Начало Гордост Днес

Днес
Достойно представяне на младежкия противопожарен отряд при СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

2941312 nЗа втора поредна година отряд от СУ "€žВичо Грънчаров" участва в областен кръг на състезанието "Млад огнеборец". Учениците представиха училището в оспорвана надпревара между младежките противопожарни отряди.

Участниците се състезаваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека"€ и "400 м щафетно бягане с препятствия". Знания, бързина, съобразителност и умение за работа в екип. Тези задължителни характеристики на пожарникарите приложиха младежите в различните етапи от състезанието "Млад огнеборец"-Всекидневието поднася различни изненади, понякога неприятни, а подготовката за участиетов състезанието повишава физическата дееспособност на младежите и развива практическите им умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Обучението на отряда беше проведено от инспектор Иво Нейков от РСПБЗН град Горна Оряховица, със съдействието на Даниела Кенарева.

Благодарим за усилията и старанието при подготовката и за достойното представяне в състезаниетона деветокласниците Милица Петрова, Християна Христова, Лилия Илиева, Юлиян Иринчев , Кристиян Симеонов, Георги Недев, Николай Коеджиков, Кристиян Енчев, Атанас Ангелов и Тони Иринчев от VIIа клас.

Вие сте отличен екип! Гордеем с вас!

 
Благодарност ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki V

Първо участие на малките мажоретки при СУ "Вичо Грънчаров" с ръководител Соня Георгиева - VI-и Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце"€, областен кръг.

 
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СИНДИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ ЗА ДАНИЕЛА КЕНАРЕВА ПДФ Печат Е-мейл

11 снимка 3Синдикатът на българските учители отличи най-добрите, иновативни и успешни учители и директори от страната на заключителния етап на XXII Национален конкурс „Учител на годината“. Даниела Кенарева, старши учител в СУ â€œВичо Грънчаров“, е удостоена със специалната награда на Председателя на СБУ в направление природоматематическо образование. Тя е сред 102 достойни учители, номинирани и достигнали до заключителния етап на конкурса. Г-жа Кенарева получи Диплом, специална статуетка и други награди за постигнати устойчиви успехи като инициатор на иновации и прилагането им в педагогическата си дейност.

Една от най-ярките, знаменателни и емблематични инициативи на СБУ по традиция се превърна в тържествен вълнуващ празник на българското учителство, в подкрепа и за прослава на достойния учителски труд

 
Нови успехи ПДФ Печат Е-мейл

1 nagradi VРезултатите от финалните кръгове на състезанията "Родна реч" и "Млад математик" отново ни дадоха повод за гордост!

Тринадесет златни, седем сребърни и един бронзов медал заслужено получиха учениците от СУ "€žВичо Грънчаров".

Златни медали в състезанието "Млад математик" завоюваха Елеонора Петкова и Пламен Николов от III "а" и Иван Бъчваров от II "а" клас.

Със сребърни медали са отличени - Сияна Първева и Христиан Димитров от I "A"клас, Калоян Гайдаров и Мартин Жеков от III "A" клас, а с бронзов медал - Павлина Станчева от III "B" клас.

В състезанието "Родна реч" златни медали спечелиха Сияна Първева от I "A" клас, Мария Костадинова и Йоана Славчева от II "A" клас, Зорница Стефанова и Елеонора Петкова от III "A" клас, Павлина Станчева, Александра Йорданова и Иванина Михайлова от III "В" клас, Стефан Чукурлиев и Рая Панова от IV "B" клас.

Сребърни медалисти са Михаел Григоров от I "A" клас, Елица Иванова от II "A" клас,

и Васил Димитров от III "B" клас.

Поздравления за отличното представяне на всички участници и на техните учители Ваня Недкова, Татяна Георгиева, Зарка Гайдарова, Десислава Данова, Даниела Велчева!

Благодарим ви, деца!

Пожелаваме ви да са все така упорити, любознателни и да постигате още по-големи успехи

 
Три от четири възможни призови места. ПДФ Печат Е-мейл

1 sport nСтуденото време не успя да уплаши състезателите на СУ "Вичо Грънчаров" за старта на 52-та лекоатлетическа щафетна обиколка на град Горна Оряховица. Учениците защитиха честта на училището, като завоюваха три от четири възможни призови места.

В унисон със силния вятър малките момичета в състав - Габриела Йорданова, Христиана Матеева, Десислава Тусчиева, Ивана Николова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Сибял Николаева, Александрина Замфирова, Даниела Георгиева, отвяха конкурентните отбори и финишираха първи.

За пореден път девойките доказаха , че са най- бързите в Горна Оряховица. Купата вдигнаха - Андрея Йорданова, Йоана Мутафчиева, Цветелина Савова, Кристина Илиева, Михаела Бангеева, Християна Христова, Милица Петрова и Дарина Михайлова.

Достойно е представянето на юношите ни в състав: Атанас Иванов, Георги Недев, Юлиан Иринчев ,Петър Мирчев, Александър Монев, Николай Бакалов, Ружди Мехмедов и Слави Давидов. Те се изкачиха на трето място на почетната стълбичка.

Малките момчета в състав - Тони Иринчев , Николай Добрев,Християн Йорданов, Стефан Попов, Радослав Карапетров, Радостин Тодоров, Виктор Златев, Николай Мирчев, Валентин Василев дадоха всичко от себе си, но не успяха да завършат бягането до финалната линия.

Благодарим ви за усилията и старанието при подготовката и за достойното представяне в състезанието, момичета и момчета! За пореден път ни накарахте да се гордеем с вас!

Поздравления за ръководителите - г-н Караиванов и г-жа Йотова!

 
Нашите момичетата са най-бързи в Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

home MVueOD 8axYff jНадпреварата се организира за 52-ри път от лекоатлетическите клубове и Общината. Щафетата е в две възрастови групи - момчета и момичета 5 - 7 клас и юноши и девойки 8 -12 клас.

При момичетата на старт застанаха четири отбора. Първи финишираха лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€, следвани от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица, СУ "Георги Измирлиев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- Долна Оряховица.

При девойките първи са отново лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€. След тях финишира щафетата на СУ "Георги Измирлиев", а третото място зае отборът на ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров"€.

Отборът на ПГЕЕ "€žМ. Ломоносов" при юношите не позволи изненади и за поредна година спечели първото място. Второто е за ПГЛПИ "Буров", а третото е за юношите на СУ "€žВичо Грънчаров".

Победителите бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев, зам. кмета Йорданка Кушева, директора на Дирекция "€žОбразование и култура" Румяна Матеева и шефа на ОП "Младежки дейности и спортни имоти"€ инж. Петя Богданова.

 
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПДФ Печат Е-мейл

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ НА ТЕМА:;€ž ГЕРОИЗМЪТ НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ ОТ ФАМИЯ ГРЪНЧАРОВИ -€ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ ОТ VII В КЛАС

11 RosiIMG 1603Вдъхновени от своята преподавателка по история Росица Петрова седмокласници от Средно училище "€žВичо Грънчаров"€ доказаха, че са патриоти и истински наследници на рода Грънчарови.

Проучиха живота и делото на членовете на горнооряховската фамилия "Грънчарови" и чрез театрална постановка пресъздадоха важни за историята на региона събития. Учениците умело се превъплатиха в своите герои:

Те представиха моменти от живота на тримата братя Моско, Сидер и Вичо.

Най-голямо внимание привлече историята за спасителката на Горна Оряховица - смелата Елена Грънчарова, представена от Никол Иванова и Мартина Николова.

Радослав Карапетров се превъплати в образа на дръзкия и безстрашен Сидер Грънчаров, Ростислав Върбанов в архимандрит Стефан, Християн Василев в смелия ханджия, Митко Борисов в Реуф паша, Александър Кольовски в турски чауш, Мария Стефанова - Моско Грънчаров.

Сладкодумните разказвачи Силвия Сидерова, Александрина Замфирова, Джейлян Кемалова, Деница Герасимова, Стефани Бочева, Магдалена Георгиева и Даниела Георгиева неусетно ни пренесоха в миналото.

Поздравления за г-жа Росица Петрова и нашите ученици за това, че ни дадоха възможност да усетим духа на Възрожденската епоха.

Благодарим на г-н Пламен Мадемов за съвместната работа и възможността урокът да бъде представен в историческия музей.

 


Страница 1 от 21