Начало Актуално

Актуално
„Да дарим надежда и доброта” ПДФ Печат Е-мейл

11koleden bazar IMG 2167За поредна година показахме, че в СОУ "Вичо Грънчаров" традициите са живи и се предават от поколение към поколение. По инициатива на дванадесетокласниците на 07.12.2015 г. в СОУ "Вичо Грънчаров" се проведе традиционният коледен базар. В инициативата се включиха всички ученици от І до ХІІ клас. Със своята всеотдайност, бъдещите абитуриенти успяха да мотивират и привлекат всички ученици в благородната си инициатива. За поредна година активно в кампанията се включиха ученици и родители от ІІІ а клас , които изработиха причудливи коледни украшения и сладки. Учениците от VІ в клас, предоставиха ръчно изработени сувенири, които се купуваха с благотворителна цел. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно, участваха ученици от почти всички класове.

11 koleden IMG 2170Предизвикалата огромен интерес акция събра 342 лева. Сумата бе предоставена за лечение на дете от нашето училище. Завладени от коледния дух на добротата сем. Иванови, чрез дъщеря си дариха 100 лв. за да подпомогнат лечението на детето.

Благотворителната инициатива на нашите ученици доказа, че когато вложиш сърце и душа в това, което правиш, ти винаги успяваш.

Отворихме сърцата си за да дарим надежда и добрина. Ние вярваме в добрите дела.

Огромна благодарност на всички съхранили доброто и милосърдието в сърцата си.

 
Колко е интересно при книгите! ПДФ Печат Е-мейл

111 библиотекаIMG 2164В националната седмицата на активното четене, учениците на г-жа Велчева, учещи все още азбуката и сричащи все по-уверено своите думички, посетиха училищната библиотеката. Там се запознаха с дейността на библиотекаря и как можем да ползваме услугите, които ни предлага училищната библиотека. Разбраха колко много знание е скрито в наглед малките книжки. "Госпожа Панова ни разказа интересни неща и ни показа книжките за малките ученици. Разбрахме, че е много важно да се четат книги, за да станем умни и начетени. Обещахме, че като се научим да четем ще станем редовни посетители в библиотеката." споделиха децата след посещението си в училищната библиотека. В тази връзка възникна и тяхната идея: "Обръщаме се към всички наши приятели, познати, родители, бивши ученици на училището да дарят книги на училищната ни библиотека, за да може да се обогати нейния фонд и да имаме по-богат избор на художествена, научна и ученическа литература".

 
Полезно и приятно ПДФ Печат Е-мейл

111капачкиIMG 2159Децата от 1в клас, с класен ръководител г.жа Велчева, се включиха активно в кампанията за събиране на капачки. Те предадоха втората бутилка от 10 литра пълна с капачки, като по този начин показаха съпричастност към идеята не само да подпомогнат домовете за изоставени деца в закупуването на електроуреди, а и отношението си към опазване на природата, чрез рециклиране на суровини. Всеки би си задал въпроса защо, а ние отговаряме с припомняне на първоначалната идея -"Едни хора събират едни капачки от пластмасови бутилки. Много се изговори по темата, но и много остава неизказано. Но ентусиазирани от идеята "от нищо - нещо" и понеже, както знаете, ние обичаме да придаваме стойност на привидно излишни неща, проучихме какво и как правят хората по света, да опазят околната среда и да помогнат на хората около себе си. И ето я новата кампания на фондация ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ: "Капачки в действие!", която, се подкрепя на местно ниво от Горнооряховски младежки парламент и сдружение "Младежка толерантност". И така вече в България се събира 16-тия тон с капачки, в който се включват и учениците на нашето училище. http://ideainaction.net/kapachka-po-kapachka-15-tona-stavat/

 
Писмо до Дядо Коледа. ПДФ Печат Е-мейл

PoschtaДецата от І "в" клас посетиха Районната пощенска станция в Горна Оряховица, за да изпратят своето писмо до Дядо Коледа. Така малчуганите се включиха в конкурса на Български пощи за най-красиво писмо до добрия старец. Децата спазиха изискванията да сложат пощенска марка от 0.65 лв. и с надежда изпратиха своята пощенска пратка. По време на гостуването си в пощенската станция, малчуганите проявиха интерес и към работата на пощенските служители. Те услужливо им показаха какво се случва на различните работни места-как се приемат писмата, как се обработват колетите, как се разпределят получените пратки. Най-интересният момент за хлапетата бе възможността всеки сам да удари пощенско клеймо.
Когато децата видят на място каква е същността на работата, тогава ясно осъзнават важността на всяка професия, коментира учителката им Даниела Велчева.
Това е поредната инициатива на малчуганите от І"в"клас. В края на ноември децата си организираха Седмица на бащата и така се запознаха с различните професии на татковците на своите съученици.

 
Първа акция, посветена на борбата срещу СПИН ПДФ Печат Е-мейл

cherven krast logoПървата си акция реализираха днес учениците от СОУ "Вичо Грънчаров" членуващи в новосъздадения училищен клуб на Българския младежки червен кръст. Инициативата им бе посветена на 1 декември -Световен ден за борба срещу СПИН.
Сутринта младежите посрещнаха своите учители и съученици в училище, като им раздадоха информационни материали, посветени на борбата срещу заболяването. По-късно децата посетиха Община Горна Оряховица, срещнаха се с ръководството и с представители на администрацията, и също раздадоха информационни брошури.
В рамките на днешната инициатива на младите червенокръстци е и участие в обучителна сесия в Младежкия дом, с лекари от РЗИ -Велико Търново.
Клубът на Българския младежки червен кръст в СОУ"Вичо Грънчаров"бе създаден в края на октомври. Децата работят под ръководството на своята преподавателка Даниела Христова. В клуба към момента членуват 30 ученици.

 


Страница 73 от 91