Начало Актуално

Актуално
Kомпозиция „Да се знае и помни” ПДФ Печат Е-мейл

111 IMG 2353С композицията "Да се знае и помни" учениците на СОУ "Вичо Грънчаров " пресъздадоха участието на Горна Оряховица в Априлското въстание, както и спасяването на града от опожаряване от Елена Грънчарова. Възстановките на бунтовната 1876 година бяха в рамките на петото издание на културно-образователния форум, организиран от Община Горна Оряховица. Форумът бе официално открит от заместник-кмета Йорданка Кушева: "Горна Оряховица е била своеобразна столица на І революционен окръг и този факт означава, че вие скъпи деца сте потомци на горди, целеустремени и свободолюбиви хора. Вие като достойни техни наследници трябва да знаете спомена, да помните историческите факти, да ги тълкувате и да бъдете горди българи, защото осъзнаването на принадлежността е сигурен знак за подплатено самочувствие в общото Европейско семейство и в глобалния свят" приветства участниците във форума Йорданка Кушева.Над 130 деца от детски градини, училища, театрални трупи и Общински детски комплекс пресъздадоха вълнуващи моменти от Априлското въстание.

 
Опазването на живота на нашите ученици е най-важно за нас! ПДФ Печат Е-мейл

11 1DSC 0235Как работи единната спасителна система при кризисна ситуация бе демонстрирано днес по време на учение, провело се в СОУ "Вичо Грънчаров" Задействан бе Аварийният план на училището в частта "Пожари". Целта бе да се провери взаимодействието на силите, вземането на решения и провеждането на спасителни работи при възникване на пожар на територията на учебното заведение. В учението се включиха служители от РСПБЗН - Горна Оряховица, РСПБЗН - Велико Търново, сектор "Специализирани оперативни дейности", РУ МВР -Горна Оряховица, ЦСМП, доброволно формирование "Раховец" към Община Горна Оряховица, ученически авариен екип на МБЧК към СОУ "Вичо Грънчаров".

Младите червенокръстци бяха доволни от представянето си и споделиха, че приемат работата си много отговорно.
Учението в СОУ "Вичо Грънчаров" премина без инциденти и при пълно взаимодействие на службите от единната спасителна система.

http://regnews.net/bg/zrelishtna-evakuatsiya-na-uchenitsi-provedoha-v-sou-vicho-grancharov-snimki/#.VvvKudKLQsY

 
В кухнята в СОУ „Вичо Грънчаров” отново ще се приготвя топла храна за учениците ПДФ Печат Е-мейл

1 stolS5000080За първи път след повече от двадесет години години, храната в СОУ "Вичо Грънчаров" ще се приготвя на място в училищния стол, а децата ще получават топъл и здравословен обяд. В горнооряховското училище бе открита първата училищна кухня в общината

Прекрасната база ще функционира с пълния си капацитет.

По инициатива на училищното ръководство на СОУ "Вичо Грънчаров" и с участието на ЕТ "Иван Русев"- град Лясковец се възстановява традицията на децата да се предлага топла и вкусна храна.

1saitS5000083Храната е енергия на тялото и ума!

Храната на масата - приготвена с любов, и огнището правят една къща дом.

Така учениците от СОУ "Вичо Грънчаров" ще почувстват училището като желано и уютно място. 

1saitS5000079На откриването присъстваха инж. Розалия Личева - началник на Регионалния инспекторат по образование гр. Велико Търново, Милена Николова - директор Дирекция "Образование,култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки", родители и учители.

 
3 март ПДФ Печат Е-мейл

3 mart2З-ти март!

Ден, който
ще помним с това, че сме свободни!
Нека почитаме и уважаваме нашите
традиции и да си помагаме повече!
Честит национален празник!

 
1 март ПДФ Печат Е-мейл

IMG 0031Баба Марта е магия!

Тя е магията която е във всеки българин и в теб и в нас! С пожелание магическата сила да съхранени здравето във всички и уроките да прогони! Бъдете здрави и много усмивки за всички!

Баба Марта бързала

мартеници вързала.

Днес е Първи март и Баба Марта побърза да върже мартеници на малките ученици от 1б клас. Освен с кошничка с мартеници, тя дойде и с китка здравец и топла питка. На импровизираното тържество присъства и г-жа Попйорданова -директор на училището. Добрата Баба Марта върза на момченцата красиви мартенички на ръцете, а малките госпожици украси с чудни герданчета от бяла и червена прежда. Първокласниците пък я посрещнаха с веселата песен "Мартеници". Всяко дете ѝ зададе гатанка, с която веселата Баба Марта бързо се справи, а когато имаше затруднения, искаше помощ от децата. Всички се веселиха и си пожелаха да са бели и червени, румени и засмени като прекрасните български мартеници и чудесният български обичай на Първи март, стар колкото нашата родина.1 mart

 


Страница 71 от 91