Начало Гордост Днес

Днес
„Васил Левски – в миналото и настоящето” ПДФ Печат Е-мейл

za Levski-IMG 1469Взехме участие в инициативата на община Горна Оряховица – конкурс за мултимедийна презентация на тема „Васил Левски – в миналото и настоящето”, посветен на 142 години от обесването на Апостола. Училището ни бе представено от два екипа.

 Първо място зае екипа представен от Йоанна Димитрова и Александра Тодорова от ХІ клас.На трето място се класира  екипа на Калоян Енев и Диляна Николова от VІ клас.

Наградите бяха връчени от кмета на община Горна Оряховица – инж. Добрев.

 
Два златни и три сребърни медала от Педагогическата асоциация „Образование без граници” ПДФ Печат Е-мейл

Medali С два златни и три сребърни медала се завърнаха от зимния кръг на Националното състезание „Математика без граници” възпитаници на СОУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. Надпреварата се организира от Педагогическата асоциация „Образование без граници”, която провежда различни инициативи за талантливите деца на България.

Общо 51 деца от СОУ „Вичо Грънчаров” се включиха в зимния етап на състезанието. Златните медали завоюваха третокласникът Стефан Попов и шестокласникът Тодор Петров. Сребърните отличия са за Йоана Генкова от V клас, Калоян Енев от VI клас и Вилиан Попов от VII клас. Малките математици работят под ръководството на преподавателите Зарка Гайдарова, Веселина Славчева, Севдалина Арабаджиева и Росица Йосифова.

matematika IMG 1418Медалите на отличените ученици бяха връчени днес от директора на СОУ „Вичо Грънчаров” Милчо Савов.

Състезанието „Математика без граници” се провежда за втора година. Надпреварата дава възможност на явилите се на всички етапи и спечелили най-много точки да се класират за националния кръг. Финалът ще се проведе през юни в Несебър. „Олимпиада без граници” е своеобразен трамплин за участие в математически надпревари Сингапур, Банкок и Казахстан.

 

 
ОТНОВО ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА НАШИТЕ ИНФОРМАТИЦИ ПДФ Печат Е-мейл

 

Informatika MAG1341На 10 януари 2015 година, се проведе  областно състезание по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ общински кръг, организирано от РИО-В.Търново и CISCO мрежова акадeмия „Интелекти”. Състезаваха се ученици  от 9 до 12 клас от училищата в община Г.Оряховица. И тази година отборът по компютърни мрежи към СОУ ”Вичо Грънчаров" се представи успешно.

 

Учениците от 12б клас  Надежда Моновска, Станислав Пулчев и Цветан Русев  профил - Информатика,  се класираха съответно на първо, второ и трето място, с грамоти и награди. Следващите места в класирането са пак  на наши ученици – Кристиян Станев(XIIб), Илиян Енчев, Радина Пенкова и Мария Касърова  от IX а клас.  Всички участници бяха допуснати до областния кръг.

 

 
ЗА „ДОБРОТО В МОЯ СВЯТ” – НАГРАДИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА ПДФ Печат Е-мейл

2-IMG 1192Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев  награди най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Доброто в моя свят”. Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организират от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Всяка година ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” вземат активно участие и печелят награди. Авторите на отличените творби бяха удостоени на специална церемония в Гербовата зала на Общината с диплом „Творец на доброто”.

В раздела за литературно творчество във втора възрастова група е награден шестокласникът Йоан – Парашкев Петров с учител г-жа Росица Генова. В трета възрастова група бе отличена литературната  творба на Йоана Димитрова от ХІ „а”  клас, ученичка на г-жа Татяна Георгиева. Вярваме, че доброто трябва да бъде навсякъде край нас и ние да го сътворяваме и даряваме.

 
АЛЕКСАНДРА ТОДОРОВА С НАГРАДА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПДФ Печат Е-мейл

2-1IMG 1191През 2014 за втора поредна година еврейско-българският център „Алеф” организира ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Второто издание е посветено на 100-годишнината от Първата световна война и е на тема: „Евреи и българи – два народа, една родина, една любов”.

В литературната надпревара, посветена на 100-годишнината от обявяването на Първата световна война, са участвали над 60 средношколци от цялата страна. Темата за единението на етносите в един от най-съдбовните моменти в българската история предизвика интереса и на Александра Тодорова от ХІ „а” клас.

На 19 декември в бургаската Синагога /днес Художествена галерия „Петко Задгорски”/ тържествено бяха обявени резултатите и наградите за  победителите. Тържество на духа и победа на толерантността – това е основната идея на церемонията по награждаването на лауреатите в литературния ученически конкурс. На  ученичката от СОУ „ Вичо Грънчаров” Александра Тодорова за написване на есе бе присъдено трето място с награда 150 лв. 

 
Две награди от Националния конкурс "Весела Коледа за всички" гр.Сливен ПДФ Печат Е-мейл

Две награди за малките художници от СОУ „ Вичо Грънчаров” от Националния конкурс "Весела Коледа за всички" гр. Сливен

1798640 831719856879312 6486615537143037232 nНад 5000 картички са получени за Националния конкурс"Весела Коледа за всички". Ралица Стефанова Рашкова от 4 клас, ученичка на г-жа Рачкова бе наградена с II награда във II - ра възрастова група, а Стивън Попов от 2 клас, ученик на Пепа Хаджитодорова получи награда за компютърен дизайн на картичка.

WP 20141212 003На 17 декември 2014г., в зала „Сирак Скитник” на Художествена галерия „Димитър Добрович” се проведе официалното връчване на награди и грамоти на участниците в десетия поред Национален конкурс „Весела Коледа за всички”. Награждаването се извърши в присъствието на официалните представители на организатори и спонсори на конкурса. Всички картички ще бъдат предоставени на социален патронаж в градовете Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, на домове за стари хора и хора в неравностойно положение, на болници и центрове за работа с деца. Историята на самия конкурс, започнал преди десет години. Тогава не е имало събития като „Българската Коледа” и това е било единствената коледна инициатива в страната

 
Отново призови места за математиците ПДФ Печат Е-мейл

Koledno КОЛЕДНОМАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

13 декември 2014 год. 10.00 часа

Покана за участие- Г. Оряховица---Резултати

Attachments:
Download this file (Gramoti matematika.pdf)грамоти1444 Kb16.12.2014 08:57
 


Страница 14 от 21