Начало Актуално

Актуално
С грижа за талантливите ученици ПДФ Печат Е-мейл

СОУ-ВГСОУ”Вичо Грънчаров” е единственото училище от Горна Оряховица, спечелило проект по Модул 1"Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади" за уч. 2014 / 2015 год. Тази година двама преподаватели ще работят с изявени ученици в направление начално образование и руски език. Общо 26 са различните направления и училища във В.Търновския регион.

Работата по Националната програма „С грижа за всеки ученик” модул 1 „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”  дава една прекрасна възможност да се  обогатяват знанията на учениците в зависимост от възможностите, интересите и потребностите им, да се развива творческото мислене, уменията да се борави с информация, да се анализират и прогнозират ситуации и да се намират нетрадиционни решения. Основната цел на проекта е да се подготвят ученици за  участие и класиране в конкурси, състезания и олимпиади.

Ученици от нашето училище са се представяли достойно на различни състезания, а това е доказателство, че  заслужават усилията, които се полагат и ще се полагат  за тяхната допълнителна подготовка.

Времето в учебните часове не винаги е достатъчно, за да се обърне внимание на работещите с по-бърз темп деца. Допълнителните часове разкриват възможности за обучението на тези ученици  и  повишаване  на интереса им към по-сложните задачи и проблемни ситуации.

. Справка  http://www.mon.bg/?go=page&pageId=13&subpageId=665, НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „С ГРИЖА ЗА ВСЕКИ УЧЕНИК“

Училището кандидатства и с проект в рамките на НП „ИКТ в училище“, който спечели  за подмяна на компютърната техника в учебните кабинети.

 
Михаела Пашамова – победител в Международната олимпиада по руски език в Москва! ПДФ Печат Е-мейл

Mihaela2014Moskva       Изключителен успех в Международната олимпиада по руски език в Москва постигна нашата Михаела, ученичка в Х клас! С подготовката си тя е удостоена с Диплом І степен, който ѝ дава право да кандидатства във всяко едно висше учебно заведение в Русия. От българския национален отбор Михаела е единствената, която е победител в номинацията „Най-добър отговор” в комисията „Устна реч и четене”. Зад тези високи постижения стои нейната победа над конкуренцията на 206 участници от 29 страни. Правото си да бъде един от седемте члена на българския национален отбор Михаела Пашамова извоюва след отличното си представяне в общинския, областния и националния кръг на най-трудното състезание по календара на МОН – олимпиадата. Незабравимите преживявания във величествена Москва и щастливите мигове от победата съпровождат нашата Михаела и благодарение на новите запознанства със свои връстници и ценители на руския език и руската култура. Постижението е изключителна гордост за историята на СОУ „Вичо Грънчаров”!Невянка Личева – помощник-директор

 diploma1DiplomDiploma2

 
Отново призови места за малките художници ПДФ Печат Е-мейл

Hlaba nasch-GramotaКамелия Стоянова от 6-ти „в” клас на СОУ „”Вичо Гърнчаров, с ръководител Дочка Златева, се класира на второ място и спечели купа и грамота от Националния конкурс „За хляба наш”.

 
Честит 1 юни деца! ПДФ Печат Е-мейл

parvi uniМили деца, бъдете здрави и имайте щастливо детство!

Ние от СОУ”Вичо Грънчаров”  Ви пожелаваме весел празник!

Нека всички заедно зачитаме правата на децата, подобряваме техния живот и се стремим да им осигурим по-добро бъдеще!

Знаете ли, че Денят на детето е един от най-старите международни празници? Още през 1924 г. Обществото на народите (ОН) приема за първи път Женевска декларация за правата на детето. Нейн фокус е осигуряването на гаранции, грижи и специална правна защита на децата преди и след тяхното раждане.

През август на следващата година - 1925 г., в Женева, Швейцария, се провежда първата „Световна конференция за благосъстоянието на децата“, на която присъстват представители на 54 страни, които приемат и подписват декларацията, както и официално определят датата 1-ви юни за Международен ден на детето.

Датата 1 юни е избрана и поради факта, че именно на този ден същата година тогавашният генерален консул на Китай в Сан Франциско събира десетки сираци и организира за тях празненство по случай традиционния китайски фестивал „Лодката на дракона“.

В международен мащаб Денят на детето е отбелязан за първи път официално през 1950 г. в 51 страни, сред които и България. Това се случва след като през ноември 1949 г., в Москва, с решение на Съвета на Международната демократична федерация на жените, се учредява датата 1 юни като Международен ден за защита на децата.

Днес Първи юни като Международен ден на детето се празнува в над 40 държави по света.

Източник: deteto.praznuvai.com

 
Маратон на четенето ПДФ Печат Е-мейл

nagradeni IMG 0668Традиция стана при учениците от 6”а” клас и техните приятели от 2 „а” клас да участват в поредна година в националната  кампания за насърчаването на четенето сред подрастващите. Целта е да се създаде интерес към литературата по атрактивен и забавен за децата начин.

            В тазгодишния Маратон на четенето бе проведен конкурс за рецитиране на творби от възрожденската литература от учениците от 6”а” клас, като жури бяха техните по-малки приятели.На победителите бяха връчени грамоти.

           Тази година и малчуганите не останаха безучастни. Те подготвиха стихотворения за родината, а по-големите им приятели бяха жури. Първенците бяха удостоени също с грамоти. Конкурсът се проведе в часа по български език и литература при г-жа Таня Георгиева в 6”а” клас и в часа по ЗИП-БЕЛ при г-жа Зарка Гайдарова във 2”а” клас.

          nagradeni IMG 0602 za chetenetoСъвместната дейност между начален етап и прогимназиален етап продължава и по-големите ученици никога няма да забравят своя начален учител и своите приятели. Така им придадават любовта си към знанието.

 


Страница 78 от 91