Начало Гордост Днес

Днес
Най-добрите математици- традицията продължава ПДФ Печат Е-мейл

matematiciС много престижни награди приключи математическата състезателна 2013-2014 година. На 12.04.2014г. се проведе Великденското математическо състезание. Във Великотърновска област повече от 600 ученици премериха математическите си знания и умения.

От СОУ”Вичо Грънчаров” участваха 57 ученици и се представиха отлично като заеха много призови места. Най-многобройна бе групата на първокласниците-133-ма, а Светлозара Колева зае второто място с 66 от 75 точки. Отлично се представи и Кристияна Янкова. От групата на четвърти клас Георги Кръстев е седми от 54 ученици, а Християна Христова е девета. Петокласникът Тодор Петров отново зае престижното второ място и изпревари ученици от ПМГ гр. Габрово. В първата десятка с отлични резултати са неговите съученици Кристиян Генчев и Александър Монев.От шестокласниците най-добре се представи Вилиан Попов –шесто място.

Многобройна бе групата на седми клас – 89 ученици . Калина Хаджиниколова се класира на второ място, а Маринела Славова е четвърта.

Отлично се представиха учениците от гимназиален клас. Деветокласничката Габриела Николова отново е в първата шестица- на пето място. От единайсти клас Христиана Стоева се класира на първото място в областта, а Светослав Цанев на пето. И за да завършим закономерността – успехи и в последния дванайсти клас. Марияна Савова зае трето място, а Христина Христова се класира на седмо място.

 Честито на победителите! Пожелаваме много успехи !

Светъл и весел Великден!

 
Грандиозен успех в националния кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

logo ruski ezik nЗа девета поредна година в националния кръг на олимпиадата по руски език СОУ „Вичо Грънчаров” завоюва не само високи постижения, те са грандиозен успех! На 29 март 2014 година в СОУ „Максим Горки” в Стара Загора заедно със своите 119 връстници от цялата страна премериха знания и умения по руски език ruski-IMG 7173Любослава Христова и Михаела Пашамова. Техните резултати за класирането във финала на най-трудното и престижно състезание от календара на МОН – олимпиадата, надминаха всички наши очаквания. Дванадесекласничката Любослава Христова е удостоена със званието ЛАУРЕАТ, а единадесетокласничката Михаела Пашамова е на първо място в своята ІІІ група. Според предварително обявения регламент тя влиза в седемчленния състав на българския национален отбор за Международната олимпиада в Москва в дните от 5 до 12 юни 2014 година. За ръководител на българския национален отбор от Националната комисия е определена г-жа  Невянка Личева – помощник-директор на СОУ „Вичо Грънчаров”.

 pozdravitelen MihaelaНевянка Личева – помощник-директор на СОУ „Вичо Грънчаров”pozdravitelen Luboslava

 

pozdravitelen Licheva

 
Нови успехи на училищния отбор по компютърни мрежи ПДФ Печат Е-мейл

sisko 1На 12 януари 2014 година, се проведе  областно състезание по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ общински кръг, организирано от РИО-В.Търново и SISCO мрежова акадeмия „Интелекти”. Състезаваха се ученици  от 9 до 12 клас от училищата в община Г.Оряховица. И тази година отборът по компютърни мрежи към СОУ”Вичо Грънчаров" се представи успешно. Ученичките от 11б клас  Надежда Добринова Моновска и Стела Стефанова Стефанова  профил - Информатика,  се класираха съответно на второ и трето място, с грамоти и награди. Следващите места в класирането са пак  на наши ученици – Станислав Пулчев от XI б клас (IV място), Борислава Никова от Х а клас (V място) и Веселина Николова от Х а клас (VI място).  Всички участници бяха допуснати до областния кръг.

sisko2На 15 март 2014 година във Велико Търново се проведе  областен кръг на състезанието по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ, в което ученичката от 11б клас  Надежда Добринова Моновска се класира на III място с грамота и награда. Тя и всички участници от нашето училище бяха допуснати до Националното състезание по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ, което ще се проведе в София на 12 и 13 април 2014г. Пожелаваме успех на отбора на Националното състезание по компютърни мрежи.

1-4грамота-Надежда

1-3Gramota Nadejda

1-2Gramota1 Nadejda

1Cisco gramota Stela

 
Отново имаме участие в националния кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

logo ruski ezik nЗа девета поредна година СОУ „Вичо Грънчаров” има достойно присъствие в националния кръг на олимпиадата по руски език! И като че ли поредното участие на ученици от нашето училище започва да се приемаме от някои за нормална изява… А зад това участие на двете състезателки, Любослава и Михаела, стои голямата им любов към руския език, постоянството в подготовката им, съвместната им работа с г-жа Личева през годините в учебните часове, занятията по проекта от Националната програма „С грижа за всеки ученик” на МОН, вълнуващите часове на репетиции в театралния колектив „Мелпомена”, подготовката им за участие в конкурси, участието в международни езикови училища в Москва, пътуването в Санкт-Петербург на Световния фестивал на руския език, постоянната кореспонденция с близки на душата хора по общи интереси … Да, всичко е вярно, защото до финала на най-трудното и престижно състезание от календара на МОН – олимпиадата, не се стига само с работата в учебния час. На 29.03. 2014 година в града–домакин Стара Загора, заедно с другите 121 участници от цялата страна, ще мерят сили и нашите Любослава Христова и Михаела Пашамова. Желаем успешно представяне в състезателния ден и щастливи преживявания в предстоящата културна програма, подготвена от домакините от СОУ „Максим Горки” – Стара Загора! Новостите следете на сайта на олимпиадата

http://www.soumgsz.info/cms/node/93

Невянка Личева – помощник-директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

 
Спечелилите детските конкурси “Малките нашенци“ и “Присмехулници“ ПДФ Печат Е-мейл

Румина Трифонова – 12г. от СОУ „Вичо Грънчаров гр.Горна Оряховица спечели специалната награда на Община Казанлък

diplom GramotaXVІІ - тия  Национален  конкурс  за  весела  детска  рисунка “Малките  нашенци” и литературния конкурс „Присмехулници“, които са включен  в  календара  на  МОН . Конкурсите са част от  Чудомирови празници и са посветени на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Организатори са:  Министерството на образованието, Националния дворец на децата, Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общински детски комплекс „Св.Ив. Рилски” гр.Казанлък. Съорганизатор – Военен клуб гр.Казанлък.

  За „Малките нашенци” бяха получени   1422  рисунки и приложни творби  от 93 институции от   34  населени места от цялата страна.
рисунка2014На 12 март 2014г в ОДК – Казанлък се проведе журиране на творбите от  жури в състав: Румен Рачев – председател, и членове – Иван Гайдаров и Денница Танева. Присъдени бяха 103 награди, от които 30 специални и 73 класирани на І,ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории.

Специалните награди са: на Фондация „Чудомир за Дарина Илиева на 12г. от СОУ „Бачо Киро” гр.Летница;  на Община Казанлък за  Румина Трифонова – 12г. от СОУ „Вичо Грънчаров гр.Горна Оряховица и  Деница Господинова – 13г. от школа „Живопис” към ОДК – Казанлък;  на журито за  Дария Петкова – 7г. от Школа „Арт-линия” гр.Казанлък  и  Екатерина Стоянова – 8г. от ШИИ към ОДК-Търговище; Специална награда за плакат: Велислав Великов – 12г. от ШИИ към ДК-Сливен. Бяха присъдени още и две специални награди на МОН,  две специални награди на РИО – Стара Загора, 6 награди на Национален дворец на децата - София, 15 награди на синдиката на българските учители –Казанлък , 7  награди на ОДК – Казанлък, награди от казанлъшките вестници. За първа година бе дадена награда за оригинална идея – тя е за Галина Дзанева – 16г. от ШИИ „Живопис” към ОДК-Казанлък. За радост на организаторите тази година конкурсът се разшири с активно международно участие  на 6 изявени школи от Толияти, Русия, както и от български училища от Испания и Словакия.

За „Присмехулници”  бяха получени  142 литературни творби от 89 индивидуални участника от 17 населени места присъди 23 награди на младите писатели, измежду които Специална награда на фондация „Чудомир” за Елица Ганева – 11г. от 51 СОУ 

 
Огромен успех на областния кръг на олимпиадата „Знам и мога“! ПДФ Печат Е-мейл

На 07.03.2014 г. Министерството на образованието и науката и Регионалният инспекторат по образованието – Велико Търново  обявиха имената на допуснатите ученици до  национален кръг в олимпиадата „Знам и мога“ от нашата област. Огромен е успехът  на СОУ „Вичо Грънчаров“ - трима от петимата класирани за участие в националния кръг са от ІV“а“ клас, с класен ръководител Ваня Недкова. Това са Ивайло  Христов – І място, Георги Кръстев – ІІ място и Християна Христова – ІІІ място. Браво „Лъвски сърца“! Успех на националния кръг на  29.03.2014 г. в град Ловеч!

 
Призово отличие ПДФ Печат Е-мейл

ГрамотаТази година за пореден път учениците от  СОУ „ Вичо Грънчаров” участваха в Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан”- гр. Сунгурларе 2014 г. Конкурсът - изложба за детска рисунка на тема „Св.Трифон Зарезан" е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря - Трифон Зарезан и на Деня на град Сунгурларе - 14 февруари. Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан". Участници в него са ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи. Ученичката Михаела Кочева на 11 г. от V „в” клас се класира на I място във втора възрастова група(11-14г). В своята картина тя представи пъстра празнична българска трапеза.za saita

 


Страница 18 от 21