Начало Актуално

Актуално
1 б клас се включиха в кампанията за насърчаване на четенето "Походът на книгите" ПДФ Печат Е-мейл

IMarietaУчениците от 1 б клас се включиха в кампанията за насърчаване на четенето "Походът на книгите", организирана от Асоциация "Българска книга".
В слънчевия септемврийски ден те посрещнаха своя гост - авторката на детски приказки Вера Недялкова - Верита и героинята от нейната първа книжка - феята Пелота.
Заедно с техния класен ръководител г-жа Мариета Панева те запознаха първокласниците с малката фея, която тръгва на пътешествие в света на хората, търсейки приятели,
които няма да я обиждат и нараняват, само защото е различна от останалите. Първокласниците с интерес разгледаха книгата, възхитиха се на красивите илюстрации,
чиито автор е сестрата на Верита - художничката Мария Генчева. Любопитните деца разбраха как фантазията може да ни отведе в различни светове, да ни срещне с приказни герои.
Феята Пелота, претворена в красива кукла, получи много искрени детски прегръдки. В края на вълнуващата среща пърокласниците поканиха Вера Недялкова, възпитаник
на СУ"Вичо Грънчаров", на нова среща, на която в ролята на четци вече ще бъдат самите те. Отбелязаха своя първи досег с детски писател със снимки за спомен и благодарствена грамота.

 
Четвъртокласници пътешестваха в света на фантазията с Вал Стоева ПДФ Печат Е-мейл

Val 6Виртуална среща или истинско пътешествие реализираха учениците от 4. "€žа" клас на СУ "€žВичо Грънчаров"- Горна Оряховица с техния класен ръководител - госпожа Ваня Недковаи активното съдействие на библиотекаря Виолета Панова. В рамките на един час техен екскурзовод бе госпожа Вал Стоева -“ председател на съвета на фондация "Детски книги" и координатор на националната кампания за насърчаване на четенето - "€žБисерче вълшебно".

Вал Стоева пренесе децата в света на художествената измислица и представи любими книги на малките читатели. Учениците имаха възможност да чуят любопитни и интересни истории, да споделят за своя читателски опит, да представят свои любими книги и герои.

Четвъртокласниците бяха впечатлени от големия брой книги, които техният гост познава и обещаха да не прекъсват връзката си с книгите, защото те са съкровищницата, от която може да черпим непрекъснато.

Любовта към четенето и доброто настроение по време на срещата с госпожа Стоева са повод и за обещана втора среща, която неуморните читатели от 4. "а" клас очакват с нетърпение.

 
Археологическо училище ПДФ Печат Е-мейл

2Rjahovec n 900Нашите ученици първи се включиха в Археологическа школа "Ряховец 2021". За шеста поредна година младежи от региона ще работят заедно с археолозите и ще изучават миналото на своя край. Уникалното за страната ни археологическо училище бе създадено само година след възстановяването на разкопките на крепостта Ряховец. А сред миналите през Школата младежи вече има и студенти по археология.

За поредна година Археологическата школа се осъществява с подкрепата на местния бизнес. За втора поредна година фирма "Еконт" с управител Дочка Моллова предоставя на учениците материали, необходими за работата им на терена.

Сред дарителите са още "„Кафе-бар Империал" и Анастас Начев, Пицария "Антонио"и Антон Вълев, "€žСага 2000" и Йордан Манчев, "€žПиано бар" и Дучев, "Алексис" ЕООД, В. Търново и Александър Павлов.

 
Дни на безопасността на ROADPOL ПДФ Печат Е-мейл

s 11632133542Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" днес и утре ще оказват съдействие на дежурния полицейски патрул на пешеходната пътека до учебното заведение. Акцията се провежда преди учебните часове - от 07.15 ч. до 08.00 ч. и по време на голямото междучасие - от 10.35 до 10.55 ч. Инициативата е по повод второто издание "Дни на безопасността на ROADPOL", което се провежда от 16 до 22 септември в Европейската седмица на мобилността. 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя, а главен координатор на кампанията е Главна дирекция "Национална полиция".
Докато ученическият патрул регулира движението, представители на БМЧК раздават стикери шофьорите, с посланието на тазгодишната кампания "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!".
Инициативата се провежда със съдействието на РУ - Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица.

 
Начало на 2021/2022 учебна година ПДФ Печат Е-мейл

На добър час ученици, учители и родители!

Мили ученици, пожелавам Ви да бъдете здрави, да научите много нови неща и намерите добри приятелства. Уважаеми родители, бъдете част от процеса на образование и възпитание на Вашите прекрасни деца. Скъпи учители-просветители, Вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето.

*

Na dobar chas6 n

 


Страница 9 от 91