Начало Актуално

Актуално
УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ КАЗАХА „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!“ В ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА ПДФ Печат Е-мейл

za 111Най-малките от СУ "Вичо Грънчаров"се включиха активно в инициативата за противодействие на тормоза в Деня на розовата фланелка. Учениците от IIв клас изработиха розови хартиени сърца, които подредиха във формата на тениска. Заедно с първокласниците проведоха игра "Нишката на приятелството". Чрез нея демонстрираха как може да направим добро и изпратиха своите послания за толерантност, взаимопомощ и уважение.

Учениците от начален етап изработиха табло с мото "Не на подигравките". Второкласниците се включиха в изработването на хартиени фланелки за всяко дете. Посланието им бе: "Не на тормоза, но не за ден"!

Третокласниците представиха табло с примери за толерантност, написани върху изрязани детелини и детски ръчички.

11da 20Шестокласниците казаха "Стоп на тормоза", като залепиха розови стикери на блузките си. Седмокласниците демонстрираха игра, чрез която показаха здравината на приятелството. Те заплетоха мрежа от прежда и върху нея поставиха различни предмети. Посланието бе: "Заедно можем повече!". Те продължиха с играта "Влез в обувките на другия", като влизаха в различни роли, за да се поставят на мястото на дете, което е тормозено.

Учениците от гимназиален етап също се включиха активно в инициативата, като се информираха за различните форми на тормоз, проведоха беседи по класове. Заедно със своите ръководители залепиха розови стикери и облякоха розови фланелки, за да покажат важността на своето послание: "Да бъде светлина!"

Родителите също подкрепиха инициативата, като беседваха с децата в час на класа.

https://www.facebook.com/

events/303074377064971/

permalink/309986259707116/

http://regnews.net/bg/

v-denya-na-rozovata-flanelka-uchenitsite-ot-su-vicho-grancharov-kazaha-da-bade-svetlina-/

#.XHaH28Azbcs

 
Покана ПДФ Печат Е-мейл

pokana

 
Сребърен медал и възможност за участие в международен музикален фестивал в Римини ПДФ Печат Е-мейл

11 DSC 0564Сребърен медал и възможност за участие в международен музикален фестивал в Римини, Италия спечели първокласничката Кристина Енчева, възпитаничка на СУ "€žВичо Грънчаров" - Горна Оряховица при участието си в 7-мото издание на конкурса "Път към славата" в гр. София, организиран от Арт Център Карнолски, под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на синдиката на българските учители. В рамките на 3 дни от 8 до 10 февруари 2019 форумът събра над 1500 талантливи деца от цялата страна, които се състезаваха в различни категории -вокални изпълнители - солисти и групи, инструменталисти, фолклор, танци. Кристина завладя сърцата на журито и публиката в столицата с изпълнение на песните "Цветът на надеждата" на Габи и Иван и "€žCry me out" от репертоара на Пикси Лот. Заслуженият успех е благодарение на упоритата работа на вокалния педагог Стела Дойкова при читалище "Напредък-1876" - Горна Оряховица.

Криси пее още от четири годишна, а година по-късно е вече част от състава и солист на групата "€žMusic Sounds"€ към читалището в нашия град. През изминалата 2018 година тя грабна златен медал на националния конкурс "€žДецата на България пеят, танцуват и рисуват" в гр. Шумен, първи места на 5-тия национален конкурс на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" на зонален и областен етап, специалната награда на детското жури на националния детски фестивал на хумора в Габрово "€žСмехоранчета", първо място на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Съзвездие", две първи места за категориите коледна песен и поп и джаз, заедно с първо място за дует и специална награда на детското жури на IV-тия национален конкурс за вокално и танцово изкуство "Звезден сблъсък" във Велико Търново, второ място на Националния детски фестивал "Звезден път" в Разград, трето място в XIII-тия международен конкурс за изпълнители на популярна песен "€žНова музика" Г. Оряховица и др.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/6922-2019-02-21-08-38-46.html

 
СУ“Вичо Грънчаров“ отбеляза 146 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. ПДФ Печат Е-мейл

15 levskiЧестването на годишнината се състоя във фоайето на училището с програма и активното участие на учениците от вторите класове. Г-жа Росица Петрова, учител по история и цивилизация разказа биографични факти от живота, за делото и идеите на Апостола. Учениците от II А клас с класен ръководител Татяна Георгиева подготвиха изложба с табла, посветени на великия национален герой. С помощ от свои съученици и родители написаха кратки текстове за Васил Левски. Преписаха красиво и старателно негови мисли и призиви.

155levskiНаучиха и рецитираха стихотворения, свързани с неговото дело. Второкласниците от класа на г-жа Миглена Димитрова също се включиха в програмата с рецитация на стихове за Левски под надслов "Помним те, Апостоле". Учениците от класа на г-жа Марието Панева в продължение на две седмици изработиха и днес с гордост презентираха лапбук "€žВасил Левски", с което показаха, че са достойни наследници на Апостола. Програмата завърши с изпълнението на изучавана във втори клас песен по музика и текст на Мария Нинова "Песен за Апостола".

 
Лапбук "Васил Левски" ПДФ Печат Е-мейл

1 Levski

Две седмици продължи подготовката на учениците от II В клас с класен ръководител Мариета Панева за изработването и презентирането на лапбук, посветен на Васил Левски. Малките ученици, подпомогнати от своята учителка и от родителите си,
се запознаха с живота и делото на Апостола на свободата. Те проучваха и набавяха материали по предварително изготвен план за визията на своя проект. Така успяха да систематизарат биографичните данни, сведенията за съхранените вещи на революционера, да се запознаят със седемте снимки, достигнали до наши дни, с най-известните картини на български художници и литературни произведения, посветени на Левски. Успяха да издирят снимки на къщите-музеи и по-известни паметници. С интерес разучиха родословното дърво на рода Кунчеви, прочетоха тефтерчето на Левски и разискваха най-известните негови мисли. Цялата информация подредиха по интересен, творчески начин върху лапбука, който украсиха красиво със златен гайтан и българския трикольор - препратка към красивите униформи на българските революционери.

Днес, когато България прекланя чело за 146-ти път пред своя най-велик син, второкласниците с гордост представиха пред учениците на СУ"Вичо Грънчаров"своят проект и показаха, че са достойни наследници на Апостола.
 


Страница 6 от 45