Начало Актуално

Актуално
Успешна 2022 година! ПДФ Печат Е-мейл

11 800x800Весела Коледа и успешна 2022 година, изпъстрена с много подаръци, дълги вечери с приятели, щастливи ученици, разходки под снега, мирис на огън в камината и неразказани истории с приказни случки!

 
ДГ "Здравец" в Първомайци и СУ "Вичо Грънчаров" с отличия от Държавната агенция за закрила на детето ПДФ Печат Е-мейл

264937440 2183968118439417 8599594802267653220 nЗа четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието "Аз гарантирам щастливо детство"бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории - "Значима иновация", "Успешна промяна", "Значимо партньорство" и "Устойчиво Развитие".

Плакет в категория "Значима иновация" получи ДГ "Здравец" в Първомайци, а в категорията "Устойчиво развитие" също с плакет е удостоено СУ "Вичо Грънчаров".

Още пет учебни заведения и организации от област Велико Търново също са получили отличия в четирите категории.

За спазване на противоепидемичните мерки, награждаването с отличителния знак "Аз гарантирам щастливо детство" се проведе онлайн. Събитието беше уважено от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Цялата церемония може да видите тук:https://www.youtube.com/watch?v=CQYpti6zH9k
 
Ангажираност, образование, сила. ПДФ Печат Е-мейл

Във връзка със световния ден за борба със СПИН - 1 декември Ученическият съвет и доброволците от Български младежки червен кръст в СУ "Вичо Грънчаров" проведоха АНТИСПИН кампания под логото "€žЖивотът е безценен". Раздаваха рекламни материали и извършваха образователна дейност на тема:"Всичко което трябва да знаем за ХИВ/СПИН".

12 BСексуалното и репродуктивното здраве са тези аспекти, които ни позволяват да сме щастливи в интимните си отношения, да изградим здрави семейни отношения, да имаме деца и да бъдем добри родители.

Седмицата от 29.11. до 01.12. е седмица на инициативи, които имат за цел да се подобри информираността на учениците от прогимназиалните и гимназиалните класове за начините на заразяване с ХИВ и възможностите за избягване на рисково поведение. Целта е да се привлече вниманието им върху последствията от епидемията. В кампанията взе участие и медицинското лице на СУ "€žВичо Грънчаров" г-жа Жанета Николаева. В периода на кампанията се проведоха образователни лекции със събеседване, мултимедийни презентации на тема ,,СПИН и сексуално предавани инфекции" с ученици от гимназиален етап. Участниците проектираха и изработиха агитационни табла, информационни материали и подготвиха кампанията "Ние сме ЗА превенция на ХИВ"€, която се проведе на 01.12.2021г. във фоайето на училището. Целта е изграждане на положително отношение на участниците към здравето и възприемането му като лична ценност, да се усвоят знания за болести, предавани по полов път - причинители, начини на заразяване, симптоми и превенция. Да се получат знания за хигиенни правила на поведение, за контрацепция- предпазване от нежелана бременност.

Кампанията е насочена към младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура. Посланията на Кампанията през 2021 година са "€žПредпазвайте се! Използвайте презервативи! Бъдете отговорни и модерни!"

 
СЪС СЕДЕМ ЗЛАТНИ, ЧЕТИРИ СРЕБЪРНИ И ПЕТ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ СЕ ОКИЧИХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ОТ ПДФ Печат Е-мейл

17 113В първия присъствен учебен ден, радостта от срещата с любимите приятели и учители е двойно по-голяма, защото можем да се поздравим с отличното представяне в есенния кръг на международното състезание "€žМатематика без граници" В него, традиционно възпитаницитена нашето училище, се нареждат на призови места. След отличното представяне във финалите през лятото в гр. Несебър, донесло пълен комплект медали, и тази учебна година започва с успехи. Талантливите ни математиците премериха сили с участници от 23 страни по светаи заслужиха 7 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медали. Злато завоюваха Стефани Стефанова, Таня Петрова и Хрисия Божкова от 1 б клас, Пламена Димитрова от 2 а клас, Денислава Бочукова и Ивона Русева от 3 б клас и Кристина Енчева от 4 а клас. Сребърните медали са за Александра Цареева, Ана Атанасова и Искрен Минков от 1 б клас и Николай Иванов от 2 а клас, а бронзовите отличия - за Крисиан Илиев, Михаил Христов и Надежда Недялкова от 1 а клас, Никол Йорданова от 1 б клас и Йоана Димитрова от 10 а клас.Особено щастливи са най-малките участници - първокласниците, които отбелязаха прекрасен резултат още при първото си участие в престижния форум.

Труд, постоянство, приложимост на знанията и подкрепа - това са стълбовете на успеха, които водят Грънчаровци към нови постижения в математиката! Поздравления за отличията на всички медалисти и участници, на техните родители и учители! Желаем Ви успех и в следващите кръгове на състезанието!

 
Информационна кампания ПДФ Печат Е-мейл

2 DiabetНа 15.11.2021 г. в СУ "Вичо Грънчаров" се проведе Информационна кампания, посветена на Световният ден за борба със захарния диабет. В платформата Microsft Teams ученици, учители и медицинското лице в училището дискутираха и поставиха основните акценти, относно създаване на навици за водене на здравословен начин на живот още от ранна детска възраст, поддържане на нормално телесно тегло, оптимален двигателен режим, здравословен модел на хранене и профилактика на психогенния стрес.

https://www.regnews.net/news/16370477804212/informatsionna-kampaniya-sreshtu-diabeta-se-provede-v-su-vicho-grancharov

 


Страница 6 от 91