Начало Гордост Днес

Днес
Денислав е от победителите в конкурса „Наградите на БАИТ ПДФ Печат Е-мейл

Наш завършил ученик е от победителите в конкурса

Наградите на БАИТ/Българска асоциация по ИТ/” за 2012 г.

sn.lichen-arhiv-1-150x113

image large

 

 

 

 

 

На 22 януари 2013 г., на официална церемония в Гранд Хотел София, президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев връчи специалните награди за значим принос в развитието на ИТ за 2012 г. на БАИТ

Студентска награда бе присъдена на Денислав Иванов Лефтеров, студент I курс, спец. Бизнес информационни технологии, в ПУПаисий Хилендарски, за  проекта "Дислексия".

Чрез този свой проект БАИТ отдава дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2012 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Пожелаваме на Денислав бъдещи успехи!

Attachments:
Download this file (statiya_informatika_i_IT_2012.pdf)Informacija ot uchilischte123 Kb24.01.2013 09:55
 
ОТНОВО ВИСОКО ПОСТИЖЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО ПДФ Печат Е-мейл

LuboslavaIMG 6265Високото постижение на национално ниво е за Любослава Христова от ХІ клас от националния кръг на многоезичното състезание по календара на МОМН за учебната 2012/2013 година. На нашата победителка в призовата тройка е връчена Диплома за трето място. Състезанието е доказателство за единството в подходите и методите на преподаване на всички чужди езици. То дава възможност за интелектуална изява на творчески  пишещите и работещи ученици. Състезанието се провежда  върху три основни компетентности –  слушане с    разбиране,  четене с разбиране и създаване на текст в една възрастова група:  за ученици от

Х и ХІ клас.  Luboslava0001Любослава участва в групата, в която се слуша и чете текст на руски език (втори чужд език) и се пише резюме и есе на английски език (първи чужд език). СОУ „Вичо Грънчаров” е единственото училище, което с участието на Любослава представи  областта в тази група  комбинация от чужди езици. Тя еднакво владее и двата чужди езици и е прекрасен партньор в разговори със свои връстници по света, с които се среща в международните езикови училища и при обмяната на групи по проекти.  Високо постижение е на фона на елитни училища в България, сред които несъмнено е и СОУ „Вичо Грънчаров”. Желаем на Любослава успешно представяне в областния кръг на олимпиадите, а на бъдещите десетокласници и единадесетокласници през учебната 2013-2014 година – да затвърдят постижението в многоезичното състезание !

 
Отново сред първите в отбора по компютърни мрежи ПДФ Печат Е-мейл

StanislavНа 12 януари 2013 година, се проведе  областно състезание по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ общински кръг, организирано от РИО-В.Търново и SISCO мрежова акадeмия „Интелекти”. Състезаваха се ученици  от 9 до 12 клас от училищата в общините Г.Оряховица и Лясковец. И тази година отборът по компютърни мрежи към СОУ”Вичо Грънчаров" се представи успешно. Ученикът от 10б клас  Станислав Стоянов Пулчев профил -za saita 0866Информатика,  се класира на трето място, с грамота и награда. Той ще продължи да се състезава и доказва знанията си  по компютърни мрежи в областния кръг през март 2013 г. Останалите трима  състезатели от нашето училище също се допускат до областния кръг, а те са: Стела Стефанова и Надежда  Моновска  от същия 10б клас и Ивайло Пърнецов  от 11а клас. Да им пожелаем  успех!

 
“Подай ръка – дари усмивка” ПДФ Печат Е-мейл

bazar-P1040173За втора поредна година нашето училище бе завладяно от коледната благотворителна инициатива “Подай ръка – дари усмивка”. Тази година кампанията беше ръководена от абитуриентите от 12”б” клас, с класен ръководител 
г - жа Ст. Берекетова. Целта на зрелостниците бе идеята на каузата да достигне до повече хора. Така в продължение на повече от месец те събира дрехи и играчки,а за съдействие се обърнаха се и към местни фирми, те изказват и огромната си благодарност към Фирмите “Ден и нощ” , Сладкарска къща “Аниел” с.Козаревец и фирма “Сити принт”. Учениците успяха и успешно да реализират и две мероприятия – коледен базар на който бяха продавани лакомства, играчки за елха, картички и много други разнообразни произведение на творците в училище. А кулминацията на събитията беше и концерт на ученици и приятели на 
СОУ “Вичо Грънчаров”. Акцията се увенча с огромен успех а общата сума от базара и концерта помогна за закупуването на спортни топки, и различни пособия които да зарадват малчуганите от дом “Пеньо и Мария Велкови” гр.В.Търново. И както традицията повелява тазгодишните предават кампанията в ръцете на следващите ентусиасти от 11”б” клас, като им пожелават следваща кампания да бъде пъти по-мащабна и да докосне сърцата на още повече хора.

 
С благодарност ПДФ Печат Е-мейл

Б Л А Г О Д А Р С Т В Е Н О  

П И С М О

podaraciОще един път сърдечно благодаря за направения жест за

децата от SOS - Детско селище – Трявна!

         Пожелавам Ви здраве, радостна светлина в очите и повече доброта

в сърцата. Весели Коледни и Новогодишни празници!

18.12.2012 год.   С благодарност: Ив. Христофоров

 

Гр. Трявна                          /Директор програма Детско селище/

 
наградени математици ПДФ Печат Е-мейл

Нови успехи на математиците от СОУ” ВИЧО Грънчаров” на ХХІ математически турнир „Иван Салабашев” във Велико Търново, организиран от Природо-математическа гимназия "Васил Друмев" и  Съюз на математиците в България-секция - В.Търново.

 

„Преди 4 години посрещнах в моя клас едно малко срамежливо момче. Не можех да предположа,че това скрито в скута на майка си плахо дете,ще бъде моя активен състезател по математическите турнири и състезания. Вече четвърта година Тодор Руменов Петров, подкрепян и окуражаван от учителката си и майка си,печели първите места на престижните математически състезания-само за тази година трето място на турнирите”Черноризец Храбър „ и „Иван Салабашев”,а само преди няколко дена беше завоювано и „обещаното” първо място на Коледното математическо състезание. При Тошко победите са двойни, защото и увереността и куража, които придобива в битките, са залог за бъдещите му успехи и в житейски план.”

                          Това сподели неговата първа учителка Елизабета Станкова, която е уверена, че успехите на едно дете винаги са плод на здравото сътрудничество между родител и учител.

za saita gramota 2za saita gramota 1za saita gramota 3za saita gramota 4za saita gramota 5za saita gramoti 6

 
Медал и грамоти за успелите ученици от СОУ”Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

za sait-todor - 4 klasza saita-denislav В престижния ХХІ математически турнир  „Черноризец  храбър „  Денислав Красимиров Станчев от 7 клас се класира на трето място с 101 точки, а Тодор Руменов Петров от 4 клас получи медал и зае престижното трето място с 104 точки

 


Страница 21 от 21