Начало Актуално

Актуално
Специалната награда ПДФ Печат Е-мейл

ТАЛАНТЛИВАТА ХУДОЖНИЧКА ЕВГЕНИЯ КРУСЕВА ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" Е ОТЛИЧЕНА В ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ОНЛАЙН КОНКУРС "МОЯТА ИСТОРИЯ МЕЖДУ ДВЕ КОЛЕДИ"

273160298 1245894299238315 8244079212307252421 nПетокласничката Евгения Крусева е отличена със специалната награда в Първи национален онлайн конкурс "Моята история между две Коледи", организиран от Младежки дом - Русе. Това не е първото отличие на талантливата художничка в областта на изобразителното изкуство.

Конкурсът се провежда за първа година в различни категории. Евгения участва с рисунка, за която творческия екип на Младежки дом "Русеѝ присъди специалната награда, и я награди с грамота и предметна награда. Преподавател по изобразително изкуство в училище на Евгения е Валентина Маринова.

Пожелаваме ѝ още много успехи и неспиращо вдъхновение да твори красота и добро!

 
Отлично представяне на ученици от начален етап в Националното състезание "Таралеж" ПДФ Печат Е-мейл

2022 02 09Тарал22 ученици от начален етап в СУ "Вичо Грънчаров" участваха в "Тур 1" от Националното състезание за проверка на функционалната грамотност "Таралеж", Модул Български език и литература. Нашето училище се включва за пръв път в състезанието, което е организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката. Форматът на тестовете е разработен върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS и са съобразени с учебното съдържание по предметите за съответния клас.

Децата се справиха отлично с поставените задачи. Максималният брой - 30 точки достигнаха 5 от участниците - Михаела Цветанова Потоцка от I "б" клас, Емануела Цветомирова Стефанова и Николай Иванов Иванов от II "а" клас, Денислава Найденова Бочукова и Ивона Василева Русева от III"б" клас. Всички участници получиха грамоти.

Поздравления за всички участници и успех в Модул Математика през месец март!

 
Ден за безопасен интернет ПДФ Печат Е-мейл

На 8 февруари над 140 държави от всички континенти ще отбележат за 19-и път международния Ден за безопасен интернет - ден, в който да си направим равносметка какво сме направили и дали правим достатъчно, за да осигурим по-безопасно ползване на интернет от децата.
Започнал като инициатива на Европейския съюз, отбелязването на Деня за безопасен интернет постепенно обхвана всички континенти. Той цели да привлече вниманието на правителства, интернет-компании, граждански организации, специалисти и изследователи от различни сфери, родители, учители и цялото общество към нуждата от адекватни мерки за защита на децата в дигиталното пространство. Именно затова мотото на Деня за безопасен интернет е "Заедно за по-добър интернет".
За съжаление централното събитие тази година ще бъде онлайн, но то ще се излъчва на страницата на Центъра за безопасен интернет във Фейсбук. Дискусионният формат и тематиката на събитието бяха определени от Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет. Сред обсъжданите теми ще бъдат различни аспекти на превенцията на онлайн насилието и агресията. Трите основни дискусионни панела, водени от младежите, ще бъдат посветени на онлайн насилието, дезинформацията в интернет и онлайн игрите. Експерти и представители на различни държавни институции, ИТ компании и неправителствени организации, членовете на Обществения съвет към Центъра за безопасен интернет, както и младежи от различни младежки мрежи и организации ще вземат участие в дискусиите. Целта е да се изведат конкретни препоръки към институциите, a също към родителите, младежите и професионалистите, работещи с деца, за ефективна превенция на насилието и дезинформацията в интернет.
По традиция Денят за безопасен интернет ще постави и началото на кампанията "Дни на медийната грамотност" на Коалицията за медийна грамотност, съоснована от Центъра за безопасен интернет и на обща кампания с партньорски организации за Деня на розовата фланелка, посветена на превенция на насилието и тормоза в училище и онлайн.
Редица училища, библиотеки и общини в България вече готвят своя събития за отбелязване на Деня за безопасен интернет.

alt

 
Благотворителен базар „ От нашите деца за нашите деца“ събра и дари 620лв. ПДФ Печат Е-мейл

В първата седмица на Новата година изказваме благодарност към всички, които се включиха в традиционния благотворителен базар "От нашите деца за нашите деца". В рамките на един месец учители, родители и ученици вложиха труд, старание и любов в изработването на коледните сувенири и станаха съпричастни към благотворителната ни кауза. Заедно събрахме 620 лв. и дарихме надежда на дете от Горна Оряховица, което се нуждае от лечение. Сумата е преведена по сметката на семейството.

Екипът ни Ви желае здрава и благодатна Нова година!
Нека заедно творим и правим света по-добър!
 
Коледно тържество за деца със специални образователни потребности ПДФ Печат Е-мейл

xmas sop21Коледно тържество за децата със специални образователни потребности организираха техните учители. Имаше много смях и положителни емоции. За учениците бяха подготвени различни игри, викторини, а с най-голямо желание участваха в игрите на интерактивния под. Детските очи грейнаха от радост и задоволство, когато получиха подаръците си от дядо Коледа.

 


Страница 5 от 91