Начало Актуално

Актуално
МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” 2019 ПДФ Печат Е-мейл

08 11 sportОтбор от шестокласници в състав: Васил Симеонов, Кристиян Цанев, Белослава Данкова, Никол Савова, Виктория Костова и Валентина Георгиева участва в ученически зонален турнир по мини-волейбол „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” 2019. Спортният празник се проведе в ДКС "Васил Левски", град Велико Търново. В надпреварата за купата на "Булстрад" участваха 14 отбора. След оспорвани мачове, много емоции, усмивки и награди, представителите на СУ â€žВичо Грънчаров“ достойно защитиха името на училището.
Пожелаваме им бъдещи успехи!

 
„Да! За живот!” ПДФ Печат Е-мейл

07 11 IMG 3669ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРИ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"€, ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА, УЧЕНИЦИ И ЦЕЛИЯТ УЧИТЕЛСКИ КОЛЕКТИВ СЕ ВКЛЮЧВАТ В НАЦИОНАЛНАТА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ДОНОРСТВОТО И ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОД МОТОТО "€žДА! ЗА ЖИВОТ!"€.

Кампанията стартира на 5 ноември, и целѝ да се повиши осведомеността на обществото за същността и значението на органното донорство.Близо 1153-ма български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват сами, да се срещат с приятели, да отидат на театър или концерт. Всички те очакват втори шанс за живот, който е възможен единствено чрез трансплантация на орган. От 28 държави-членки на Европейския съюз, страната ни заема 28-мо място по брой трансплантирани хора на милион население. В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя „донорски карти“, попълването на които няма юридическа стойност, а единствено оказва волята на техните притежатели.

07 11 IMG 3686За живота, втория шанс и доброто:

Да, да дариш част от себе си на някого, който има нужда, е достойно за уважение.

"Никой няма по-голяма любов от тази да даде живота си"€. (Йоан 15:13)

Частица от теб може да живее в някой друг и за него да се окаже надеждата му за живот и неговото спасение. За да бъде всичко това възможно, на първо място е необходима една протегната ръка, един жест на солидарност и съпричастие.

Линк за сайта на "€žДа! За живот!"€: http://zajivot.bg/

https://regnews.net/news/15731128876006/dobrovoltsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-informatsionna-kampaniya-za-donorstvoto-

 
Смисълът да бъдеш будител днес ПДФ Печат Е-мейл

07 11 1noemvri 8 nВ Деня на народните будители се прекланяме не само пред делата на нашите възрожденци, но и пред всеки порив за знание, стремеж към доховно обогатяване. Ден, в който всеки един от нас прелиства страниците на културното наследство, и черпи сили и вдъхновение за нови дела, които ще продължат линията на духовността.

Съвременни будители има и те са навсякъде около нас. С постъпките известни и безизвестни хора активно и последователно сбъдват за мечтите си. Вярват, че позитивната нагласа е заразяваща движеща сила, която променя съдби, пробужда за добри идеи.

Ние, учителите, имаме възможността да развиваме творческото начало у всек млад човек, да насърчаваме и поощряваме будния дух у децата, за да се родят нови стремления. Заставайки до своите възпитаници, всеки един от нас преоткрива смисъла на своето призвание и отговорност към поколенията.

Преимствеността между поколенията затвърждава традиционните ценности на обществото и отваря нови хоризонти към света. Младите учители в Средно училище "€žВичо Грънчаров" са носители на енергията и устрема към нетрадиционното, като възможност за познание и личностно развитие. С ентусиазъм участват в проекти и инициативи, с което увличат и своите възпитаници. Вярваме, че подкрепата на вече утвърдилите се преподаватели ще покаже силата на екипната работа и ще доведе до трайни успехи.

Благодарност изказваме на колегите - Росица Генова, Ивалинка Рачева и Денка Балабанова, които с дългогодишния си труд и всеотдайност в професията изграждаха образа на съвременния будител. Този, който не само дава знание, а и съпреживява успехите и неуспехите, радостите и тревогите на своите ученици. Учители, които подават ръка на своите млади колеги, за да запалят духа на будителството.

Желаем на всички колеги дръзновение, себераздаване и осъществяване на техните цели и начинания.

Честит празник!

 
По стъпките на будителите от родния край ПДФ Печат Е-мейл

74209244 3017372431822095 6951417646751416320 nРегионалното управление на образованието - Велико Търново организира тържествено отбелязване на Деня на народните будители, под наслов "Горди потомци на свети и достойни личности от Великотърновска област".

Десет училища от областта представиха живота и делото на будители от родния край.

Нашето училище представи община Горна Оряховица с презентацията "€žПо стъпките на будителите от родния край".

Ралица Бончева от VI а клас, Християн Йорданов и Радостин Банев от IX а клас се върнаха по стъпките на Миткалото и Тодор Лефтеров и припомниха на всички присъстващи това, което нашите предци са завещали на идните поколения. Дела, пред които всички ние се прекланяме.

Презентацията е изготвена от Милица Петрова и Християна Христова от X а клас.

Ръководители - Росица Петрова, учител по история, Красимир Александров и Михаела Антова -учители по български език и Десислава Йорданова - учител по информационни технологии.

Истински горди потомци - това са нашите ученици!

 
НАГРАДА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ ЗА ЗАРКА ГАЙДАРОВА, УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП В СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

11Zarka MONVНа тържествена церемония в Министерството на образованието и науката бяха отличени осем учители от страната сежегодните национални награди "Константин Величков". Наградата се връчва в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69.

В категорията "Работа с ученици с изявени дарби" е отличена Зарка Гайдарова от Средно училище "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица. Учителката развива таланта на децата в областта на математиката и прилага иновативни подходи в обучението.

Госпожа Зарка Гайдарова благодари на директора на училището - Нели Атанасова за номинацията и на доверието на РУО - Велико Търново."Благодаря на страхотния екип в който работя, защото заедно създаваме млади и мотивирани хора. Младите да бъдат вдъхновени към народни и културни идеали"- сподели наградената учителка.

https://regnews.net/news/15726131053273/zarka-gaydarova-ot-su-vicho-grancharov-poluchi-nagrada-konstantin-velichkov

 


Страница 40 от 91