Начало Актуално

Актуално
Идеята “Да изчистим България за един ден” ПДФ Печат Е-мейл

20-04-DSC04759Идеята “Да изчистим България за един ден” с ентусиазъм бе възприета от учениците на СОУ “Вичо Грънчаров”.

На 20.04.2013г. се включиха малки и големи-децата от ІV “а” и ІV “в” клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Величка Георгиева, учениците от VІ “в”клас с класен ръководител Дочка Златева , от VІІ “а”клас с класен ръководител Даниела Христова и Х “а” с класен ръководител Росица Петрова.

Почистването на пътя към хижа “Божур” бе не само задължение, но и приятно преживяване. Районът е любимо място за разходка и отдих на гражданите на град Горна Оряховица. Децата се почувстваха удовлетворени от свършената работа.20-04-DSC04778

20-04-DSC04770

 
Нашите надежди в Spelling Bee състезанието. ПДФ Печат Е-мейл

Logo-Speeling-Bee-2Нашите пчелички жужат, а победителките Поли и Мики, усилено се готвят за регионалното Spelling Bee състезание!

 Паолина Пенева и Микерем Вейселова се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ «Вичо Грънчаров»,  което се проведе на 21.03.2013 г. В надпреварата участваха 12 деца от 5, 6 и 7 клас, които се състезаваха в 11 кръга. Всички участници се представиха отлично, като най-добри бяха двете приятелки от 7а клас Поли и Мики. Накрая думата reason  донесе победата на Поли.

Двете победителки ще имат честта да представят училището ни на регионалното състезание. Да ги подкрепим и им пожелаем успешно представяне във Велико Търново в събота на 20 април!

Благодарим на доброволката от Корпус на Мира на САЩ, Клеър Патано, която има основна заслуга в организацията на състезанието и подготовката на участниците!

Т.Петрова -преподавател по английски език

 
Престижни награди от Национални конкурси ПДФ Печат Е-мейл

 Двама наши ученици с престижни награди от Национални конкурси за детска рисунка.

1 masto Valja

Валентина Спасова от  VIII клас е на първо място от Националния конкурс „Пролет върху листа“ гр. Кюстендил.

Конкурсът се осъществява в рамките на мартенските културни празници по повод "Кюстендилска пролет" - празник на град Кюстендил. Целта на конкурса е да представи произведения на изкуството от млади таланти, паралелно с традиционната художествена изложба "Кюстендилска пролет". Откриването и насърчаването на млади таланти, както и запознаването им с Кюстендилската изобразителна школа, са другата основна цел.

1 kazanlakЕмилия Джамбазова от IV  клас е отличена със специална награда на СБУ Казанлък от Националния конкурс „Малките нашенци“.

Получени  са  над  1500 творби  от  110 институции от цялата страна. Интересът  към  конкурса  и  многото  участници  в  него  са го  утвърдили  като  един  от  най-престижните  в  страната, което  доказва,  че  Казанлък  се  е  наложил  като  културен  център  на  България. „Малките  нашенци”  и  „Присмехулници”  съхраняват  духа  на  големия  майстор  на  писалката  и  четката  - Чудомир,   като същевременно  дават  възможност  да  се  изяви  и  усъвършенства  талантът  на  неговите  наследници – бъдещото  поколение .

diplom RachkovaНаградена с "Диплом"  е и тяхната преподавателка Маргарита Рачкова!

Чудомирови празници се провеждат в Казанлък ежегодно в края на март и включват прояви от цялата културна сфера:

  • Национален литературен конкурс “Чудомир”
  • Национален базар на книги от български автори “Словото българско”
  • Национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци”
  • Национален театрален фестивал “Комедийният хит на сезона”
  • концерти, изложби, дискусии, премиери на книги.

 

 
България за Трети март ПДФ Печат Е-мейл

Честит празник!

Chestit 3 martДнес, когато честваме Освобождението Ви пожелавамe цялата воля, сила и смелост, които да Ви водят в борбата с трудностите през годините напред!

Да преклоним глави и да почетем смъртта на великите българи дали живота си за свободата!

http://www.videoclip.bg/watch/Chestit-Treti-Mart-

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

град Горна Оряховица

Предлагаме Bи, да прочетете!
Излезе брой 3. на вестник "Звънче". Него посветихме на Националния празник на Република България - Трети март. В нашия вестник има за всекиго по нещо. Може би ще откриете познати и не толкова познати за вас факти, ще прочетете нашите стихотворения, ще разгледате нашите, илюстрации и забавни задачи. Надяваме се, да сме
Bи полезни! 
Приятни минути с вестник "Звънче"!
Издава: 3.А клас - "Лъвските сърца" с класен ръководител В. Недкова

Attachments:
Download this file (vestniche broi 3 str 4-8.pdf)Vestnik zvanche broi 31156 Kb 4.03.2013 09:11
Download this file (vestniche broi 3 str1-4.pdf)Vestnik zvanche broi 31391 Kb 4.03.2013 09:07
 
Честит 1-ви Март! ПДФ Печат Е-мейл

1 martI-MG 2627Децата от 1 и 2 класове  на СОУ „Вичо Грънчаров” бяха изработили мартеници, които подариха на кметския екип. Момчетата и момичетата пожелаха да видят къде работи кмета и удобен ли е кметският стол.

Инж. Добромир Добрев, заедно с целия кметски екип закичиха децата с мартеници и им пожелаха да бъдат здрави, румени, засмени, да учат много и след време някой от тях да влезе в кметския кабинет вече като градоначалник.

Навсякъде пролетта се посреща с радост и нова надежда, но само в България нейното очакване е представено под формата на древна традиция. Този хилядолетен, но езически ритуал на закичване е първият знак за края на зимата и идването на пролетта.

Мартеницата, марта, мартичка, гадалушка, кичилка -¬ различни имена за обредната по смисъл украса от усукани бели и червени конци, които се слагат на Първи март за здраве. Жизнена и силна е нашата традиция. И сега тя носи много радост и красота, зарежда с енергия и надежда, дарява обич.

За съвременния българин мартеницата е преди всичко традиция и символично пожелание за здраве и късмет. Но някога смятали мартеницата за своеобразен амулет срещу злите сили и окичването с мартеница като един магически ритуален акт: усуканият бял и червен вълнен конец запазват човека чрез въздействието на контактната магия. Като такава е и подложена на християнско отричане и нападки -толкова свежа и оптимистична, нежно напомня, че идва пролет, природата се възражда за нов живот. Ето теза красота в една картичка:http://vbox7.com/play:394218f478

Нека с нейното идване да

посрещнем пролетта и надеждата,

щастието и радостта.

Честит 1-ви Март!

Пожелавам една чудесна мартенска седмица,

с настроение и много усмивки!

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

град Горна Оряховица

 


Страница 35 от 41