вичо Грънчаров" завоюва ІІІ място.

Маринела Славова , Деря Софта, Християна Тихомирава се окичиха с бронзови медали, след 5 победи и само 1 загуба.

Нашата състезателка Деря Софта стана вицешампион на първенствата в предварителната надпревара.Традицията и тази година не бе нарушена в този спорт. За 11 последователна година училище "Вичо Грънчаров" се класира на тринадесети финали по Ученически игри.

Благодарим Ви момичета!

Желаем Ви много успехи в спорта и училище, здраве и радостни мигове.

 


Страница 1 от 19