Начало Гордост Днес

Днес
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” В СЪСТЕЗАНИЕ ПО „ПРАКТИЧНИ ФИНАНСИ” ПДФ Печат Е-мейл

Кристина Илиева и Ралица Василева участваха в заключителното състезание по Практични финанси, 9 predpriemachпроведено в София Тех парк. В рамките на четири часа участниците, разпределени в 10 отбора, демонстрираха финансова култура и умения за практическо прилагане на знанията в ежедневието, чрез решаване на казус.

Правото на участие в състезанието е придобито за включване и активна работа по програма "€žПрактични финанси"€на JA Bulgaria. В началото на учебната година учениците от Ха клас, профил "Технологичен " предприемачество и бизнес-на СУ "Вичо Грънчаров" станаха част от проекта на "Джуниър Ачийвмънт България" и целия финансов сектор. в страната, с партньорството на Министерството на образованието и науката.

Представените през учебната година теми предизвикаха голям интерес, поради практическата насоченост и приложимост и достъпния начин представяне чрез интерактивните методи на работа. Учениците се запознаха със стратегии за управление на личните средства, съдържанието на понятията заетост и доходи, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, застраховане, разумно потребление, управление на риска и инвестиране.

 
Престижното второ място ПДФ Печат Е-мейл

1 IMG 3391be504ef0d40b85297c0eeaef7c04 V

Престижното второ място завоюваха Борис Борисов от IX А клас на СУ"€žВичо Грънчаров" и неговата партньорка - Преслава Димкова,ученичка в ЧПК "Аркус", на международен турнир от кръга WDSF, проведен в град Лариса - Гърция. Двойката се състезава със сериозна конкуренцията от водещи двойки от Франция, Италия, Русия, Литва, Словения и Гърция. Борис и Преслава се състезават за първа година във възрастта на младежите и за няколко състезания успяха да напреднат в световната класация. От 1440 двойки , Борис и Преслава са на 183 място по събрани точки от състезания. Целта им е да влязат в топ 50. Предстоят им много и усилени тренировки, и участия в международни състезания

Пожелаваме им успех!

 
Достойно представяне на младежкия противопожарен отряд при СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

2941312 nЗа втора поредна година отряд от СУ "€žВичо Грънчаров" участва в областен кръг на състезанието "Млад огнеборец". Учениците представиха училището в оспорвана надпревара между младежките противопожарни отряди.

Участниците се състезаваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека"€ и "400 м щафетно бягане с препятствия". Знания, бързина, съобразителност и умение за работа в екип. Тези задължителни характеристики на пожарникарите приложиха младежите в различните етапи от състезанието "Млад огнеборец"-Всекидневието поднася различни изненади, понякога неприятни, а подготовката за участиетов състезанието повишава физическата дееспособност на младежите и развива практическите им умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Обучението на отряда беше проведено от инспектор Иво Нейков от РСПБЗН град Горна Оряховица, със съдействието на Даниела Кенарева.

Благодарим за усилията и старанието при подготовката и за достойното представяне в състезаниетона деветокласниците Милица Петрова, Християна Христова, Лилия Илиева, Юлиян Иринчев , Кристиян Симеонов, Георги Недев, Николай Коеджиков, Кристиян Енчев, Атанас Ангелов и Тони Иринчев от VIIа клас.

Вие сте отличен екип! Гордеем с вас!

 
Благодарност ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki V

Първо участие на малките мажоретки при СУ "Вичо Грънчаров" с ръководител Соня Георгиева - VI-и Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце"€, областен кръг.

 
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СИНДИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ ЗА ДАНИЕЛА КЕНАРЕВА ПДФ Печат Е-мейл

11 снимка 3Синдикатът на българските учители отличи най-добрите, иновативни и успешни учители и директори от страната на заключителния етап на XXII Национален конкурс „Учител на годината“. Даниела Кенарева, старши учител в СУ â€œВичо Грънчаров“, е удостоена със специалната награда на Председателя на СБУ в направление природоматематическо образование. Тя е сред 102 достойни учители, номинирани и достигнали до заключителния етап на конкурса. Г-жа Кенарева получи Диплом, специална статуетка и други награди за постигнати устойчиви успехи като инициатор на иновации и прилагането им в педагогическата си дейност.

Една от най-ярките, знаменателни и емблематични инициативи на СБУ по традиция се превърна в тържествен вълнуващ празник на българското учителство, в подкрепа и за прослава на достойния учителски труд

 
Нови успехи ПДФ Печат Е-мейл

1 nagradi VРезултатите от финалните кръгове на състезанията "Родна реч" и "Млад математик" отново ни дадоха повод за гордост!

Тринадесет златни, седем сребърни и един бронзов медал заслужено получиха учениците от СУ "€žВичо Грънчаров".

Златни медали в състезанието "Млад математик" завоюваха Елеонора Петкова и Пламен Николов от III "а" и Иван Бъчваров от II "а" клас.

Със сребърни медали са отличени - Сияна Първева и Христиан Димитров от I "A"клас, Калоян Гайдаров и Мартин Жеков от III "A" клас, а с бронзов медал - Павлина Станчева от III "B" клас.

В състезанието "Родна реч" златни медали спечелиха Сияна Първева от I "A" клас, Мария Костадинова и Йоана Славчева от II "A" клас, Зорница Стефанова и Елеонора Петкова от III "A" клас, Павлина Станчева, Александра Йорданова и Иванина Михайлова от III "В" клас, Стефан Чукурлиев и Рая Панова от IV "B" клас.

Сребърни медалисти са Михаел Григоров от I "A" клас, Елица Иванова от II "A" клас,

и Васил Димитров от III "B" клас.

Поздравления за отличното представяне на всички участници и на техните учители Ваня Недкова, Татяна Георгиева, Зарка Гайдарова, Десислава Данова, Даниела Велчева!

Благодарим ви, деца!

Пожелаваме ви да са все така упорити, любознателни и да постигате още по-големи успехи

 
Три от четири възможни призови места. ПДФ Печат Е-мейл

1 sport nСтуденото време не успя да уплаши състезателите на СУ "Вичо Грънчаров" за старта на 52-та лекоатлетическа щафетна обиколка на град Горна Оряховица. Учениците защитиха честта на училището, като завоюваха три от четири възможни призови места.

В унисон със силния вятър малките момичета в състав - Габриела Йорданова, Христиана Матеева, Десислава Тусчиева, Ивана Николова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Сибял Николаева, Александрина Замфирова, Даниела Георгиева, отвяха конкурентните отбори и финишираха първи.

За пореден път девойките доказаха , че са най- бързите в Горна Оряховица. Купата вдигнаха - Андрея Йорданова, Йоана Мутафчиева, Цветелина Савова, Кристина Илиева, Михаела Бангеева, Християна Христова, Милица Петрова и Дарина Михайлова.

Достойно е представянето на юношите ни в състав: Атанас Иванов, Георги Недев, Юлиан Иринчев ,Петър Мирчев, Александър Монев, Николай Бакалов, Ружди Мехмедов и Слави Давидов. Те се изкачиха на трето място на почетната стълбичка.

Малките момчета в състав - Тони Иринчев , Николай Добрев,Християн Йорданов, Стефан Попов, Радослав Карапетров, Радостин Тодоров, Виктор Златев, Николай Мирчев, Валентин Василев дадоха всичко от себе си, но не успяха да завършат бягането до финалната линия.

Благодарим ви за усилията и старанието при подготовката и за достойното представяне в състезанието, момичета и момчета! За пореден път ни накарахте да се гордеем с вас!

Поздравления за ръководителите - г-н Караиванов и г-жа Йотова!

 


Страница 1 от 21