Начало Актуално

Актуално
VІІ ученически гвардейски отряд ПДФ Печат Е-мейл

11 yniforma gvardeiciНа 18.04.2019 г. от 18.00 часа на площад "Георги Измирлиев" ще се състои церемония за тържественото връчване на представителното знаме на VІІ ученически гвардейски отряд при СУ "Вичо Грънчаров".

Най - любезно каним всички желаещи да споделите с нас една незабравима емоция!

Поради неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се проведе в спортна зала "Никола Петров"

.

http://regnews.net/bg/ministarat-na-otbranata-krasimir-karakachanov-shte-uchastva-v-kletvata-na-gvardeytsite-ot-su-vicho-grancharov/#.XLW4iTAzbcs

 
Ученици от Х „А“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“ посетиха Химическо поделение – гр. Г. Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1received 278705463056117Учениците от Х "€žА" клас на СУ "€žВичо Грънчаров" проведоха нетрадицианен час, участвайки в деня ня отворените врати във военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица. Посещението им е във връзка с планирани инициативи в училището, свързани с кариерното ориентиране на младите хора.

Кадрови войници и офицери запознаха учениците с оръжия за атака и отбрана. Децата получиха информация за "Напалм" оръжие, характерно за химическите войски. Десетокласниците имаха възможност да се упражнят в разглобяването и сглобяването на пистолет "Макаров" и автомат "Калашников". Военните служители направиха демонстрация на военните машини "€žМаяк" и ЗИЛ 131 с душови установки за дезинфекция и десинсекция. Показана беше и ролята на автомобилът "Полева баня" и функцията му по обеззаразяване на терена.

Развълнувани и доволни от практическото занятие учениците благодариха на войниците и офицерите от военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица.

 
10.04.2019 г. - Дeн на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

1 klas2019

На 10.04.2017 г. от 8,00 до 17,00 часа - Дeн на отворените врати със свободен достъп за запознаване с материалната база на училището и възможност за посещаване на учебни часове в начален етап.

17,30 часа - информационна среща в Актова зала.

Каним всеки, който проявява интерес към нетрадиционното и професионално обучение !

За бъдещите първокласници на училището е осигурена целодневна лятна занималня за месеците юни и юли!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Награди в областта на музиката ПДФ Печат Е-мейл

Preslava GeorgievaKristina EnchevaВ продължение на три дни в Свищов се проведе петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "€žЗвездици за Лора"€. Участниците се състезават в три възрастови групи, като за всяка група се присъжда първа, втора и трета награда диплом и плакет-статуетка.

Награда за цялостно перфектно представяне в конкурса спечели Преслава Георгиева от шести клас на СУ "Вичо Грънчаров". В оспорвана надпревара със 120 участници Преслава получи специалната награда за изработване на собствен видеоклип от видео платформата "€žБългарски музикални таланти".

Пореден успех за Кристина Енчева от Ia клас на СУ "Вичо Грънчаров" с вокален педагог Стела Дойкова.

Криси завоюва първо място в своята възрастова група и право за участие на гала концерта в същия конкурс, както и покана за участие в италианския конкурс "Магиа Италиана".

Организатори на конкурса "Звездици за Лора" са бащата на Лора - Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856"€ и фондация "€žАнгели от Лим"

 
Успех в математическо състезание ПДФ Печат Е-мейл

logo EVrop KenНационалното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру"става все повече популярно за учениците. По регламент за 60 минути трябва да се решат 26 логически задачи, като 24 от тях са с избираем и 2 със свободен отговор, а максималният брой точки е 100. Областния кръг, разделени в осем възрастови групи сили премериха 996 ученици. Особено силна бе конкуренцията при първокласниците, при които традиционно участниците са най-много. Възпитаничката на СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Емилова Енчева от I се класира на трето място, изпреварвайки повече от 220 свои връстници. С резултат 65 точки тя изостана само на две точки от победителя. Отлично се представи също Светлозара Колева от VI а клас с 83 точки. Учениците от VII клас Стефан Попов и Йоана Димитрова съответно със 77 и 75 точки заеха достойно четвърто и седмо място в своята група VII-VIII клас, състезавайки се с 88 ученици, голяма част от които от Математическата гимназия. Да им пожелаем да са все така упорити, любознателни и да постигат още по-големи успехи.

 


Страница 1 от 43