Начало Актуално

Актуално
Важно ПДФ Печат Е-мейл

В изпълнение на издадената от министъра на здравеопазването заповед, считано от 29 октомври (четвъртък) за 14 дни се преустановяват присъствените в училищата учебни занятия за учениците от 8 до 12 клас, включително, както и за университетите в страната.

Учениците от начален и прогимназиален етап (до 7 клас включително) ще продължат присъствен учебен процес

 
Kампания "Капачки за бъдеще" ПДФ Печат Е-мейл

1 C45За поредна година учениците от СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в благотворителната кампания "Капачки за бъдеще", която се проведе на 24.10.2020 година в град Горна Оряховица. Учениците за отново проявиха отзивчивост, като за един месец от началото на учебната година събраха над 200 килограма капачки. Между класовете беше проведено училищно състезание за предаване на най-много капачки. На първо място е II "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева - 21 килограма. На второ място - III "а" клас, с класен ръководител Ваня Недкова - 16 килограма. На трето място се нарежда групата на учениците със специални образователни потребности, с ръководител Стела Илиева - 11,800 килограма. Мария Сахатчиева от V "б" клас предаде индивидуално 2,500 килограма. Ученици и учители организираха пренасянето и предаването на капачките. Тази година кампанията е избрала за своя кауза закупуването на специализирани детски неонатални линейки. Организаторите връчиха грамота за дарение на СУ "Вичо Грънчаров".

 
Oтговорна подготовка и сериозното отношение ПДФ Печат Е-мейл

122 10 Габриел МирелаДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ СУ"ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

Габриел Савов от VIII а клас и Мирела Станева от XI а клас, с учители Пламена Кръстева и Аделина Райкова-Костова, заслужиха III-то място, съответно в I-ва и II-ра възрастова група, на областния кръг на състезанието през учебната 2020/2021 година.

Учениците разсъждаваха върху цитат на Алберт Айнщайн "LogicwilltakeyoufromAtoB. Imaginationwilltakeyoueverywhere."€, показаха аналитично и логическо мислене, аргументираха се пред комисия от трима специалисти. На състезанието присъства представител от РУО-Велико Търново - г-жа Вера Петрова, старши експерт по чужд език и по майчин език. Лично тя поздрави учениците и техните учители с писмо до директора на СУ "€žВичо Грънчаров"- г-жа Нели Атанасова, в което сподели впечатленията си за много високото ораторско майсторство, спокойствие и увереност на участниците: "Всичко това напълно съответства на отговорната подготовка и сериозното отношение, както от тяхна страна, така и на подкрепящата среда, създавана от учителите по английски език и целия екип на училището."

Благодарим на г-жа Вера Петрова за прекрасните думи!

Поздравяваме нашите ученици и учители и им желаем още по-големи успехи!

 
Семейна събота сред природата ПДФ Печат Е-мейл

2Velcheva"Щастието не е пари, не е слава, не е власт. Щастието е добро здраве и добро хармонично семейство."

Раховчетата от II "€žб" клас, заедно с младежите от "Горнооряховски младежки парламент", със съдействието на Сдружение "Младежка толерантност" и "Еконт" - Горна Оряховица, в лицето на неговата управителка Дочка Моллова, имаха невероятно съботно преживяване.

С много положителни емоции и прекрасно настроение изминаха незабелязано разстоянието от фирма "Полет" до х. "Божур" ". Деца и родители се съревноваваха, за да спечелят поредната награда, в една от 10- те игри по маршрута, които бяха осигурени от "Еконт". Скачаха, бягаха, надуваха балони и още много спортни дейности.

Провеждането на "Семейни съботи" се оказа добър вариант за прекарване на един съвместен ден на родители с деца, на взаимно опознаване и среща с природата. Игрите завършиха с пикник, на обособените за това места, край хижата. Родителите направиха барбекю, а децата тичаха и играха на воля в гората на чист въздух. Разделиха се с желанието и обещанието за още "семейни съботи" и доволни от преживените емоции.

 
Доброволците от БМЧК при СУ „Вичо Грънчаров“ отбелязаха Европейския ден на донорството и транспланта ПДФ Печат Е-мейл

19 10 DSC 0036Доброволците от БМЧК при СУ"€žВичо Грънчаров" проведоха информационна кампания във връзка с Европейския ден на донорството и трансплантацията. Министерството на здравеопазването организира разпространение на информационни материали, с цел повишаване осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешки живот.

На 15.10.2020 г. от 13:00 часа, едновременно в 10 български града стартира кампанията.

19 10DSC 0029Младите червенокръстци информираха гражданите на град Горна Оряховица по значими въпроси: "Какво е донорството на органи?", "Какво е трансплантацията?", "€žНа кого помагаме, дарявайки органи?", "€žКолко хора в България чакат за трансплантация на орган?", "Какво означава мозъчна смърт", "€žКак се констатира мозъчна смърт според българското законодателство?" и каква е разликата между "КОМА" и "МОЗЪЧНА СМЪРТ".

Кампанията има за цел да информира, защото информираният човек мисли различно!

 


Страница 1 от 67