Начало Актуално

Актуално
АКТУАЛНО ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИ ПДФ Печат Е-мейл
Оценките на седмокласниците ще бъдат обявени  в 17:00 часа днес, 11.06.2010 г. ТУК  за проверяване чрез персоналния номер и ЕГН на съответния ученик  и на сайта на РИО (http://www.riovt.hit.bg/)
Служебните бележки с оценките ще получите в понеделник (14.06.2010 г.).            
Съгласно чл.16, ал.1, т.3 от Наредба 11, такава бележка е нужна само на ученик,
които възнамерява да кандидатства в друга, извън Великотърновска област.
 
Годишни награди на Ротари клуб "Горна Оряховица-Лясковец ПДФ Печат Е-мейл

rotari-S8301027На 01.06.2010г.Ротари клуб "Горна Оряховица-Лясковец разпредели годишен награден фонд от 8200лв. за стимулиране на 19 даровити деца от общините Горна Оряховица и Лясковец.
Това стана на стилна и оригинална церемония в градската художествена галерия |Недялко Каранешев", която уважиха с присъствието си и кметовете на двете общини д-р Ивелина Гецова и инж.Йордан Михтиев
Rotari_S8301017

Годишните награди бяха разпределени в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-12 клас.
От СОУ "Вичо Грънчаров" годишни награди за призови отличия в областа на науката, изкуството и спорта получиха:

1.Денислав  Лефтеров - X клас, област информатика;
2.Йоана Христова - VII клас, област математика;
3.Любослава Крумова- VIII клас, област литература;
4.Диляна  Димитрова - V клас, област изобразително изкуство;
5.Диана Енева - X клас, област чужди езици;
6.Яна Енева - X клас, област чужди езици;

 
В Г. Оряховица избраха Аделина Райкова за най-добър млад учител ПДФ Печат Е-мейл
nВ навечерието на 24 май по традиция Горнооряховската община удостоява със специален приз най-добрите млади преподаватели.
Тази година призът беше за Аделина Райкова, преподавателка по английски език в СОУ „Вичо Грънчаров”, докато миналата година имаше три номинации. Райкова е реализирала проекта „Без граници”, като в продължение на 10 месеца учители и ученици са изучавали по избор английски , испански и японски език. Учителката е представила горнооряховската гимназия на семинар в полския град Нови Сонч. За постигнати отлични резултати по този проект Райкова е поканена заедно с двама ученици да представи своята работа в Македония. Грамотата и плакетът са връчени от кмета Й. Михтиев на 24 май, на традиционната празнична среща в Г. Оряховица с дейците на образованието, културата, изкуството от района на общината
 
КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИП ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОБЯВАВА КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИП ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ

На 25 май 2010 г. г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и г-жа Нона Караджова, министър на околната среда и водите, обявиха пред медиите началото на серия от информационни семинари за учители и експерти, посветени на обучението в областта на биологичното разнообразие. Инициативата на Представителството на ЕК е част от информационна кампания "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него”.     В рамите на  три двудневни информационни семинара, организирани съвместно с  Регионалния екологичен център за Централна и Югоизточна Европа,  в София (25-26 май 2010), Габрово (7-8 юни) и Враца (17-18 юни 2010) ще  бъде представена европейската кампания на опазване на биологичното разнообразие и новите подходи в образованието за околна среда.

На пресконференцията г-жа Златанова обяви и старта на конкурс за ученически видеоклип по повод международната година на биологичното разнообразие "Ние всички сме част от него". В конкурса могат да участват всички ученици в България на възраст между 15 и 19 години. Всеки кандидат може да подаде един видеоклип с максимална продължителност от 2 минути,  който отразява темата на конкурса като представя възгледа на автора за състоянието на биологичното разнообразието в България и/или човешките дейности, свързани с неговото опазване.

След изтичане на крайния срок за подаване материали на DVD - 10 септември 2010 - независимо жури ще определи 10 финалисти, измежду които ще се изберат трима победители, които ще получат следните награди:

Първо място: видеокамера (на стойност около 500 €)

Второ място: фотоапарат (на стойност около 300 €)

Трето място: мобилен телефон (на стойност около 150 €)

Правила

Формуляр

Победителите ще бъдат обявени на обществено събитие в София, което ще се проведе през ноември 2010 г.  Пълните условия на конкурса ще можете да откриете сайта на Представителството: http://ec.europa.eu/bulgaria/index_bg.htm.

Отдел “Преса и медии”

Представителство на Европейската комисия в България 

Тел.: 02/933 53 38

 
Включете се в списването на „Устрем”! ПДФ Печат Е-мейл

 В навечерието на празника на Г. Оряховица 29 май, екипът на вестник „Устрем” отправя предизвикателство към най-младите си читатели.

Разкажете ни с думи, във фотоси или в рисунки за родния си град – за събитието, което е оставило най-ярък белег в съзнанието ви, за местата, които смятате за емблематични за града, за проблеми, с които се сблъсквате и мислите, че могат да бъдат решени. Разкажете ни, снимайте или нарисувайте онова, което ви вълнува.

В празничния си брой „Устрем” ще предостави възможността на жителите на Горна Оряховица да разберат какво тревожи или радва децата им. Така екипът ни избра да отдаде дължимото на онези, които идват след нас и в които е бъдещето.

В този смисъл не поставяме никакви ограничения пред авторите. Всеки може да участва с колкото материали пожелае. Най-добрите сред тях ще бъдат публикувани на страниците на най-дългогодишния вестник в общината, а авторите им – подобаващо представени.

Материалите може да изпращате на e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 23 май включително. За допълнителна информация – 0618/2 16 34

 


Страница 35 от 36