Начало Гордост Днес

Днес
Компютърно студио „Сръчко“ и комютърно студио „Многознайко” с рък.Пепа Хаджитодорова с награди ПДФ Печат Е-мейл

srachko-Studio 2Evrika-Obtha 2Участвахме в Петия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж  „Творчество без граници” под патронажа на евродепутата Мария Габриел, организиран от Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище „Заря-1858”  и Компютърна школа „Вале” – град Хасково. Наши ученици получиха следните награди:

Стивън Лъчезаров Попов на 7 г. - ЗЛАТЕН МЕДАЛ за творбата: „Пролетен танц”;

srachko Studio 1Николай Златков Василев на 7 г. - ПООЩРЕНИЕ за творбата: Пролетен танц”;

Цветелина Йорданова Прокопиева на 15 г. - ЗЛАТЕН МЕДАЛ за творбата ”Пролетна картичка”.

Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие. Изложба с наградените творби бе открита на 8 май 2014 година.

 
Oбщински кръг на конкурса „С очите си видях бедата” ПДФ Печат Е-мейл

1 za saita ogneborciIMG 2816Ученици от СОУ „Вичо Грънчаров”, отличени в общински кръг на конкурса „С очите си видях бедата”

 Категория – 9 години Първо място- Християн Василев

 Категория – 11 годиниПърво място -Илина Ленова;Второ място -Румина Трифонова

 Категория – 12 години Първо място -Пламен Енев ;Второ място -Илия Илиев

 Категория – 13 годиниnПърво място -Анна-Мария Некова ;Второ място -Цветелина Савова ;Трето място -Йоан Даракчиев

40 рисунки на деца от детски градини, училища от Община Горна Оряховица и Общински детски комплекс украсиха на 03 Юни 2014 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Изложбата е под мотото „С очите си видях бедата”. Една от стаите в сградата бе превърната в импровизирана изложбена зала, в които бяха подредени картините на младите художници.

Откриването на изложбата се превърна в своеобразен детски празник, който се организира всяка година от Община Горна Оряховица и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" по повод 1 юни. Гост на празника бе и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът поздрави децата и връчи наградите на най-добрите художници. За да е пълен празника, служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха подготвили и почерпка за малчуганите. Най-голямата веселба настана, когато децата се качиха в пожарните коли. Под воя на сирени, пуснати буркани, надути клаксони и придружени от два полицейски автомобила малчуганите направиха почетна обиколка в центъра на града. 

 
СОУ „Вичо Грънчаров” с плакет за насърчаване на добрите практики в училище и извънкласните дейности ПДФ Печат Е-мейл

1-Gramota-obschta-balgariaj si tiНационалната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ се организира от Сдружение „България си ти!“. Целта на инициативата е да се мотивират учениците (VIII - XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии

Олимпиадата се проведе  в рамките на една седмица и в нея се включиха стотици ученици от 5 училища в областта – ПМГ „Васил Друмев“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Старопрестолна гимназия по икономика, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, СОУ „Вичо Грънчаров“ – гр. Горна Оряховица.

2-Gramota-mat-balgariaj si tiОт нашето училище бяха излъчени победители по английски език, български език и литература и математика от VIII, IX, X и XI клас, след провеждане на тестове или есе.  След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определи областните победители.

 

3-Gramota-AEbalgariaj si tiГласовете на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо и любимките на младежите Маги Джанаварова и Сантра, връчиха грамоти на победителите и ги поздравиха за успеха в съревнованието.

Наградени и класирани за национален онлайн кръг между победителите на регионално ниво от СОУ 11-cvetna plaket IMG 0967„Вичо Грънчаров“:

Диляна Димитрова- IX клас – английски език (учител А.Райкова)

Александра Тодорова - X клас – английски език (учител Св. Ненова)

Надежда Моновска - XI клас – математика (учител В. Славчева)

 

Честито и успех на националния кръг!

 
Три купи за мажоретките на СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 6097Три купи спечелиха мажоретките при СОУ „Вичо Грънчаров“ на  6-ия фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“, провел се на 17 и 18 май и развяха знамето на Горна Оряховица в центъра на Шумен.

Над 300 мажоретки от 10 български града показаха своите умения и изпълниха улиците на града с пъстрота и настроение.

za saita IMG 6100Официалното откриване бе в събота, под звуците на духовия оркестър на града–домакин. По шуменския централен булевард мажоретните състави показаха съчетанията си в дисциплината "100 метра дефиле". В неделния ден състезателната програма на мажоретките бе много по-натоварена. Надпреварата в зала „Младост" стартира с новата дисциплина, включена в програмата на фестивала „Батон-хореография на място". Второто място във втора възрастова група заеха момичетата от Горна Оряховица, трети станаха мажоретките от Бургас.

    za saita IMG 6048Със всяка следваща дисциплина борбата за първите места ставаше все по-оспорвана. В категориите „Традиционал корпус“ и „Пом пон" броят на отборите бе значително по-голям. Нашите момичета завоюваха второ място в двете категории, допускайки пред себе си само отбора на Свиленград.

     Отличната визия и стилния мажоретен  костюм на състава бяха оценени подобаващо от домакините. Не остана незабелязан и напредъка на нашите момичета в техниката и боравенето с уредите. Тези компоненти, заедно с танцовите умения и добрата хореография, позволиха горнооряховския мажоретен състав да представи достойно училището и нашия град.

 

 
2 място в Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“ ПДФ Печат Е-мейл

vtpra nagrada-gramota ИНа  Националния събор на овцевъдите в България 2014. в Раздел "Нарисувай"  в ІІ-ра възрастова група на 2 място е класирана cъс своята рисунка Илина Ленова  от 5 „ в” клас. Останалите участници получиха подаръци и грамоти за участие. 2011 изпълнители и участници се включиха в третото издание на Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“. Конкурсът бе за изпълнители в областта на музикалното и танцовото фолклорно изкуство, словесния фолклор, изобразителното изкуство и художествените занаяти, свързани с овцевъдството и обичайните практики на празника Гергьовден в различните етнографски региони в България. Патрон на фестивала е министърът на културата.  Поздравление и благодарност  за участниците !

na sabora IMG 0882

na saboraIMG 0879

na sabora IMG 0877

 
Първата, отговорила вярно на теста ”Познавате ли Раковски?" ПДФ Печат Е-мейл

AleksАлександра Тодорова  е на 16 години и учи в чуждо езикова  паралелка на СОУ”Вичо Грънчаров”. На теста за Георги Раковски е първата и вярно отговорила.За това получи фланелка с надпис  „Аз чета всеки ден! А ти?” и ваучер  за 20 лева от книжарница „Хеликон”-В.Търново.”Тестът не бе сложен. Всичко е знания и логика”-казва тя.  Момичето предпочита да купува книги в хартиен вариант, но когато неможе да ги намери ползва и електронен четец Александра смята, че все повече хора се отказват от четенето, защото нямат време. Самата тя обича да чете Гришам, криминалета, приключенски и биографични книги за рок групи.Слуша музика и играе на тенис. Мечтае да учи антропология или хуманитаристика.

Това е прекрасна новина, когато отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право.

За първи път ЮНЕСКО го обявява през 1995 г. Избран е заради двойната годишнина от смъртта на Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес през 1616 г.  

 Любопитни инициативи в над 100 държави ще привлекат внимание към четенето и ще насърчат грамотността, писането и издателската дейност. 

У нас тази година  на тази дата е официалното закриване на традиционния "Маратон на четенето", по време на който библиотеки и читалища в над 27 града в страната организират срещи с автори, четения и детски конкурси. Такова четене и допълнителни тематични събития се проведоха  и в нашето училище и библиотеката .

 

 
Отново призово място в национален литературен конкурс ПДФ Печат Е-мейл

Nagrada BELВ дните преди светлия християнски празник Възкресение Христово блага вест озари СОУ „Вичо Грънчаров” -  отново призово място! Този път от IІІ Национален конкурс за детско творчество „Великденско огънче в шепите си нося“. „Огъчето” е запалено и  с много любов е обгрижено от мисълта и ръцете на шестокласничката Стефани Станева.  Първото място е присъдено на Стефани в раздел „Литература” – проза, ІІ-ра възрастова група. Стефани е нашата литературна надежда! Нейното постижение е поредното след отличното и́ представяне в областния кръг на олимпиадата по български език и литература и   националния кръг на състезанието по функционална грамотност „Любословие”. Стефани е гордост за своя учител г-жа Татяна Георгиева, за СОУ „Вичо Грънчаров”, за град Горна Оряховица и област Велико Търново, защото тя е единствената наградена участничка в раздел Литература” на Националния конкурс за детско творчество „Великденско огънче в шепите си нося“

 


Страница 17 от 21