Начало Гордост Днес

Днес
Годишни награди на Ротари клуб Горна Оряховица-Лясковец ПДФ Печат Е-мейл

Инвестиция в бъдещето - така ротарианци от Горна Оряховица и Лясковец определят своята близо 15-годишна традиция да стимулират най-изявените през годината деца от двете общини. Трудът трябва да се оценява и възнаграждава, така се подкрепя израстването на най-даровитите деца. Затова и всяка година, около 1 юни, "€žРотари клуб€" поощрява младите таланти на специална церемония, която по традиция се провежда в Художествена галерия "Недялко Каранешев"€.

Тази година бяха поощрени 20 момчета и момичета, като 4 от тях са от СУ "Вичо Грънчаров". Церемонията откри президентът на Ротари клуб Горна Оряховица и Лясковец - Пламен Христов, който припомни историята и целите на най-голямата хуманитарна организация в света.

"€žРотари" помага на местната власт в различни проекти. Поощряването на младите дарования обаче е една от най-хубавите инициативи на клуба. Наградените ученици бяха приветствани от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Гордост за училището са наградените:

Милица Петрова- тя е сред малкото спортисти, които се радват на признанието на "Ротари"€. Тя е със сребърен медал от Световното плажно първенство по таекуондо.

За постиженията в балетното изкуство за Деа Щаракова и Рая Панова също бяха оценени с награда и от ротарианци.

Борис Борисов се нареди сред наградените за постижения в областта на спортните танци.

 
„С очите си видях бедата“ ПДФ Печат Е-мейл

1 velchevaDSC 0692На 1 юни в Районна служба "€žПожарна безопасност и защита на населението"€ бе открита изложба под мотото "С очите си видях бедата". По традиция в нея участваха и учениците от нашето училище.

В областното ниво във Велико Търново са класирани три рисунки, които са заели първо, второ и трето място във възрастовата група от 7 до 9 години. Това са съответно Иван Тонев от СУ "€žВичо Грънчаров", Никола Станев и Кристина Василева от ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

На общинско ниво, със съдействието на председателя на сдружение "Гоарт", художника Роза Абаджиева са избрани най-добрите 40 рисунки, разделени в три възрастови групи: от 7до 10 г.; от 11 до 13 г. и над 13 г. Техните автори бяха удостоени с награди, осигурени от пожарната и с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Откриването на изложбата се превърна в своеобразен детски празник, който по традиция огнеборците организират всяка година по повод 1 юни. Поздрав към пожарникарите и гостите на празника отправиха децата от ДГ "€žБодра смяна".

Гост на празника бе кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който поздрави децата и връчи наградите на най-добрите художници в общинския кръг на конкурса. В категория 7 -10 години бяха отличени Ивона Цвяткова, Александра Узунова и Белослава Статева, съответно на първо, второ и трето място. И трите момичета са от нашето училище. В категория 11-13 години сред най-добри художници са Преслава Георгиева от СУ "Вичо Грънчаров" и Радослав Карапетров.

Учениците от ІІІ "€žв" клас получиха групова награда за своите две оригинални творби, изработени в квилинг техника.

Награди за своите рисунки в категория 7 - 10 години получиха още: Невин Емирова, Мария Сахатчиева, Борислав Дончев, София Георгиева, Калоян Георгиев, Евгения Крусева, Виктория Иванова, Магдалена Стефанова, Емануел Василев, Емма Рачева, Симона Узунова и Христиан Коев от СУ "Вичо Грънчаров".

В категорията 11 - 13 години бяха наградени и :Даниел Костов, Даниела Георгиева, Александра Кожухарова, Светлозара Коева, Йоанна Алексиева, Виктория Костова, Маргарита Ангелова, Силвия Сидерова, Александър Кольовски, Мариела Стоянова, Валентина Георгиева, Ванеса Вачкова, Александрина Замфирова, Александър Антонов и Камен Нанев - всички от СУ "Вичо Грънчаров".

И за да е пълен празника, служителите на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"бяха подготвили и почерпка за малчуганите. След нея предстоеше най-интересната част от празничния ден. Най-голямата веселба настана, когато децата се качиха в пожарните коли. Под воя на сирени, пуснати буркани, надути клаксони, малчуганите направиха почетна обиколка в града. Там гражданите малко пообъркани от настаналата суматоха се чудеха какво се е случило. След като разбраха, каква е причината за странната колона виещи и светещи коли, с усмивка простиха "нарушението на обществения ред"

 
Две първи и едно второ място за лекоатлетите на СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл


5aec563e7b255793d76bfdae4b61944eМладите лекоатлети пробягаха осем поста, като стартът и финалът бяха пред Общината. Състезанието се проведе в две възрасти -момчета и момичета от 5 до 7 клас и юноши и девойки 8-12 клас.

Този път най-много радост имаше за лекоатлетите на СУ "€žВичо Грънчаров"€, които спечелиха две първи и едно второ място.

При момичетата първи финишира отборът на СУ "Вичо Грънчаров".

Двете първи места бяха окупирани от същите отбори и при момчетата. Отново шампиони са СУ "€žВичо Грънчаров".

При девойките второ място остана за лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров".

 
Отличия ПДФ Печат Е-мейл

04На 12 май - 70 участници на възраст от 4 до 19 години се състезаваха в салона на НЧ "Напредък-1869", Г. Оряховица където се проведе V-тият Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце"€ - областен етап, в който участваха Преслава Георгиева, Йоана Алексиева и Християна Матеева. Момичетата спечелиха Първи места и продължават в Зоналния етап на V-тия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц в гр. Плевен.

Честити награди!.

001 3Моника Алексиева, от СУ "€žВичо Грънчаров", представи училището в-Петото издание на "Национален фолклорен конкурс " Заблеяло ми агънце ", ( 11 -13 май), край Петропавловския манастир,Община Лясковец в рамките на Седми национален събор на овцевъдите в България със северняшките народни песни "€žМятало Ленче ябълка" и "Чие е това момиче".

 
Детско творчество „Щастието да правим другите щастливи“ ПДФ Печат Е-мейл

1 nagradiНа специална церемония в Актовата зала на Общината Кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество "€žЩастието да правим другите щастливи". Той се организира за трета поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с отбелязването на Международен ден на щастието-20.03.2018 г. Целта на конкурса е чрез фокусиране на вниманието върху свързаността с другите хора, да бъде подкрепена мотивацията на подрастващите за изграждане на позитивни взаимоотношения, които биха могли да осмислят всеки ден и да го заредят с щастие.
Учениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново се представиха достойно и бяха сред отличените призьори. В раздел Литературно творчество отличени с грамоти и награди са Виктор Николов -второ място, Невин Емирова - трето място и Йоанна Мутафчиева - поощрителна награда.
В раздел Изобразително изкуство награди получиха Светла Александрова - второ място и Рая Раева - поощрителна награда.

 
Наши възпитаници ПДФ Печат Е-мейл

Kalin63010 n 1Калин Кузманов - завършил училището 2005 година

Роден съм на 17 април 1986 гв Горна Оряховица. Завършил съм ОУ "ПаисийХилендарски" (2001), СОУ ž"ВичоГрънчаров" (2005) с разширено изучаване на информационни технологии, в родния си град. След това завърших последователно бакалавърска степен"Европейски колеж по икономика и управление"-€гр. Пловдив (випуск 2008), Пловдивски Университет (2009), а по-късно завърших магистърска степен по"€žФинансов мениджмънт" в Стопанскаакадемия"€žД. А. Ценов"(2011) в‚ Свищов. Специализиралсъм PR Strategy management в Ню Йорк.

Един от създателите на програмата-дигитална стая, с която може да се изобрази на практика всичко.

Идеята за виртуална стая възникна в момент, в който осъзнах, че когато човек влезе в един банков офис, всички хора наоколо се намират в едно напълно открито пространство и се говори за лични неща, които по принцип са строго конфиденциални, а не трябва да бъде така. Не е редно всички клиенти в един офис да разбират, докато чакат или докато са обслужвани, кой какви сметки има, в какви валути и салда по същите.

Информация от медиите за допълнителна информация:

https://btvplus.bg/produkt/novini/9250

/Представяне на изобретението след 17-тата минута в репортажа/

http://m.btvnovinite.bg/article/lifestyle/v-bankata-bez-opashki-i-bankovi-sluzhiteli.html

 
С две купи от Европейски шампионат се завърнаха горнооряховските мажоретки на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki IMG 1253От 6 до 9 юли в КК Албена се проведе XIV Европейски мажоретен шампионат‚Merry Majorette Cup. Участници от 7 държави - България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал -батон и помпони (на място и дефиле - 60 м), както и в една много оригинална категория -For fun -шоу с различен атрибут от батон и помпони“ танц с ветрила. Момичетата изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието.Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха, съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк-Албена - като подарък от организаторите на състезанието.

Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров".Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а през месец май в Дряново представиха спектакъла "Споменът за Вас и огънят в нас", посветен на 141 години Априлска епопея.

След този сезон, изпълнен с успешни участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.

 


Страница 3 от 21