Начало Гордост След години Випуск 1999

Випуск 1999
Димана Трънкова ПДФ Печат Е-мейл

Димана Трънкова

Dimana Trankova(випуск 1999, СОУ „Вичо Грънчаров”)

Когато за пръв път научих, че ми предстои да прекарам 12 години в училище, бях на пет или шест. Идеята за толкова дълъг период от време ме ужаси. 12-те години изглеждаха като вечност.

Вечността в училище - за мен "училище" е само и единствено "Вичо Грънчаров" - мина и замина.

Учих в СОУ "Вичо Грънчаров" от 1987 до 1999 г. Същата година започнах да уча археология в Софийския университет. През 2003 г. се дипломирах като бакалавър и започнах магистратура по археология и работа като репортер в списание "Паралели" на БТА. През 2006 г. станах главен редактор на HIGHFLIGHTS, българското летищно списание, година по-късно защитих магистърската си теза. През 2008 г. станах главен редактор и на Go Greece!, списание за пътешествия в Гърция, и излезе луксозният пътеводител "На изток от Константинопол. Пътешествия в непозната Турция" - текстовете в него са мои. От четири години съм и сътрудник на Vagabond, Bulgaria's English Monthly. Времето ми минава между пътуване, писане на пътеписи, интервюта, социални и политически статии.

 
Милен Александров Лазаров ПДФ Печат Е-мейл

Казвам се Милен Александров Лазаров

Milen LazarovЗавърших СОУ „Вичо Грънчаров” през 1999г., с класен ръководител г-жа Росица Йосифова и профил-„ Чуждоезиков” Засилено изучаване на френски език .След завършване на средното си образование бях приет в Икономически университет - Варна, където в последствие придобих
бакалавърска степен по две специалности – „Стопанско управление и Финансов мениджмънт”, и магистърска степен по специалността „Икономика на търговията”. Варна е градът, където се установих да живея, създадох семейството си и
започнах професионалната си кариера. От около 6 години съм служител в ПроКредит Банк, с което сбъднах детската си мечта да работя за банкова институция. СОУ „Вичо Грънчаров” ме научи на упоритост, трудолюбие и дисциплина. С помощта на учителите успях да изградя богата обща култура и светоглед, да усвоя и приема истинските ценности в живота.
Сърдечни благодарности и поздрави на всички преподаватели, а на настоящите възпитаници бих казал да бъдат горди с нашето училище.
С уважение,
Милен Александров Лазаров