Начало Актуално

Актуално
Сред най-добрите математици на България ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ ФИНАЛ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ"

1 matСред най-добрите математици на България са Кристина Енчева от втори "€žа" клас и Ивона Русева от първи клас "б"от СУ "Вичо Грънчаров", които се представиха блестящо училището и града ни на финала на седмото издание на международния турнир "€žМатематика без граници".

Лазурният бряг на Несебър посрещна 690 участници от България, а 930 участници от 18 държави се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините.

Кристина Енчева, затвърди резултатите си от предходните два кръга- есен 2019 и зима 2020 - два златни медала. С резултат 34 точки Криси се включи в топ 4 от състезаващите се на финала 154 български ученици от втори клас. Пред нея се наредиха финалисти с 38 т. /едно дете/, 36 т. /две деца/ и 35 т. /1 дете/.

2matИвона Русева завоюва бронзов медал, състезавайки се със 128 първокласници. Представители от област Велико Търново са само 3 деца от първи клас.

Горди сме, че златният медал на Криси отново е единствен в област Велико Търново за учениците от втори клас, а бронзовият медал на Ивона - единствен в областта за първокласниците.

Поздравления за децата, техните учители и родители. Желаем им още много, много успехи през новата учебна година!

 
Деветата Национална конференция „Насърчаване на грамотността и четенето“ ПДФ Печат Е-мейл

11 2 nСУ "Вичо Грънчаров"се включва в Национална конференция за насърчаване на грамотността и четенето сред младите хора, организирана от Център за развитие на човешките ресурси, гр.София. Училището е и единствен представител на Конференцията за Община Горна Оряховица.

В ролята си на Национална агенция по Програмата "Еразъм+", на Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център, Национален Европас център, Евродеск България, Евридика България и ECVET България, ЦРЧР обявява конкурс на тема "Споделеното четене". Конкурсът е насочен към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, центрове за подкрепа на приобщаващото образование, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които темата е значима и които са я засегнали по един или друг начин в работата си.

За втора поредна година представител на СУ "Вичо Грънчаров" е г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература. След участие в конкурс тя получава правото да се включи в Националната конференция. В рамките на четири дни участници от цялата страна, заедно с университетски преподаватели и eTwinning посланици споделят добри практики, насърчаващи четенето. Поради наложилата се извънредна ситуация в страната мероприятията ще се проведат онлайн.

"Темата на тазгодишнито издание на Конференцията е подходяща, тъй като в рамките на няколко месеца се наложи да общуваме с учениците в електронна среда. "Споделеното четене" е подходяща и ползотворна практика във виртуалното пространство. Чрез "споделяне" учениците не само обменят информация за нещо, а и общуват пълноценно, учат се да си помагат и да бъдат полезни на другите. С помощта на книгата децата повишават не само четивната си грамотност, а разширяват и светогледа си. Поради тази причина трябва да ги насърчаваме да четат", споделя г-жа Антова. Това я мотивира да търси различни подходи в работата си, чрез които да помага на подрастващите да осъзнаят важността на четенето и да преоткриват силата на книгите.

 
Отново медали! ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ОТ ЕДИНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ "ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" -ХАСКОВО 2020

1 DSC 0031 2Златен медал завоюва Денислав Иванов Христов в категория колаж, III група - 8-10 години. Пълноценно използване на ресурсите на избраната програма (конструиране, оцветяване, рисуване, завъртане, подбор и разположение на образите)и избрания сюжет от Денислав му донесоха престижното първо място.

Алексей Станиславов Ангелов спечели бронзов медал в категория рисунка, III група - 8-10 години.

Международният конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" е организиран от Община Хасково, Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале" Хасково, с подкрепата на еврокомисаря по иновации,научни изследвания,култура,образование и младеж Мария Габриел, медиен партньор - Национално издание "Аз-буки"

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година.

Ясно и точно формулирано послание, тематично насочване към определени проблеми, които имат широко обществено звучене, оригинална идея, проява на критично мислене, проява на творчество са основни критерии за оценка в конкурса.

Пожелания за много творчески вдъхновения и фантазия на Денислав и Алексей!

 
ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

1 2 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново доказаха, че са сред сред първите във всяко състезание, в което участват. Горди сме, че младите математици на нашето училище се представиха отлично и заеха призови места.Златен медал завоюва Ивона Русева от I клас,със сребърен медал се окичи Кристина Енчева от II клас, Радослав Гатев от I клас заслужи бронзов медал. За Криси, това е поредно отличие , което ѝ дава право да мери сили с най-добрите на финала през месец август.

1 3Поради обявената извънредна епидемиологична обстановка и необичайните условия, в които се осъществи учебния процес, международното състезание "€žМатематика без граници" се проведе онлайн през месец май . В турнира се включиха ученици от 14 страни.

Поздравления за децата, техните учители и родители, които ни подкрепят!


1 46Желаем им още много, много успехи!

 


Страница 27 от 91