Начало Актуално

Актуално
15 септември 2015 г. ПДФ Печат Е-мейл

 

Скъпи ученици, уважаеми родители, мили приятели,

1klas  НА ДОБЪР ЧАС В НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

Отново е 15 септември! Щастливи лица, ухаещи цветя, тържествена музика, малко носталгия и ново начало, което всички искаме да бъде по-добро, резултатно и безпроблемно.

Пожелаваме Ви успешна и изпълнена с безброй хубави моменти нова учебна 2015/2016 година!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВО УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ ДЕЛАТА СИ!

15-2015

15 2015

 
Световният ден на околната среда – 5 юни. ПДФ Печат Е-мейл

111-IMAG1313Ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” град Горна Оряховица участваха в открит урок, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и води град Велико Търново и РИО на МОН гр. Велико Търново на тема  „Биологичното разнообразие на нашия роден край”, посветен на Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май и Световния ден на околната среда – 5 юни. Представена беше презентация, отразяваща защитените природни зони в община Горна Оряховица -  „Божур поляна”, местността „Камъка” и „Джулюнгьол”. Учениците представиха и свои рисунки, отразяващи защитените местности във връзка с изработването на екотабели.

 
1 юни - Международен ден на детето ПДФ Печат Е-мейл

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето.

Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони.По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве. 

История Учреден 1949 г. е Международен ден за защита на децата. Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. За първи път 1 юни е честван през 1950 г. в 51 страни по света.
На 20 ноември 1959 г. Генералната асамблея на ООН приема Декларация за правата на детето, която провъзгласява равни права на децата в областта на възпитанието, образованието, социалната защита, физическото и духовното развитие независимо от цвета на кожата, националната принадлежност, имущественото състояние и др. Декларацията призовава родителите, обществените организации, правителствата да признаят правата на децата и да съдействат за тяхното осъществяване .

Община Горна Оряховица  организира детски празник за 1 юни. Малки и големи ще се забавляват заедно с артистите от театър "Весел". Смехът, забавленията и доброто настроение са гарантирани. Празникът ще започне от 17,00 ч. в парк "Градската градина".

 
Честит празник 24 май на всички учители, ученици, дейци на културата! ПДФ Печат Е-мейл

24 s kim Най – строгият учител е животът ни, най- мъдрият учител е книгата до нас, най – важният учител е първият ни!  Нека не стихва жаждата ни за знания. Духовното ни възвисяване и светлият зов на българщината у всички Вас, Колеги!

Желаем  Ви всичко най-добро, много усмивки, щастие и любов мили ученици!  Бъдете живи, здрави и все така лъчезарни!

Да бъде свято името на Св. св. Кирил и Методий!

Честит празник на всички Българи !

 

П оздравително писмо от името на Ректора на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“- гр. Свищов по случай 24 май - ден на славянската писменост и култура.

Поздравителен адрес от инж. Клавдия Григорова-Ганчева  - Народен представител от

 

 
22 април Международен ден на Земята ПДФ Печат Е-мейл

11снимка 22 априлУченици от СОУ „Вичо Грънчаров” участваха в празника, посветен на 22 април  Международен ден на Земята. Те съдействаха за изрисуването на най-дългата рисунка по повод отбелязването на този празник под мотото и посланието: „Свята земя българска, земя на природни чудеса и неизмерими богатства”.Основната цел на темата е да представи опазването на околната среда в нашия град, видян през детските очи във връзка с Международния ден на Земята и отбелязването на 145 години от обявяването на Горна Оряховица за град.  Учениците от СОУ „Вичо Грънчаров” получиха грамота. През цялата седмица на екраните в коридорите на училището бяха представяни и презентации изработени от учениците по темата и огромонто значение за опазване на природата.

 


Страница 75 от 91