Начало Актуално

Актуално
„Животът е безценен”. ПДФ Печат Е-мейл

15303943 1679487472341180 1922791554 oВъв връзка със Световния ден за борба със СПИН - 1 декември членовете на Български младежки червен кръст в СУ"€Вичо Грънчаров"€ проведоха АНТИСПИН кампания под логото "€žЖивотът е безценен". Раздаваха рекламни материали и извършваха образователна дейност на тема: "€žВсичко, което трябва да знаем за ХИВ/СПИН". В дейността се включиха и представителите на младежкия парламент закачайки сигли символ на кампанията.

 
Литературен клуб „Калиопа”- сцена за изява на талантливите четящи ученици на СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 20161116 151447На 16.11. 2016 г. по инициатива на учителите по български език и литература и с подкрепата на директора г-жа Николинка Попйорданова в СУ "Вичо Грънчаров" бе открит Литературен клуб "Калиопа".

Идеята на основателите е той да се превърне в средище на словото, книгата и литературата, в място, където талантливите деца открито да поставят вълнуващите ги проблеми, да водят диалог с другите и да отправят своите младежки предизвикателства. Там те ще откриват магията на думите, ще подхранват творческия огън у себе си, ще изграждат естетическо отношение към света и ще разширяват социокултурните си контакти.

Дейностите, които ще развива Клубът, ще бъдат разнообразн舓 литературни четения, срещи с писатели, посещения на къщи-музеи на известни български творци, събиране на лично творчество и издаване на училищен сборник , подготовка за участие в литературни конкурси, представяне на книги от любими автори и др.

На първата си творческа среща, след основаването си, Клубът ще осъществи коледно литературно четене в условията на възстановена коледна традиция. С тази първа изява в навечерието на Рождество Христово талантливите деца на СУ "Вичо Грънчаров" ще отправят своето послание към другите- общуването с книгите ни прави по-добри и по- човечни.

 
Ден на народните будители ПДФ Печат Е-мейл

1 ноемвриДенят на народинтебудителиеобщобългарски празник,ознаменуващ делото на българскитепросветители,книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Отбелязва се ежегодно с факелни шествия на -1ноемврии-официален празник в Република България.

Много градове и села искат да отдадат заслужената признателност към народните будители не само като кръщават улици,читалища и училища на тяхно име. За първи път честване на народните будители става на фестивала в Пловдив през 1909 г.

Всепризнат патрон на българското будителство е светиЙоан Рилски, почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете на османско владичество. Почитани са и много други будители, които народът канонизира като светци в своята историческа памет.

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА И МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МЕГЛЕНА КУНЕВА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

 

 
Откриване на спортна площадка ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 2476На 28.10.2016 г. в 10,00 часа в двора на СУ"€œВичо Грънчаров" се открива първата училищна спортна площадка - в град Горна Оряховица с изкуствена трева дългосрочна инвестиция в здравето, обучението и възпитанието на учениците. Това събитие е по инициатива на Директора на училището Николинка Попйорданова и с активната подкрепа на Кмета на Община Горна Оряховица инженер Добромир Добрев. Изпълнител е "€žЕнел Строй"ООД, град Горна Оряховица. http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5122-2016-10-28-10-22-07.html

za saitaIMG 2496

 
Среща разговор с писател. ПДФ Печат Е-мейл

Semerdzhiev"Иван Панов Семерджиев. Незаслужено забравеният"

новата книга на акад. Иван Радев

Среща разговор на ученици от училището, преподаватели и интересуващи се общественици с академик Иван Николов Радев - български филолог и историк, работил главно в областта на литературната история на Възраждането.

24 октомври 2016 г. - Актова зала на СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица

 


Страница 7 от 30