Начало Гордост Днес

Днес
Вярваме в доброто ПДФ Печат Е-мейл

1 snimka vestiteli na dobrotoЗа поредна година учениците от СУ "Вичо Грънчаров"€ показаха, че традициите са живи и се предават от поколение към поколение, че доброто сторено от сърце и милосърдие, да черпиш знание от извора и да ги предаваш на връстниците си е безценно.

Нашите връстници реализираха много доброволчески инициативи, участваха във мисии на добротворчество и милосърдие, обучаваха връстниците си чрез подхода "връстници обучават връстници".

Единствени във областта работиха по програмата на Български дарителски форум -"Научи се да даряваш"€, в която чрез извънкласни дейности формираха своята гражданска позиция на доброволци. Съвместно с БЧК Велико Търново осъществяваха хуманитарни дейности -три поредни години реализираха "Нашата коледа" и радваха деца и семейства в риск. Участваха в инициативите на МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" и националната агенция за трансплантация в информационните кампании - "Частица от теб може да бъде за някого целия свят"€.

Участваха във обучение по първа долекарска помощ в МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" Велико Търново и ВМА София. Знанията предадоха чрез подхода "€žвръстници обучават връстници" във часовете на класа. Проведоха обучение на учителския колектив при СУ "€žВичо Грънчаров" на тема:"Ситуация на "€žгълтане" на езика".

Организираха съвместно с община Горна Оряховица и Дирекция за Социално подпомагане Горна Оряховица благотворителен концерт. Събраните средства дариха за лечение на наш съгражданин.

БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в проиграването на общинския план за реагиране на извънредни ситуации - в учението РАХОВЕЦ.

Членове на БМЧК са и част от отбора на града "Млад огнеборец".

По инициатива на Десислава Георгиева, Невелин Недев, Пламена Лъчезарова от 12 а клас в СУ "€žВичо Грънчаров" се проведоха традиционният коледен базар и благотворителен мартенски базар "€žДа дарим надежда и добро"€. В инициативата се включиха всички ученици от І до ХІІ клас. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно мартенички, и домашно приготвени сладки участваха ученици от почти всички класове.

Отворихме сърцата си за да дарим надежда и добрина. Ние вярваме в добрите дела. Достойните постъпки на нашите ученици, промененият им начин на позитивно мислене и активната им гражданска позиция ги издигат като "€žВестители на доброто".

Огромна благодарност на всички съхранили доброто и милосърдието в сърцата си.

 
Първо място на държавен шампионат ПДФ Печат Е-мейл

2 konen 1Българската федерация по конен спорт е създадена през-1914г. под името "Български жокей клуб".

Българският конен спорт дебютира на Олимпийските игри в Париж-през 1924 г., представен от ген.Владимир Стойчев,Крум Лекарски. В крайното класиране генералът е 11-ти от 99 състезатели.

Най-доброто българско постижение е сребърен медал отборно в дисциплината "обездка" на "Олимпийските игри"през 1980 г.

2 konen 2На Държавният шампионат по всестранна езда за юноши до 14 години, ученичката Йоана Тодорова от VI клас на СУ "Вичо Грънчаров" завоюва първо място. Тя и конят и Валпа се представиха блестящо на всичките дисциплини .

Пожелаваме и още много успехи !

http://regnews.net/bg/shestoklasnichka-na-su-vicho-grancharov-specheli-shampionska-titla-na-ezda/#.W-2A6jgzbcs

 
Годишни награди на Ротари клуб Горна Оряховица-Лясковец ПДФ Печат Е-мейл

Инвестиция в бъдещето - така ротарианци от Горна Оряховица и Лясковец определят своята близо 15-годишна традиция да стимулират най-изявените през годината деца от двете общини. Трудът трябва да се оценява и възнаграждава, така се подкрепя израстването на най-даровитите деца. Затова и всяка година, около 1 юни, "€žРотари клуб€" поощрява младите таланти на специална церемония, която по традиция се провежда в Художествена галерия "Недялко Каранешев"€.

Тази година бяха поощрени 20 момчета и момичета, като 4 от тях са от СУ "Вичо Грънчаров". Церемонията откри президентът на Ротари клуб Горна Оряховица и Лясковец - Пламен Христов, който припомни историята и целите на най-голямата хуманитарна организация в света.

"€žРотари" помага на местната власт в различни проекти. Поощряването на младите дарования обаче е една от най-хубавите инициативи на клуба. Наградените ученици бяха приветствани от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Гордост за училището са наградените:

Милица Петрова- тя е сред малкото спортисти, които се радват на признанието на "Ротари"€. Тя е със сребърен медал от Световното плажно първенство по таекуондо.

За постиженията в балетното изкуство за Деа Щаракова и Рая Панова също бяха оценени с награда и от ротарианци.

Борис Борисов се нареди сред наградените за постижения в областта на спортните танци.

 
„С очите си видях бедата“ ПДФ Печат Е-мейл

1 velchevaDSC 0692На 1 юни в Районна служба "€žПожарна безопасност и защита на населението"€ бе открита изложба под мотото "С очите си видях бедата". По традиция в нея участваха и учениците от нашето училище.

В областното ниво във Велико Търново са класирани три рисунки, които са заели първо, второ и трето място във възрастовата група от 7 до 9 години. Това са съответно Иван Тонев от СУ "€žВичо Грънчаров", Никола Станев и Кристина Василева от ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

На общинско ниво, със съдействието на председателя на сдружение "Гоарт", художника Роза Абаджиева са избрани най-добрите 40 рисунки, разделени в три възрастови групи: от 7до 10 г.; от 11 до 13 г. и над 13 г. Техните автори бяха удостоени с награди, осигурени от пожарната и с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Откриването на изложбата се превърна в своеобразен детски празник, който по традиция огнеборците организират всяка година по повод 1 юни. Поздрав към пожарникарите и гостите на празника отправиха децата от ДГ "€žБодра смяна".

Гост на празника бе кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който поздрави децата и връчи наградите на най-добрите художници в общинския кръг на конкурса. В категория 7 -10 години бяха отличени Ивона Цвяткова, Александра Узунова и Белослава Статева, съответно на първо, второ и трето място. И трите момичета са от нашето училище. В категория 11-13 години сред най-добри художници са Преслава Георгиева от СУ "Вичо Грънчаров" и Радослав Карапетров.

Учениците от ІІІ "€žв" клас получиха групова награда за своите две оригинални творби, изработени в квилинг техника.

Награди за своите рисунки в категория 7 - 10 години получиха още: Невин Емирова, Мария Сахатчиева, Борислав Дончев, София Георгиева, Калоян Георгиев, Евгения Крусева, Виктория Иванова, Магдалена Стефанова, Емануел Василев, Емма Рачева, Симона Узунова и Христиан Коев от СУ "Вичо Грънчаров".

В категорията 11 - 13 години бяха наградени и :Даниел Костов, Даниела Георгиева, Александра Кожухарова, Светлозара Коева, Йоанна Алексиева, Виктория Костова, Маргарита Ангелова, Силвия Сидерова, Александър Кольовски, Мариела Стоянова, Валентина Георгиева, Ванеса Вачкова, Александрина Замфирова, Александър Антонов и Камен Нанев - всички от СУ "Вичо Грънчаров".

И за да е пълен празника, служителите на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"бяха подготвили и почерпка за малчуганите. След нея предстоеше най-интересната част от празничния ден. Най-голямата веселба настана, когато децата се качиха в пожарните коли. Под воя на сирени, пуснати буркани, надути клаксони, малчуганите направиха почетна обиколка в града. Там гражданите малко пообъркани от настаналата суматоха се чудеха какво се е случило. След като разбраха, каква е причината за странната колона виещи и светещи коли, с усмивка простиха "нарушението на обществения ред"

 
Две първи и едно второ място за лекоатлетите на СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл


5aec563e7b255793d76bfdae4b61944eМладите лекоатлети пробягаха осем поста, като стартът и финалът бяха пред Общината. Състезанието се проведе в две възрасти -момчета и момичета от 5 до 7 клас и юноши и девойки 8-12 клас.

Този път най-много радост имаше за лекоатлетите на СУ "€žВичо Грънчаров"€, които спечелиха две първи и едно второ място.

При момичетата първи финишира отборът на СУ "Вичо Грънчаров".

Двете първи места бяха окупирани от същите отбори и при момчетата. Отново шампиони са СУ "€žВичо Грънчаров".

При девойките второ място остана за лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров".

 
Отличия ПДФ Печат Е-мейл

04На 12 май - 70 участници на възраст от 4 до 19 години се състезаваха в салона на НЧ "Напредък-1869", Г. Оряховица където се проведе V-тият Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце"€ - областен етап, в който участваха Преслава Георгиева, Йоана Алексиева и Християна Матеева. Момичетата спечелиха Първи места и продължават в Зоналния етап на V-тия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц в гр. Плевен.

Честити награди!.

001 3Моника Алексиева, от СУ "€žВичо Грънчаров", представи училището в-Петото издание на "Национален фолклорен конкурс " Заблеяло ми агънце ", ( 11 -13 май), край Петропавловския манастир,Община Лясковец в рамките на Седми национален събор на овцевъдите в България със северняшките народни песни "€žМятало Ленче ябълка" и "Чие е това момиче".

 
Детско творчество „Щастието да правим другите щастливи“ ПДФ Печат Е-мейл

1 nagradiНа специална церемония в Актовата зала на Общината Кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество "€žЩастието да правим другите щастливи". Той се организира за трета поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с отбелязването на Международен ден на щастието-20.03.2018 г. Целта на конкурса е чрез фокусиране на вниманието върху свързаността с другите хора, да бъде подкрепена мотивацията на подрастващите за изграждане на позитивни взаимоотношения, които биха могли да осмислят всеки ден и да го заредят с щастие.
Учениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново се представиха достойно и бяха сред отличените призьори. В раздел Литературно творчество отличени с грамоти и награди са Виктор Николов -второ място, Невин Емирова - трето място и Йоанна Мутафчиева - поощрителна награда.
В раздел Изобразително изкуство награди получиха Светла Александрова - второ място и Рая Раева - поощрителна награда.

 


Страница 1 от 20