Начало Гордост След години Випуск 2002

Випуск 2002
Десислава Шаркова ПДФ Печат Е-мейл

Десислава Шаркова

Desislava Sharkova(випуск 2002, СОУ „Вичо Грънчаров”)

Kaзвам се Десислава Шаркова и съм завършила СОУ „Вичо Грънчаров” през 2002 година профил „ Чуждоезиков” – английски език. Образованието си продължих в Икономически университет – Варна . В момента работя в „Тера Тур Сервиз” ЕООД ,гр. София -  голяма българска инвестиционна компания, която в своята  дейност си партнира с международни компании от Испания, Великобритания и др.  Фирмата обхваща инвестиции в туризма, недвижима собственост, образователна дейност, голф, спорт  и др. Знанията, получени в училище, и най-вече стабилната основа в обучението ми по английски език  ми предоставиха освен богата обща култура и  невероятен старт в живота.

 
Христомира Христова ПДФ Печат Е-мейл

Христомира Христова

HH(випуск 2002, СОУ „Вичо Грънчаров”)

СОУ „Вичо Грънчаров“ профил Английски език.

Бакалавър завършен в гр. Варна, Икономически университет – Варна, специалност „Информатика“. По време на следването членува в международна студентска организация ‚АИЕСЕК‘.

Магистратура 2010 завършена в Дания, „Институт за развитие на  бизнес и технологии„-Университет на Орхус (на 84 място в световната класация на университетите); специалност – инж. „Развитие на бизнес основано на технологии“. По време на следването работи като агент към университета и консултира кандидат студенти, също така по време на двугодишното следване кара паралелен стаж в най-голямата копаня за производство на вятърни турбини в Дания и света „Vestas Wind Systems A/S”.

В момента работи в Дания в международната компания „Vestas Wind Systems A/S” и се занимава с внедряване на технологии при разработване на обучителни програми.

http://www.au.dk/interresource/laes-om-andres-erfaringer/internationals-create-synergy-in-the-work-team-siemens-wind-power-as/

 
Мария Петкова ПДФ Печат Е-мейл

Мария Петкова,

Випуск 2002 година-профил „ Чуждоезиков” – английски език

Maria PetkovaУчилище...какво си ти за мен?
Не, не само спомен отминаващ
не сянка, гонейки ме сляпо
не заглушен от времето сподавен стон.
А трайна диря във сърцето
и откровен и светъл къс от време
значещ всичко...и за мен!

От януари 2003 година живея в един от най-хубавите градове в сърцето на Европа - Виена. Висшето си образование завърших в България, специалност "Етнология" и магистратура ''Културен туризъм". В Австрия изучих езика, който до този момент изобщо не познавах. Тук завърших и следдипломна квалификация по алтернативна педагогика (Монтесори педагогика) за малки деца. В момента работя в частна детска градина във Виена като детски педагог в група за деца от 18 до 36 месеца и се обучавам допълнително в насоки, свързани с работата ми (психология на развитието на деца в най-ранна възраст, комуникация и разрешаване на конфликти и т.н). За в бъдеще имам проекти, свързани с работата ми с деца и родители.