Начало Актуално

Актуално
Деня на детето - 1 юни с много забавления ПДФ Печат Е-мейл

1 n 1Учениците от начален етап на СУ "€žВичо Грънчаров" отбелязаха последния учебен ден за тази година и Деня на детето - 1 юни с много забавления. В празничния ден те рисуваха, пяха и танцуваха.

Раховчетата от IV"в" клас, заедно със своите учителки - г-жа Даниела Велчева и г-жа Вероника Божкова, усмихнаха мрачното време с 40-метрова рисунка. С колаж от картини, които рисуваха по време на междучасията и времето за отдих и занимания по интереси през цялата учебна година те украсиха спортното игрище. Рисунки са с тематична насоченост към годишните сезони и традиционни български празници.Децата разказват,че когато "отмарят"рисуват и творят.

Кристина Енчева от I "а" клас поздрави връстниците си с песента "€žБаба ми е фаталната жена", Василена от IV "€žа"клас рецитира любимо стихотворение. Спонтанно в празника започнаха да се включват всички деца и да поздравяват приятелите си с песни и стихотворения, като микрофонът бързо преминаваше от ръка на ръка.

А може ли празник без хоро? В игрището се извиха кръшни хора, които децата играха с много настроение.

В празничния ден малчуганите от ПГ на училището получиха своите удостоверения и с гордост заявиха, че вече са големи и ще бъдат първокласници.

Инициативата продължи с рисунка на асфалт в училищния двор.

Весело и изпълнено с много игри лято, мили деца!

 
VII ученически гвардейски отряд ПДФ Печат Е-мейл

111 DSC 0076На 28 май ученици от VII ученически гвардейски отряд при СУ "Вичо Грънчаров" застанаха на почетен караул пред паметниците в Алеята на възрожденците в парк "Христо Ботев". Включиха се в тържествена заря-проверка в памет на Македончето и всички герои от Възрожденска Горна Оряховица, заедно с представителният оркестър и части от Националния военен университет "Васил Левски".

 
Ваканция, здравей! Да играем безопасно ПДФ Печат Е-мейл

11 gramota 5a vakanciq zdraveiГрамота и куп награди за учениците от V "а" клас на СУ "€žВичо Грънчаров", които участваха в състезание-викторина -€ž"Ваканция, здравей! Даиграем безопасно!". Инициативата бележи началото на лятната ваканция и е заключителен етап на Националната програма "Работа на полицията в училище"€. Състезанието е организирано от Областна дирекция на МВР - Велико Търново, РУО - Велико Търново и Община Велико Търново, по инициатива на Главна дирекция "Национална полиция"€, гр. София.

В събитието участваха 10 отбора от училища от област Велико Търново. Нашите петокласници демонстрираха отлични знания за безопасно поведение на улицата, за униформите и отличителните знаци, помощните средства, които използват лицата от органите на реда.

Най-голяма атракция за децата беше демонстрацията на Специалния отряд за борба с организираната престъпност- обезвреждането на терорист, взел заложник.

Поздравления за достойното представяне на V а клас!

 
Даниела Кенарева е сред десетте достойни ПДФ Печат Е-мейл

11 DSC 0105Даниела Кенарева е сред десетте достойни горнооряховчани. Старши учителят от СУ "Вичо Грънчаров" е отличена за принос към общината в сферата на образованието за 2019 г.Наградата се връчва на г-жа Кенарева за професионализъм, новаторство и отдаденост в педагогическата дейност. От 2015 г. тя е ръководител на БМЧК за СУ "Вичо Грънчаров" и Горна Оряховица. В работата си съдейства за развитие на творческия потенциал на учениците, които под нейно ръководство имат много успехи в конкурси и състезания.Госпожа Кенарева възпитава активна гражданска позиция у учениците, мотивира ги за дарителство и участие в доброволчески инициативи. От 2017 година е ръководител на младежкия противопожарен отряд на град Горна Оряховица. Обучава отбора "Млад огнеборец" и мотивира учениците за участие в дейности в областта на гражданскотообразование.

"€žНаградата ме прави принадлежна към град Горна Оряховица и към училището, в което работя вече 23 години. Споделям наградата с целия колектив на СУ"Вичо Грънчаров", защото заедно можем повече. Радвам се, че съм сред учителите, които успяват да променят към добро младите хора, каза Кенарева".

Поздравления за заслуженото признание!

 
ГРАМОТИ ОТ КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА „ЗАЩИТЕТЕ ЖИВОТНИТЕ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ II "Б" КЛАС ПДФ Печат Е-мейл

1 IMG 20190415 104224С грамоти, книжки, шапки, чанти и образователни карти за растителния и животинския свят са наградени учениците от II "б" клас - Николай Мутафчиев, Виктория Иванова и Даниел Иванов. С участието си в конкурса, организиран от РИСВ- Велико Търново, второкласниците се присъединиха към отбелязването на Деня на Земята. По време на подготовката и изработването на творбите, децата показаха своята нагласа, умения и поведение за опазване на животните и техните местообитания. Преди да изпратят комиксите за участие в конкурса, учениците представиха своите книжки пред съучениците си.

Поздравления за положения труд от децата. Изказваме благодарност на класния ръководител - Миглена Димитрова и на родителите, които ги подкрепят в дейностите по опазване на природата.

 


Страница 46 от 91