Начало Актуално

Актуално
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

imagesВ изпълнение на т. 4 от РД09-3596/20.10.21 на Министъра на образованието, във връзка с данни от РЗИ за достигната 14-дневна заболеваемост между 500 и 750 на 100 хиляди души население, учениците от СУ "Вичо Грънчаров" преминават в режим на обучение на ротация по график - присъствено и обучение в електронна среда:

График за продължителността на учебни часове за синхронно обучение от разстояние в електронна среда

 
Нулеви отпадъци ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 10 16 09 53 05 402Учениците от СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в акция за събиране на хартиени отпадъци по Проект №BG16М10Р002-2.009-0045-С01 "Община Горна Оряховица ще работи за общество с "нулеви отпадъци" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Дейностите в проекта са насочени към насърчаване разделното събиране и увеличаване на количеството събрани и предадени за рециклиране отпадъци от хартия и картон, намаляване на отпадъците от пластмасови изделия за еднократна употреба и подготовка за повторна употреба на отпадъци от текстилни облекла, генерирани на територията на Горна Оряховица.

Най-много стара хартия предадоха първолачетата от I "а"клас -159 кг., след тях се нареждат 1 "б" с 61,5 кг., децата от група на ресурсно подпомагане - 60 кг и Раховчетата от III "б" клас с 55,500 кг. Общото количество за училището е 463,800кг.

 
100 години БМЧК ПДФ Печат Е-мейл

КОЛАЖ БМЧКВсички ние - младежите от Българския младежки червен кръст, вярваме, че можем да превърнем света в едно по-добро място. А с навършването на един цял век, все повече разбираме, че в тази необятна Вселена има милион други светове и всеки един от тях се нуждае от внимание и грижа. Струва си да помагаме, да даряваме и да търсим промяната в себе си и в света около нас. Да си доброволец е начин на мислене. Веднъж да станеш доброволец, оставаш такъв за цял живот!

 
Един по-различен час ПДФ Печат Е-мейл

6 10 Velcheva nТази седмица часът на класа на учениците от III "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева, бе по-различен. Запознаха се с устройството на велосипеда и правилата, които трябва да спазват при управлението му.
Приложиха на практика наученото, като караха електрически велосипеди марка "INfinit мосел Retro", с които разполага нашето училище.
С помощта на г-н Караиванов, преподавател по Физическо възпитание и спорт в нашето училище и по-големите батковци, малките Раховчета се забавляваха истински, учейки се да карат тези "големи" и "яки" колела.
Научиха и упражниха основните правила при качване, тръгване и спиране на велосипеда, къде и как трябва да се движат като участници в движението.
Надяват се до пролетта да пораснат още малко и краката им по-лесно да стигат педалите и да организират състезание за най-добър велосипедист.

 
Общество с нулеви отпадъци ПДФ Печат Е-мейл

05 10 плакат 0 отпадъци

 


Страница 8 от 91