Начало Гордост Днес

Днес
Награда за Мария! ПДФ Печат Е-мейл

marijaВ 44-ия Международен епистоларен конкурс (2015г.) за подрастващи на тема: „Разкажете ни за света, в който искате да израснете” взеха участие 97 момчета и момичета от училища в цяла България. Всички творби са особено стойностни – със самостоятелно и оригинално мислене, с дълбочина и реализъм, с мечти и готовност за собствен принос в тяхното постигане.

Оценяващата комисия в „Български пощи” ЕАД единодушно реши да присъди първо място на националния етап на конкурса на писмото на 8-годишната Цветомира Стелиянова от Велико Търново. Тя ще бъде наградена с „персонална марка” и грамота.

GramotaЧленовете на конкурсната комисия отличиха с награди още 12 детски писма. Една от техни автори е и: Мария Лалова от Горна Оряховица ученичка в СОУ ”Вичо Грънчаров” възпитаничка на г-жа Велчева. Творбите на младите автори ясно показват детската чувствителност към безценните житейски стойности. Посланията говорят ясно, емоционално, с примери. Според тях няма бъдеще без минало и затова много от пишещите виждат мечтаното утре неразривно свързано с историята на родното място. Създаденото с труд трябва да се пази, смятат малките творци. Теми от техните послания са и: свободата, любовта и щастието в света; мирът и защитата на човешките права; борбата с престъпността; ролята на родителите и учителите за възпитанието на добри граждани; да няма бедни и бездомни; хората с увреждания да живеят достойно; да бъде пазена околната среда, защото от нея зависи оцеляването на човечеството.

Темата на 45-я Международният младежки епистоларен конкурс за 2016 г. е: „Напишете писмо до своето 45-то годишно аз”

 
Отново награда за Михаела! ПДФ Печат Е-мейл

 1-za saita IMG 2014В  Благоевград бе открита национална изложба "Здравей ваканция! Ваканция с Кока Кола!". Преди това бяха връчени наградите на участниците в конкурса. В таз годишното 20 издание на конкурса своя талант демонстрираха 627 деца от 72 школи и училища.В конкурса със своя рисунка участва и Михаела Фенерева от V клас в СОУ "Вичо Грънчаров". Тя спечели Първа награда-грамота и подарък, осигурен от спонсора на конкурса Кока Кола.   

Поздравяваме Михаела с успехите и наградите, който спечели от участията си през  2014/2015 учебна година.

Пожелаваме весела ваканция и много игри.   

 
Статуетка, грамота и много награди за успеха. ПДФ Печат Е-мейл

12-не на-DSC03614Заслужена награда на участниците от СОУ"Вичо Грънчаров" с проекта „ СПРЕТЕ ДОТУК И ЗАПОЧНЕТЕ НА ЧИСТО”. След номинацията последваха и наградите. Екипа с ръководител Даниела Христова получи грамота, статуетка и много награди от различни министерстав за положения труд.

Пресконференцията за награждаването на финалистите в седмото издание на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюнев дим” се пордеде на 18 юни (четвъртък) от 13.00 часа в залата на 4 етаж в Министерство на здравеопазването - МЗ.Министър Москов и министър Кралев поздравиха финалистите в конкурса „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн“.

111-Не на-DSC03650„Не пушете, за да бъдете по-здрави, по-умни и по-успешни“, това каза пред учениците и учителите д-р Петър Москов.

В събитието взеха участие още заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, заместник-министърът на културата г-н Боил Банов и г-н Христо Христов, съветник към Представителството на Европейската комисия в България.

http://regnews.net/bg/dvama-ministri-nagradiha-proekt-na-sou-v-grancharov/#.VYPXn_ntmko

http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/moskov-km-decata-ne-pushete-za-da-bdete-po-zdravi-/

 

111-gramota Daniela

1111IMG 2016

 
Специална награда за оригинална идея ПДФ Печат Е-мейл

121diplomСпециална награда за оригинална идея:

Михаела Фенерева – 11г.

СОУ „Вичо Грънчаров” гр.Горна Оряховица, р-л: Маргарита Рачкова

Михаела Фенерева от 5 клас е удостоена със специална награда за оригинална идея  от  ХІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” 2015г.  в направление 

121gramotaИзобразително изкуство –приложно , на тема: “ Приказка за розата” , част от Празника на розата – Казанлък 2015г.

Михаела е изрисувала кратунка като момиче окичено с рози, което държи погача на фона на типичен български пейзаж ( с възрожденки къщи, плодни дръвчета, житни и слънчогледови ниви, рози, животни и реки).

 121WP 20150430 022

 
Tрето място за oтбора по Ръгби на СОУ”Вичо Грънчаров” в Габрово ПДФ Печат Е-мейл

kypaНа 05.06.2015 година в град Габрово се проведе    първото Средношколско първенство по РЪГБИ 7 за купа "Димитър Контохов".  Димитър Контохов е  учител по "Физкултура",  треньор по ръгби във ВИФ и основател на  Ръгби клуб "Янтра Габрово" през 1973 година. В турнира взеха участие 10  ученически отбора, като четири от формациите бяха от град Габрово. Учениците от СОУ "Вичо Грънчаров" водени от Красимир Кръстев  участват с голямо желание и ентусиазъм в провеждането на подобен род турнири. „Важни за Нас са колективният дух и целеустременноста на отбора”-споделят участниците.

  • otboriКласиране: 
  • 1. ПМГ "Иван Гюзелев" - Габрово
    2. ПТГ "Д-р Никола Василиади" - Габрово
    3. СОУ "Вичо Грънчаров" Г.Оряховица
    4. Габрово(сборна формация)

предоставено от: Кр. Кръстев  

 
ШЕСТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ „ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ” – ХАСКОВО 2015 ПДФ Печат Е-мейл

Vale-IMG 2004В Образцово Народно Читалище „Заря-1858”  гр.  Хасково се проведе журиране на получените 1503 рисунки от  520 участници, 820 колажа от 312 участника и 310 творби от чужбина от 105 участника в  Шестия международен конкурс за компютърна рисунка  и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2015, организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале”- Хасково, под патронажа на Евродепутата Мария Габриел.

По регламент участниците в конкурса, на възраст от 5 до 27 години  бяха разпределени в девет  възрастови групи.

В конкурса и изложбата след него участваха 16 ученици от СОУ „Вичо Грънчаров“. Всички получиха грамоти за участие от организаторите.

Маргарита Антонова – 8 г. от II  клас и Анастасия Крамаренко – 13 г. от VI  клас са с поощрителни награди от конкурса.

Честито на наградените!

 
Отличените в конкурса за детски рисунки„На крилете на мечтите“ и „С очите си видях бедата“. ПДФ Печат Е-мейл

1112-IMG 2008На 29 май 2015г. в с.Джулюница тържествено бяха връчени наградите на победителите в десетото издание на конкурса за детски рисунки „Цоньо Калчев“.От 4г. надпреварата е със статут на областно състезание.
     Тази година се състезаваха 33 творби, а темата беше „На крилете на мечтите“. Учениците рисуваха илюстрации по произведенията и живота на поета Цаньо Калчев написал стихотворението „Сладкопойна чучулига“.
     Бяха показани оригинални композиционни решения и разнообразни техники в творбите, а във всяка рисунка се изявява творческата индивидуалност на автора й.

     Със специалната награда на Областния управител бе отличена рисунката на Меган Стефанова Дрянова V клас СОУ“Вичо Грънчаров“. Тя получи предметна награда и грамота, връчени й от председателя на журито Мариета Гъркова, като пожела на Меган успехи и още много награди.

 1111-IMG 2009     Всяка година на 1 юни Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ организира специално тържество за децата на града.

     Към тържеството се присъедини кметът инж.Добромир Добрев. Той връчи наградите на отличените в конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата“.

     Надпреварата е мероприятие извън училищните дейности, свързани с поведението при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Творби изпратиха деца от целия град.

       Заслужени награди спечелиха ученичките от Vв клас, СОУ“Вичо Грънчаров“ – Никола Трайкова и Михаела Фенерова.

Дочка Златева

 


Страница 11 от 21