Начало Гордост Днес

Днес
„Цветна олимпиада” на сдружение „България си ти!”. ПДФ Печат Е-мейл

1-IMG 1180За втора поредна година учениците от СОУ „ Вичо Грънчаров” участваха в „Цветна олимпиада” на сдружение „България си ти!”. Проявата е част от програмата на сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“. С гордост може да споделим, че отново последователите на патрона на училището, заеха първи места! Михаела Пашамова, ученичка от ХІ „а” клас и с учител по български език и литература  г-жа Татяна Георгиева, Анита Русева от VІІІ „а” клас, ученичка на г-жа Полина 11-DSC00915 Москова по английски език и Александра Тодорова от ХІ „а”,  ученичка на г-жа Светлана Ненова. Първото място на Александра се затвърждава след миналогодишното ѝ блестящо представяне и в националния кръг в гр. София и награждаване в Народния театър „Иван Вазов”.  Тържественото награждаване на победителите от областния кръг на „Цветна олимпиада” се проведе в голямата зала на Община Велико Търново и наградите бяха връчени от началника на РИО-Велико Търново инж. Розалия Личева.  В концерта в чест на победителите участие взе и представител на нашето училище – Преслава Георгиева, ученичка на г-жа Нели Атанасова по музика. Да пожелаем на нашите ученици достойно представяне и в националния кръг през април 2015 г., който ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски

 
Награда от Национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл

Gramota AleksАлександър Драгомиров Славев от II „а“ клас е с поощрителна награда от ХVI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КОСМОСЪТ – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”. В раздела  за графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други, Александър се представи успешно с компютърна рисунка на тема „Българско нашествие в Космоса“.


1-AleksАлександър Славев е участник в група за занимания по интереси Клуб „Сръчко и Многознайко“ по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” в СОУ „Вичо Грънчаров“.

 
Първи и в спорта! ПДФ Печат Е-мейл

ФутболЗа втора поредна година отбора по футбол V-VІІ клас завоюва І място в общинското първенство от „Ученически игри”. Момчетата от VІг и VІІ а,б класове спечелиха и трите си мача срещу ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”, СОУ ”Георги Измирлиев” и ОУ ”Иван Вазов”. Показвайки завидна техника и много физически усилия на трудния терен, те с основание спечелиха приза и ще представят училището и Общината в областния етап.

2ro

 
Две награди за учениците на г-жа Рачкова от 11 национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл

Две награди за учениците на г-жа Рачкова от 11-я национален конкурс „Златна есен-плодовете на есента” - Севлиево`14

Gramota-1

 

Gramota-2Sevl 20141017 001Sevl- 20141020 002

 

Повече от 900 участници се включиха в 11-я национален конкурс „Златна есен-плодовете на есента” - Севлиево`14. В конкурса участваха възпитаници от 100 школи, клубове, училища, читалища и самостоятелно участващи творци от цялата страна.  Елеонора Добрева -VI „в” клас спечели трета награда, раздел приложно изкуство, а Диляна Димитрова - X „а” клас  получи специалната награда на фирма „ Росица”АД.

 

Целта на конкурса е да стимулира творческата енергия на децата в областта на изобразителното и приложно изкуство, за изявата им като млади таланти, да представи България като държава с традиции в отглеждането на земеделски култури и прибирането им.

 

 
Страхотен успех в състезанието Математика без граници ПДФ Печат Е-мейл

1 Gramota- МТурнирът е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи. Провежда  се в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България.

Есенен кръг – през м. октомври

Зимен кръг – през м. януари

Пролетен кръг – през м. март

1 Gramota-ТФинал – през м. юни

В трите предварителни кръга участниците се състезават или в училището, в което се обучават (ако има не по-.малко от 10 участници), или в училище-партньор за съответното населено място, в избран от училището ден от посочения в календара период.

matematika-2014IMG 1091В есенния кръг  от СОУ”Вичо Грънчаров” имаме 2 златни медалиста Михаил Георгиев  и Тодор Петров,2 сребърни медалиста Никол Иванова и Стефан Попов ;  4 бронзови медалиста Елин Нешев, Мария Лалова Кристина  Янкова и Светлозара Колева . Всички 62 ма наши участници получиха сертификати .

Поздравления за учителите работили и подготвили учениците показали толкова добри резултати в едно от най - пристижните  международни математически състезания.

Успех в следващите кръгове!

 
Отличени в общински литературен конкурс посветен на народните будители ПДФ Печат Е-мейл

4 са призьорите от нашето училище в тазгодишния общински литературен конкурс на тема „Как словото пробужда за добри дела”. Наградите им бяха връчени на празнична церемония в Художествена галерия „Недялко Каранешев”.Във възрастова група от V до VІІІ клас журитетната комисия отличи с първа награда творбата на Теодора Андонова., а с поощрителна награда бе отличена творбата на Маринела Славова. Във възрастова група от ІХ до ХІІ клас първата награда отиде при Михаела Пашамова.С поощрителна награда бе отличено есето на Анджелина Грънчарова.

 1 -DSCN52791 noem1 noemM

 

 

 

 
Бронзово отличие за Ерика Йорданова ПДФ Печат Е-мейл

Вълчитрън 19.10.2014г. ЕрикаСедмокласничката Ерика Йорданова завоюва престижното трето място на националното първенство по авиомоделизъм в с.Вълчитрън, което се проведе на 19.10.2014г.

Тя защити състезателите ни от спортен клуб"Моделист" град Горна Оряховица.

Ерика участва в дисциплината F1H, възрастова категория -деца.

 


Страница 15 от 21