Начало Актуално

Актуално
2012-2013 ПДФ Печат Е-мейл

2012-2013Светли празнични дни!

koleda1 Сбъдване на всички прекрасни Коледни и Новогодишни пожелания!

 Нека коледната магия да Ви докосне и да озари вашите сърца с много щастие, любов и доброта!

 Да си пожелаем през следващата година да успеем да реализираме това, за което през настоящата не ни достигнаха време, сили и енергия!

 
Европейската седмица за намаляване на отпадъците за нас - учениците от 2б клас. ПДФ Печат Е-мейл

sedmiza za razdelno1С изработването  на роботите Робърт и Робертина започна  Европейската седмица за намаляване на отпадъците за нас -  учениците от 2б клас споделя класната ръководителка Емилия Димитрова. Но нашата дейност за запазване на природата започна още в началото на учебната година, когато решихме и си определихме място в класната , където да изхвърляме непотребната ни хартия. В края на учебната година ще я предадем за рециклиране.

Бързо се сприятелихме с роботите, които са изработени от отпадъчни материали. Те присъстваха на нашата вечер, посветена на Денят на християнското семейство, с послание към нас и нашите гости. С безмълвните си пластмасови очи те ни призоваха да пазим природата, да изхвърляме отпадъците на определените за това места, да засаждаме дървета и цветя.

Нашите роботи присъстваха и на срещата на учениците от 2а, 2б и 2в с госпожа Надя Даракчиева –еколог в Община Горна Оряховица. Тя ни разказа за разделното събиране на отпадъците и за замърсяването на въздуха в нашия град. След това с интересни игри доказахме, че сме слушали и знаем как да изхвърляме разделно  отпадъците.

 
Ръгбистите на СОУ „Вичо Грънчаров” са вицешампиони ПДФ Печат Е-мейл

za saita RagbiСъс сребърни медали от Националния ученически турнир по ръгби за деца до 12 години се завърна отборът на СОУ „Вичо Грънчаров” Горна Оряховица. Финалите бяха играни на открито в Спортен комплекс „Орландо спорт” в столицата. Турнирът бе проведен под егидата на Българската асоциация „Спорт за учащи” и софийския ръгби клуб „Сердика”, представляван от Георги Маринкин. 
Участие в състезанието взеха отбори от цялата страна. Всички показаха дух за победа, но до финала достигнаха най-подготвените – тимът на СОУ „Вичо Грънчаров” и този от Драгоман. По пътя към него горнооряховските ученици завоюваха три победи и не допуснаха нито едно есе във вратата си.
Изключително оспорвана бе финалната среща, която до предпоследната минута течеше при резултат 1:1. Малко не достигна на горнооряховчани, които допуснаха попадение във вратата си. Шансът не беше на наша страна, разказа един от треньорите Красимир Кръстев

.Отборът на СОУ „Вичо Грънчаров” е единствен в община Горна Оряховица. Негови треньори са Георги Касабов, Красимир Кръстев и Станислав Николов.

 
КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПДФ Печат Е-мейл

koleda0001На 20.12.2010 година от 16.00 в залата на Община Горна Оряховица, ще се проведе коледен концерт на учениците от СОУ”Вичо Грънчаров”.

Малките и големи таланти ще покажат своето изкуство, ще създадат предновогодишно настроение и коледен дух.

Каним всички ученици, родители, баби и дядовци да празнуват с нас!

 
Подготвителни курсове за седмокласница ПДФ Печат Е-мейл

ЗА ВАС СЕДМОКЛАСНИЦИ!

az_ucha1Професионално организирани курсове за кандидатстване в профилирани паралелки. Подготовка за националните изпити след 7 клас по четири модула: Български език и литература, Математика, Музика и Изобразително изкуство. Продължителност 6 месеца.

Спокойствие и приятна атмосфера, доказано добри резултати!

Начало 4 декември 2010г.

Записвания в СОУ”Вичо Грънчаров”- Горна Оряховица

за информация телефони  0618  6 04 59 , 0879535781, 0879535783 или  в училището.

Цена на курса:

За 1 предмет – 40лв.

За 2 предмета – 70лв.

За 3 предмета – 80лв.

Забележка:

  • За ученици с тежко материално състояние, социално слаби и близнаци – при посещение на курса 20% намаление
  • За учениците, които се обучават ще се проведат пробни изпити, като цената на проверката влиза в цената на курса
  • Занятията ще се провеждат всяка събота до 04.12.2010г. вкл. до 20.05.2011г

Уважаеми родители,
Подготовката на вашето дете за кандидатстване след 7 клас е изпитание за цялото семейство, но най-вече за самия ученик. Усилията си струват, не само, защото то ще постъпи в по-добро училище, където ще получи средното си образование, но и защото самата подготовка е школа за неговата грамотност в последствие

 

продължава>
 


Страница 36 от 41