Начало Гордост Днес

Днес
Блаогдарствено писмо ПДФ Печат Е-мейл

Alehsandra-IMG 1059Александра Тодорова представи не само училището, общината, но и окръга  и бе една от  5 финалисти в България от  категория  „Английски език“. Единствена от  региона в шесте категории – „Български език и литература“, „Английски език“, Немски език“, „Френски език“, „Математика“, „Информатика и информационни технологии“. 

"""От свое и от името на Сдружение „България си ти!“ най-сърдечно Ви благодаря за съдействието и подкрепата, които оказахте за образователната програма „Цветна олимпиада“. Високо оценяваме, че подкрепихте хуманната кауза. Това е израз не само на ценен жест, който ще допринесе в благородното поле на българското образование, а и израз на Вашата ангажираност за бъдещето на България.

            Бих искал и да Ви информирам, че олимпиадата завърши успешно с официална церемония по награждаването на националните победители в Народен театър „Иван Вазов“, която ще се излъчи по БНТ 2 на 21 юни 2014 г. (събота) от 20:45 ч.

Пожелавам Ви успехи във Вашата високоблагородна дейност и се надявам сътрудничеството между нас да продължи и в бъдеще. Защото България има нужда от Вашите добри дела.

Димитър Куцаров -Председател""

Това е признание за нивото на обучение в нашето училище!

 
Отново медал за младите художници на г-жа Рачкова ПДФ Печат Е-мейл

XI – ти НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “КАЗАНЛЪШКА РОЗА” 03 юни 2014 ГОДИНА

Gramota- kazanlak

Цели: 1/Да се формира у подрастващите национално самочувствие, че са наследници и продължители на уникална култура и традиции,  които се реализират в рамките на Европейския  културно-цивилизационен модел.

2/Да се даде възможност за изява на творческите заложби на млади таланти от България в областта на науката и изкуството и да стимулира интереса от традициите и тяхното присъствие в общочовешката култура.

3/Да създаде условия за осъществяване на интеркултурен обмен, контакт и сътрудничество между децата от България.

4/Дасе утвърди и  разкрие значението и  красотата  на  розата , като  символ  на  Розовата  долина и страната ни.

Gramota- i medalИлина Ленова от 5 „в” клас СОУ „Вичо Грънчаров”, гр.Горна Оряховица, р-л: Маргарита Рачкова  се класира на 3 място със своята рисунка  на ХІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” 2014г.  в направление  Изобразително изкуство – изящно и приложно  , на тема: “ Приказка за розата” , част от Празника на розата – Казанлък 2014г.

 
Крайно класиране от онлайн кръг на “Цветна олимпиада” 2013/2014 ПДФ Печат Е-мейл

 

ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНАТА ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА

Gramota- iAles

Английски език:
1. Стоян Петров Петров – МГ “Атанас Радев”
2. Тодор Иванов Иванов – ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров”
3. Калина Владимирова Вълчанова – ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров”
4. Румен Стефанов Димитров – СОУПНЕ “Фридрих Шилер”
5. Александра Димитрова Тодорова – СОУ “Вичо Грънчаров”

Честито!

MIR 0255-150x150На 17 юни 2014 г. в Народен театър „Иван Вазов“ бяха наградени националните победители в Цветната олимпиада. Имената им бяха обявени лично от космическия глас на България Валя Балканска, големия тенор Калуди Калудов, Теди Кацарова, световния шампион по бийтбокс Печенката, любимката на младежите Сантра (всички те са почетни членове на Сдружение „България си ти!“) Церемонията откри Калуди Калудов в дует с младия талант Томас Томов. Сантра излезе на сцената с музикално надарената Виктория Цанкова. Васил Петров поздрави гостите в дует с младата певица Нели Солакова. Теди Кацарова събра бурните аплодисменти на публиката с изпълнението на песента „Аз и ти“. Печенката покани на сцената малката си ученичка Валерия, която смая и възхити всички с бийтбокс изпълнение. А Валя Балканска озари сцената и с величествения си глас накара всички да затаят дъх от възхищение. Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти!“, приветства проявата. Той поздрави победителите и всички участници в трите кръга на съревнованието в цялата страна. Победителите бяха по 5 в шест категории – „Български език и литература“, „Английски език“, „Немски език“, „Френски език“, „Математика“, „Информатика и информационни технологии“. Те бяха наградени с целогодишни стипендии за следващата учебна година. Всеки победител получи и таблет. Медалите им връчиха лично проф. Петър Бойваленков, доц. д-р Златогор Минчев, проф. Мадлен Данова, гл.ас. Бисерка Велева, гл.ас. Елена Динева, проф. Кузманов.

 подробности четете тук:

 

 

 
Успешен сезон за мажоретките на СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 magoreten gramota IMG 0984С куп отличия приключи сезона мажоретния състав при СОУ „Вичо Грънчаров“ с ръководител Розалия Нанкова. Последния месец бе особено натоварен с участия в различни градове на България.

      Три купи спечелиха мажоретките на  6-ия фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“, провел се на 17 и 18 май и развяха знамето на Горна Оряховица в центъра на Шумен. Над 300 мажоретки от 10 български града показаха своите умения и изпълниха улиците на града с пъстрота и настроение.

   magoretki-IMG 6836Официалното откриване бе в събота, под звуците на духовия оркестър на града–домакин. По шуменския централен булевард мажоретните състави показаха съчетанията си в дисциплината "100 метра дефиле". В неделния ден състезателната програма на мажоретките бе много по-натоварена. Надпреварата в зала „Младост" стартира с новата дисциплина, включена в програмата на фестивала „Батон-хореография на място". Второто място във втора възрастова група заеха момичетата от Горна Оряховица, трети станаха мажоретките от Бургас.

Със всяка следваща дисциплина борбата за първите места ставаше все по-оспорвана. В категориите „Традиционал корпус“ и „Пом пон" броят на отборите бе значително по-голям. Нашите момичета завоюваха второ място в двете категории, допускайки пред себе си само отбора на Свиленград.

    magoretki IMG 6893 Отличната визия и стилния мажоретен  костюм на състава бяха оценени подобаващо от домакините. Не остана незабелязан и напредъка на нашите момичета в техниката и боравенето с уредите. Тези компоненти, заедно с танцовите умения и добрата хореография, позволиха горнооряховския мажоретен състав да представи достойно училището и нашия град.

В Деня на детето съставът взе участие в третия Мажоретен фестивал в гр. Левски по идея на Валя Маркова – ръководител на състава на  града - домакин, със съдействието и финансовата подкрепа на Община Левски.

Фестивалът започна с дефиле на всички участващи групи -  СОУ “Димчо Дебелянов” – Белене с ръководител Мая Добрева,  ОУ”Хр. Ботев” гр. Мездра с ръководители Цветелина Цинцарска и Анета Петкова,  ОУ “Св. Климент Охридски” – Павликени с ръководители Ваня Стоянова и Мария Петкова, СОУ ”Вичо Грънчаров” гр.Горна Оряховица  с ръководител Розалия Нанкова  и мажоретен състав на град Летница с ръководител Румяна Люцканова и още Младежки духов оркестър с диригент Тотко Рогашки и мажоретен състав с ръководител Пепа Рогашка - гр. Ловеч.

     Събитието откри кмета на Община Левски Любка Александрова с поздрав към децата  и към всички участници във фестивала.

     След красивия спектакъл на мажоретките, всички състави получиха плакет и грамота за отлично представяне.  

 

     На 6 и 7 юни в гр. Пазарджик – зала „Васил Левски“ се проведе третия национален фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ -2014.  Поради финансови причини съставът се включи в надпреварата във втория ден. След уморително пътуване момичетата се включиха в състезанието непосредствено след пристигането.  В тазгодишното издание се включиха състави от 17 града. Въпреки че за първа година момичетата се състезават в по-горна възрастова група, те достойно защитиха името на състава и града. Спечелиха плакет за второто място в категорията пом-пони  и грамоти за останалите категории. 

 

     Мажоретките ще продължат  тренировките си и през лятната ваканция, за да се подготвят за следващото участие във фестивала в град Поморие „Ритъмът на морето“.

 
Нашите наградени ученици от Ротари клуб за учебната 2013/ 2014 година ПДФ Печат Е-мейл

111IMG 2946

 

222IMG 2947

 

333IMG 2952На тържествена, станала вече традиционна, церемония  Ротари клуб Горна Оряховица-Лясковец награди талантливите деца, постигнали високи резултати в областта на науката, изкуството и спорта през учебната 2013/ 2014 година. От СОУ „Вичо Грънчаров” това са Любослава Христова – ЛАУРЕАТ на Националната олимпиада по руски език,  Михаела Пашамова – член на българския национален отбор за Международната олимпиада по руски език в Москва от 5 до 12 юни 2014 г. и Радостина Стоянова – изпълнител от музикалната формация  „Нова музика”. Честитим нагарите и пожелаваме бъдещи успехи!

Невянка Личева – помощник-директор

 
Признание за постиженията по руски език ПДФ Печат Е-мейл

11IMG 2874-150x226На специално организирана среща в Гербовата зала на Община Горна Оряховица кметът инж. Добромир Добрев връчи на наши ученици плакети за високи постижения в сферата на образованието през учебната 2013/ 2014 година. Това са Любослава Христова – ЛАУРЕАТ на Националната олимпиада по руски език и  Михаела Пашамова – член на българския национален отбор за Международната олимпиада по руски език в Москва. Тези високи постижения са плод на техния постоянен стремеж да бъдат себе си, да творят, да се усъвършенстват и на искрената си привързаност и любов към руския език и култура. Грандиозният успех е поредният връх, от постигнатите от техните предшественици в училище – три призови места в Националния кръг на олимпиадата по руски език през 2012 и 2013 г., седем ЛАУРЕАТИ в Европейския през 2009 и трима ЛАУРЕАТИ в Първия световен фестивал на руския език през 2011 година в Санкт-Петербург.

112IMG 2862Срещата е повод да изкажем нашата  благодарност към Община Горна Оряховица в лицето на кмета г-н Добрев и заместник-кмета г-жа Йорданка Кушева за вниманието към младите хора от СОУ „Вичо Грънчаров” с постижения.

Невянка Личева – помощник-директор

 
Отново награда за нашите художници ПДФ Печат Е-мейл

Sait-srebarnaIMG 0585Михаела Кочева от 5 „в” клас се класира на трето място във втора възрастова група ( 5-7 клас) на Националния конкурс за детска рисунка „ Земята - наш дом”, който се проведе в рамките на   Международния екологичен форум “Сребърна 2014” в гр. Силистра.

 

 


Страница 16 от 21