Начало Актуално

Актуално
За първокласниците . ПДФ Печат Е-мейл

У1 klas2018важаеми родители,

Поздравяваме Ви за избора да бъдете част от училищната общност на СУ "Вичо Грънчаров"!

Първият учебен ден предизвиква вълнения, много въпроси, очаквания, мечти и страхове. Това е моментът, в който малкият човек поема своя път на откривател. Ние, Вашите бъдещи учители, ще споделяме трепетите, надеждите и радостта, съпътстващи всички предстоящи дни в училище!

За Ваше улеснение Ви предлагаме списък на необходимите тетрадки и пособия за първи клас тук.

Благодарим за доверието!

Екипът на СУ "Вичо Грънчаров"

 
Сертификат - НАЙ -ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА ПДФ Печат Е-мейл

sertifikat nai golemiq urok

Скъпи учители, благодарим Ви, че за трета поредна година се включихте в инициативата на УНИЦЕФ и МОН
"Най-големият урок в света"!

С Ваша помощ превръщаме милиони деца в глобални граждани, които ще изградят един по-добър, по-справедлив и по-природосъобразен свят!

UNICEF-Sofia-1504

Bulgaria

СУ "Вичо Грънчаров" - получи сертификат за участие в най-големия урок в света и подкрепа, на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Учители и ученици от целия свят участват в глобалната инициатива "Най-големият урок в света"- вижте-снимки във Фейсбук албума на УНИЦЕФ тук, за да помогнат да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива. Целта на инициативата бе да запознаем младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие и да поемем ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

17-те глобални цели за устойчиво развитие се стремят към 3 изключителни постижения в следващите 15 години, в трите основни измерения на устойчивото развитие -икономическо, социално и екологично

Целите за устойчиво развитие (ЦУР; също Глобалните цели; еn: Sustainable development Goals; Global Goals) са набор от цели, свързани с бъдещото-международно развитие-за периода 2016-2030. Постановени са от-Организацията на обединените нации-и се популяризират като Глобални цели за устойчиво развитие. Те заменят-Целите за развитие на хилядолетието, чийто срок изтича в края на 2015 г. Набелязани са 17 цели със 169 специфични подцели

Attachments:
Download this file (Lessonplan_teens_6th_12_grade_bul___FINAL__.pdf)глобални цели546 Kb 2.07.2018 08:55
 
Археологическа школа „ РЯХОВЕЦ 2018“ ПДФ Печат Е-мейл

За поредна година, с нетърпение и голям ентусиазъм учениците от Средно училище "Вичо Грънчаров" се включиха като доброволци в разкопките на крепостта "€žРяховец", която е символ на нашия град.

Учениците придобиха базови умения за работа на терен, за правилно използване на археолигическите инструменти, за описване на намерените находки, работа със специализирани карти.

Най-интересната част от разкопките е използването на метало детектор и изковането на находките.

 
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ ПДФ Печат Е-мейл

Девети международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" - Хасково 2018, организиран от Фондация Еврика.

ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале"- Хасково под патронажа на Еврокомисаря Мария Габриел присъдиха на Александър Славев от V клас - ЗЛАТЕН МЕДАЛ и на Ивелина Николова от VII клас -€СРЕБЪРЕН МЕДАЛ.

 
Тържествено връчване на свидетелствата за завършено основно образование на седмокласниците ПДФ Печат Е-мейл

7 klas0992 nНа 19.06.2018г в актовата зала на‚ СУ "Вичо Грънчаров" тържествено бяха връчени свидетелствата за завършено основно образование . Гости на събитието бяха родителите и учителите на‚ седмокласниците. Вълнуващи за всички присъстващи бяха музикалните изпълнения на Михаела и Емануела Бангееви и Преслава Георгиева. Особена емоция предизвикаха снимиките и спомените‚ на учениците от‚ седемгодишния, период на обучение в училище.

Свидетелствата връчи директорът на училището г-жа Нели Атанасова, която отправи поздрав и пожелания към седмокласниците.

 


Страница 5 от 39