Начало Актуално

Актуално
3 март ПДФ Печат Е-мейл

3 mart2З-ти март!

Ден, който
ще помним с това, че сме свободни!
Нека почитаме и уважаваме нашите
традиции и да си помагаме повече!
Честит национален празник!

 
1 март ПДФ Печат Е-мейл

IMG 0031Баба Марта е магия!

Тя е магията която е във всеки българин и в теб и в нас! С пожелание магическата сила да съхранени здравето във всички и уроките да прогони! Бъдете здрави и много усмивки за всички!

Баба Марта бързала

мартеници вързала.

Днес е Първи март и Баба Марта побърза да върже мартеници на малките ученици от 1б клас. Освен с кошничка с мартеници, тя дойде и с китка здравец и топла питка. На импровизираното тържество присъства и г-жа Попйорданова -директор на училището. Добрата Баба Марта върза на момченцата красиви мартенички на ръцете, а малките госпожици украси с чудни герданчета от бяла и червена прежда. Първокласниците пък я посрещнаха с веселата песен "Мартеници". Всяко дете ѝ зададе гатанка, с която веселата Баба Марта бързо се справи, а когато имаше затруднения, искаше помощ от децата. Всички се веселиха и си пожелаха да са бели и червени, румени и засмени като прекрасните български мартеници и чудесният български обичай на Първи март, стар колкото нашата родина.1 mart

 
Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016 ПДФ Печат Е-мейл

СОУ "€žВичо Грънчаров" участва в Шестотонационално състезание по правопис на английски език Spelling Bee2016

logo beeНа 1 март 2016 г. в СОУ "Вичо Грънчаров"€, гр. Горна Оряховица от 17:30 часа ще се проведе училищният кръг от Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

От 27 февруари до 2 март 2016г над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи SpellingBee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победителвминалогодишното състезание етринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ "€žДимитър Благоев", гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "€žАмерика за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "€œBEE above aggression"€. На участващите училища предложихме правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

 
Следколедна изненада ПДФ Печат Е-мейл

pismo 6235851 origВ навечерието на Коледа над 10 000 български деца изпратиха своите послания до Дядо Коледа с желанието да участват в традиционния конкурс на "Български пощи" за най красиво писмо до любимия Дядо от Лапландия. Сред тях са и Раховчетата от І "в"клас, които лично отидоха в Централния клон на пощата и пуснаха своето писмо.

Оценяващата комисия за конкурса определи за поощрение общо 88 писма-50 колективни и 38 индивидуални. За радост на първолачетата, получиха писмо от белобрадия старец и подаръци от него за оригиналното им писмо.

http://www.bgpost.bg/?cid=41&NewsId=1704

 
Най-добре представилите се в конкурса. ПДФ Печат Е-мейл

Кметът на Общината инж. Добромир 11 BEL 079Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество "Приемането на различното у другия-шанс за приятелство и взаимно обогатяване"

В раздела за изобразително изкуство от СОУ "Вичо Грънчаров" в първа възрастова група - от І до ІV клас на второ място се класира Ваня Косева - ІV клас;

11 BEL 065Във втора възрастова група от V до VІІІ клас първа е шестокласничката Никол Трайкова. Нейнa подгласницa e Михаела Фенерева - VІ клас.

В раздела за литературно творчество от СОУ "Вичо Грънчаров' във възрастовата група от V до VІІІ клас на първо място е класирана творбата на Теодора Андонова - VІ клас а трета е Мария Лалова -V клас

 


Страница 9 от 28