Начало Актуално

Актуално
Заслужено признание ПДФ Печат Е-мейл

img 1590145483 900В навечерието на 24 май второкласничката от СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Енчева с класен ръководител Ваня Недкова получи заслужена награда.

В сферата на културата и изкуството тази година наградата "Млада Горна Оряховица" се присъжда на Кристина Енчева. Кристина Енчева е носител на 2 златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен "€žНова музика" и от Националния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", гр. Шумен, сребърен медал от Националния конкурс "Музикален импулс", гр. Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Само преди дни 8-годишната Кристина Енчева спечели Гран при на деветото издание на фестивала за испанска и романска музика Abanico. Тя е и прекрасна ученичка. Включва се и печели училищни и други състезания в областта на науката и езиците.

https://regnews.net/news/15901459516941/tri-nagradi-mlada-gorna-oryahovitsa-se-prisazhdat-tazi-godina-v-navecherieto-na-24-may

 
Честит празник! ПДФ Печат Е-мейл

3 2424 Май е празник на славянската писменост, на българската просвета и култура. Той е празникът, който се чества от най-дълго време в близката ни история.На 11-ти май 1851 г. в епархийското училище "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Пловдив по инициатива на Найден Геров се организира празник на Светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската писменост. Празникът започва редовно да се отбелязва през 1857-ма година. Денят 11 май не е случайно избран от Найден Геров - това е общият църковен празник на двамата светии.

След въвеждането на Григорианския календар през1916г. празникът се чества на 24 май по официалния държавен календар.

24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Честит празник!

Честит празник - учениците от Iа клас в СУ "Вичо Грънчаров" и техния учител Кремена Витанова.

 
Изградихме за Вас "магическа стая" ПДФ Печат Е-мейл

vicho pod 900Скъпи ученици, през изминалата учебна година се трудихте усърдно, открихте нови светове, усвоихте много знания, спечелихте куп награди. Но ние, Вашите учители, знаем колко обичате игрите. Затова изградихме за Вас "магическа стая", в която ще учим докато играем, ще намираме решения на поставените задачи докато се забавляваме, ще развиваме бързина, наблюдателност, съобразителност и ще се пренасяме на различни места с помощта на интерактивния под.

https://regnews.net/news/15901370444301/su-vicho-grancharov-instalira-interaktiven-pod-za-uchene-po-vreme-na-igra

 
170 г. от рождението на Иван Вазов ПДФ Печат Е-мейл

През 2020г. се отбелязват 170 г. от рождението на най-значимия български писател и поет - Иван Вазов Повече за Патриарха на българската литература ще ни разкажат в неговото учениците от VІІ и VІІІ клас на СУ "Вичо Грънчаров"

https://drive.google.com/file/d/1TN-5nuw3YLMSg10MA8546emMR_Hnckhf/view?fbclid=IwAR1-XF-ZgvgDBg_iAcBnv4juhvzZ18IV-4BywJEqDMI5uptu7dLwKVthMFg

Серия от тържества, конкурси, продукции и артистични събития от най-различно естество очакваме през цялата година. Кулминацията на честванията ще бъде на 9 юли, рождената дата на Вазов. Иначе още преди три години в знак на почит към паметта на Патриарха на българската литература в родния му град Сопот на историческия хълм Трапето бе изграден надпис с първия стих на "Аз съм българче".

 
Прием I клас за учебната 2020/2021 година ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми родители на бъдещите първокласници,
Системата за прием в първи клас в общинските училища на Горна Оряховица ще бъде отворена за подаване на заявления от 10,00 ч. на 12.05.2020 г. Регистрацията на първокласниците може да направите като последвате линка, водещ към платформата: https://www.g-oryahovica.bg/priem-purvi-klas или
https://priem1class.g-oryahovica.org:89/

 

 

 


Страница 1 от 62