Начало Актуално

Актуално
програмата „Информационни и комуникационни технологии в училище” на Министерството на образованието ПДФ Печат Е-мейл

1-интернетОт януари месец учениците СОУ „Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица имат  WI FI - безжичен интернет на територията на цялото училище. Новата придобивка  е особено ценна за учителите в училище, ползващи електронните учебници, електронното училище и програмата „Енвижън”. Безплатният интернет бе осигурен по програмата „Информационни и комуникационни технологии в училище” на Министерството на образованието.
 Изградени са две мрежи. Едната е за учители и администрация, другата – за ученици. Сигурността на данните на учители и ученици в мрежата е гарантирана. Уникалността на изградената мрежа е, че т. нар. точки за достъп са извън сградата на училището. Така се спазват всички екологични норми при работа със свръхвисоки честоти.

 

 
За по чиста планета „Нарисувай еко табела и опази своя роден край” ПДФ Печат Е-мейл

Ученици от СОУ”Вичо Грънчаров”-Горна Оряховица от V, VI и VII клас под ръководството на г-жа Рачкова изработиха проекти за еко- табели, с които се включиха в   Национален ученически конкурс за проекто-дизайн на еко-табела „Зелена вселена“ с  организатор Българо-американска кредитна банка и с подкрепата на фондация „ Credo Bonum”. Целта на конкурса е да  провокира детското въображение и познание за околната среда характерна за тяхната община. Всички проекти  са публикувани на фейсбук страницата на кампанията

 http://www.facebook.com/ZelenaVselena.

Имаме нужда от Вашата подкрепа. Нужни са ни Вашите харесвания за проектите на нашите ученици – 18  рисунки на табели от №1353 до №1370

 https://www.facebook.com/ZelenaVselena/photos

/pb.720384381387781.-2207520000.1424767839./790647741028111/?type=3&theater

    на фейсбук страницата на проекта –   с онлайн вот до 15 юни 2015 г.

Предварително Ви благодарим!

 
„Да дарим добро” -Раховчетата от ІV „в“ сътвориха Витлеемско кътче в центъра на Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

11-S5030331Наближават Коледните празници и всички се подготвят за посрещането им. Раховчетата също ги очакват с нетърпение. С тяхна помощ историята за раждането на Исус Христос „оживя” на центъра в Горна Оряховица.

 Умалено копие на Витлеемската пасебра, където се е родил Божия син, бе построено пред  баничарница „Дани и Дани”. Необикновената коледна декорация привлече погледите на малки и големи горнооряховчани, които с интерес се спираха край „библейското кътче”. Яслата на Младенеца и  дървеното оборче, сглобено от четири греди, летви и слама, бяха готови още преди обед. Истински празник обаче се заформи в 14 часа, когато Раховчетата подредиха цветните фигури на Дева Мария и Йосиф и ентусиазирано поставиха бебето Исус в сламената ясла. На върха на пасебрата закачиха и Витлеемската звезда. За още по-магична атмосфера децата изпяха няколко коледни песнички.  Част от дейностите по създаване на Витлеемското кътче са осъществени по време на изпълнението на Проект „Успех“.

11-8След празничното откриване децата се скриха на топло в баничарница „Дани” и „Дани”. Там Мария Петрова увлекателно разказа библейската история за раждането на Исус Христос. Малките горнооряховчета си припомниха кой е Божият син, как и защо се е родил.

Идеята за сътворяването на Витлеемското кътче е на собствениците на баничарница „Дани и Дани” и техният племенник Симеон, който е ученик в ІV „в“ клас. Заедно със своите съученици, под ръководството на учителката си Даниела Велчева, оцветиха библейските фигури. Преподавателката по изобразително изкуство Маргарита Рачкова, пък им помогна при  рисуването на фигурите на Девата, Йосиф и животните.

 
Коледен базар в училище ПДФ Печат Е-мейл

Коледен базар по инициатива на учениците от 12 клас за събиране на средства за дома в Стражица  ще се проведе на 01.12.2014 г. в СОУ ”Вичо Грънчаров”. В дейността са се включили и родителите, като изработват причудливи коледни украшения. Всеки желаещ, може да предостави ръчно изработени сувенири за продаване и  да предоставят запазени дрехи, играчки и книги необходими за децата в дома.

Предизвикалата огромен интерес акция събра 428лв, с които младежите закупиха стерио-уредба, която ще занесат в дома в Стражица заедно със събраните дрехи и лакомства за малчуганите.

Огромна благодарност на всички съхранили добортата и милосърдието в сърцата си!

1-12-IMG 1167

2-IMG 1164

1-IMG 1163

 
Изключителна възможност за спорт и отдих за всички ПДФ Печат Е-мейл

На 7 декември 2014 г. в 11.00 часа на площадката пред НЧ „Братя Грънчарови 2002” (Летен театър) ще бъде открита ледена пързалка - изключителна възможност за спорт и отдих за всички, които обичат зимните спортове.
Предлага се възможност за наемане на кънки. http://regnews.net/bg/kanyat-evgeniya-radanova-da-otkrie-ledenata-parzalka-v-gorna-oryahovitsa/#.VHbLRNKsWxA

 


Страница 76 от 91