Начало Актуално

Актуално
НОВО:Bъзможност да посетите Европейския парламент ПДФ Печат Е-мейл
НОВО: Фондация "Пайдея" , Андрей Ковачев и Емил Стоянов ви предлагат възможност да посетите Европейския парламент
Краен срок: 25 ноември 2010 г.
Фондация “Пайдея”, обявява конкурс за учители и ученици под почетния патронаж на г-н Андрей Ковачев, Евродепутат, Европейска народна партия, и подкрепата на г-н Емил Стоянов, Евродепутат, Европейска народна партия.
Модул А: Конкурс за ученическо есе “Европейското гражданство: какви права и какви права и задължения?”
Изисквания към кандидатите:
- Да представят своето мнение за правата и задълженията произтичащи от европейското гражданство аргументирано.
- Да представят есе в обем не по-голям от 2500 думи в ел. форма (MSword)
- Да са на възраст 16-19 г.
- Да приложат към работата си Автобиография в общоприетия европейски формат.
Модул Б: Конкурс за учителско постижение в областта на обучението за европейска интеграция в училище „Моят опит с „Европейски уроци” като учител”
Изисквания към кандидатите:
- Да са участвали в поне една от дейностите на мрежата „Европейски уроци” през последните 10 години (специалността и етапът, в който преподават са без значение).
- Да посочат ясно при описанието на конкретния опит:
> Формата на работа с учениците (ЗП, ЗИП, СИП, Клуб, Проект или друго)
> Година/и, в които са осъществени представените добри практики
> Брой и възраст на учениците, участвали в представените добри практики
> Кои дейности са били по преценка на учителя най-стимулиращи и интересни за учениците
> Какви учебни материали са използвани
- Да представят предпочитаната от тях добра практика в обем не по-голям от 4000 думи в ел. форма (в удобното според учителя MSOffice приложение)
- Да приложат към работата си Автобиография в общоприетия европейски формат
Конкурсните работи и за двата модула на конкурса се приемат само в ел. форма на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 25/11/2010 24:00 ч.
Конкурсните работи могат да бъдат публикувани на сайта на организатора и/или патрона, при ясно посочване на авторството им и безвъзмездно за авторите.
Четирите ученически есета, събрали най-висок брой точки, и учителят, събрал най-висок брой точки, ще имат възможността да посетят Европейския парламент в началото на 2011 година.
 
Конкурси ПДФ Печат Е-мейл

Фотоконкурс „Доброволчеството като философия и начин на живот”:

http://forthenature.org/news/1692

ФОТОКОНКУРС на тема „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”: http://forthenature.org/news/1705

Фотоконкурс „Врачанският Балкан - моето лятно приключение”: http://forthenature.org/news/1706

--

 
Kандидатстване по програма „Учебни визити” ПДФ Печат Е-мейл


Centar

Покана за кандидатстване по програма "Учебни визити" към 15.10.2010г., академична 2010/2011г.
Поканата можете да видите тук.

Покана за кандидатсване на български организатори по програма "Учебни визити" за академичната 2011/2012 година
Повече информация може да намерите тук

Приключи селекцията във връзка с обявената от ЦРЧР покана за кандидатстване за организиране на учебни визити в България, период септември 2010 - юни 2011. Информация за българските организатори и темите на визитите може да намерите тук

 
НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА! ПДФ Печат Е-мейл

 

 

15_10

Честит празник,

скъпи ученици, родители и преподаватели!

Годината има много начала. За някои започва на първи януари, за други-в началото на пролетта, а за всички нас-на 15 септември. След веселото лято вниманието ни отново се насочва към училището и към децата, които отново са пораснали.Отново започваме това,което понякога ни се струва трудно,но след като отмине, се оказва приятно.Отново сме заети с целенасочена работа. Отново сме в голямата компания на класа и училището. Добре дошли в училище!

Лятото се изниза неусетно, оставяйки ни септемврийска жега и носталгия по все още незастиналите, вълнуващи спомени от ваканцията. За кой ли път този двор посреща своето палаво ято, заредено с енергия и жажда за наука? За кой ли път притихналите класни стаи, изтръпнали от вълнение, очакват с нетърпение своите гласовити и умни жители? В този прекрасен ден за всички български деца, учители и родители, ден, в който усмивката и вълнението заливат училищния двор, ми позволете с не по-малко вълнение да ви поздравя с първия звънец, с първия учебен ден.

bot__laptop

 


 
Покана за участие в семинар "Неформалното образование-ключ към професионална реализация ПДФ Печат Е-мейл

Асоциация ФОРУМ и Порталът За ФОНДОВЕТЕ online имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в Семинар по Проект „Неформалното образование – ключ към професионалната реализация”, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, Програма за младежки дейности 2008-2010г.
Семинарът ще се проведе на 7ми септември 2010г. в град София, Гранд хотел София, от 10.00ч.
За участие са поканени представители на НПО, младежки сдружения, Младежки информационно-консултантски центрове, работодатели и работодателски организации, училища и ВУЗ

Неформалното образование от десетилетия е концепция, която намира своето сериозно място във всички документи, свързани с развитието на младите хора, политиките на държавите в тази област и в професионалната реализация на младежите. Оценяването на образованието се превърна в приоритет в националните и европейските политики за образование, обучение и учене. Според Европейската Комисия, изключително важно е да се признава и оценява резулта от ученето, независимо къде и кога се провежда, тъй като хората придобиват знания, умения и компетентности в неформалното и самостоятелно учене, успоредно с формалното образование и обучение, държавите-членки на ЕС. Сертифицирането (признаването) на неформалното и самостоятелно учене ще улесни по-нататъшното включване на хората в усвояване на нови знания и умения, т. е. в ученето през целия живот.
продължава>
 


Страница 35 от 38