Начало Актуално

Актуално
По повод предстоящия патронен празник на училището ПДФ Печат Е-мейл

den na 4 Ден на отворените врати

Арт сцена - изява на таланти в областта на изкуствата І - XІІ клас

04.05.2017 /четвъртък/от13:30-14:30 в-Актова зала на училището

 
Инициатива ”Година на детската книга” ще насърчава четенето ПДФ Печат Е-мейл

kniga"Четенето за нас е необходимост, която се възпитава и отглежда. Няма по-голяма кауза за хората, свързани с литературата, и за всички нас, които сме свързани с културата, от това да върнем книгата в ръцете на децата. Вижте какво се случва по света - представете си, че съвсем скоро от силата и въображението на хората, които сега се учат да четат, ще зависи този свят", заяви при откриването на първата дискусия в Годината на детската книга директорът на НДК Мирослав Боршош, цитиран от БТА.

Националният център за книгата обяви 2017-та за Година на детската книга с отворена дискусия на тема "€žБъдещето на детската книга" на 21 януари (събота) от 12.00 часа в литературен клуб "€žПерото" в НДК. Модератор на срещата бе Александър Кръстев, създател на сайта "Аз чета"€.
В дискусията, освен издатели, автори и илюстратори, се включват и родители,€“ влогъри и автори на сайтове за родителство. Сред участниците бяхат детската писателка Юлия Спиридонова-Юлка, Зорница Христова от издателство "€œТочица" и Албена Раленкова от издателство "€œФют"€, илюстраторите Антон Стайков и Свобода Цекова. Фондация "€œДетски книги" бе представена от председателя си Валентина Стоева.
Участниците са се обединили около тезата, че е нужно насърчаване на четенето при децата и намирането на баланса между писаното слово на хартия и електронните устройства като средство за достъп до литература.

Източник:http://dnes.dir.bg/news/detza-ndk-knigi-25077125?nt=4

 
„Да дарим надежда и доброта” ПДФ Печат Е-мейл

12 IMG 2571За поредна година показахме, че в СУ "Вичо Грънчаров" традициите са живи и се предават от поколение на поколение. По инициатива на дванадесетокласниците на 12.12.2016г. в СУ "€žВичо Грънчаров"€ се проведе традиционният коледен базар. Със своята всеотдайност бъдещите абитуриенти успяха да мотивират и привлекат всички ученици от I до XII клас в благородната си инициатива. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно, и домашно приготвени сладки участваха ученици от почти всички класове.

Завладени от коледния дух на добротата, в инициативата се включиха активно и представители от Българския младежки червен кръст към училището.

Събраната сума от 634 лева бе предоставена на нуждаещи се ученици от нашето училище.

Благотворителната инициатива на нашите ученици доказа, че когато вложиш сърце и душа в това, което правиш, ти винаги успяваш.

Огромна благодарност към всички, съхранили доброто и милосърдието в сърцата си!

 
„Животът е безценен”. ПДФ Печат Е-мейл

15303943 1679487472341180 1922791554 oВъв връзка със Световния ден за борба със СПИН - 1 декември членовете на Български младежки червен кръст в СУ"€Вичо Грънчаров"€ проведоха АНТИСПИН кампания под логото "€žЖивотът е безценен". Раздаваха рекламни материали и извършваха образователна дейност на тема: "€žВсичко, което трябва да знаем за ХИВ/СПИН". В дейността се включиха и представителите на младежкия парламент закачайки сигли символ на кампанията.

 
Литературен клуб „Калиопа”- сцена за изява на талантливите четящи ученици на СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 20161116 151447На 16.11. 2016 г. по инициатива на учителите по български език и литература и с подкрепата на директора г-жа Николинка Попйорданова в СУ "Вичо Грънчаров" бе открит Литературен клуб "Калиопа".

Идеята на основателите е той да се превърне в средище на словото, книгата и литературата, в място, където талантливите деца открито да поставят вълнуващите ги проблеми, да водят диалог с другите и да отправят своите младежки предизвикателства. Там те ще откриват магията на думите, ще подхранват творческия огън у себе си, ще изграждат естетическо отношение към света и ще разширяват социокултурните си контакти.

Дейностите, които ще развива Клубът, ще бъдат разнообразн舓 литературни четения, срещи с писатели, посещения на къщи-музеи на известни български творци, събиране на лично творчество и издаване на училищен сборник , подготовка за участие в литературни конкурси, представяне на книги от любими автори и др.

На първата си творческа среща, след основаването си, Клубът ще осъществи коледно литературно четене в условията на възстановена коледна традиция. С тази първа изява в навечерието на Рождество Христово талантливите деца на СУ "Вичо Грънчаров" ще отправят своето послание към другите- общуването с книгите ни прави по-добри и по- човечни.

 


Страница 67 от 91