Начало Актуално

Актуално
1 ноември Ден на Народните будители ПДФ Печат Е-мейл

 

1 noemvri2013Първи ноември е денят, в който България се покланя пред великия благослов на своите будители. Пред ония достойни нeйни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечeството в идеал и съдба на цял един народ. Днешна България е тържество на този идеал, а народът ни е издигнал в култ тяхната жертвеност пред олтара на роди
ната. И е създал един прекрасен празник — 1 ноември — Ден на народните будители, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската вселена.

 

Да се поклоним пред тях ! И да им благодарим, защото те възвестиха пред света, че в българската просвета и култура светлеят едни от най-древните пластове на човешката цивилизация.

 

narodni-buditeliУважаеми учители,

Многогодишната ни история и уникална култура е запазила в паметта си имената на много наши сънародници, които с гордост можем да определим като будители на нацията, на България! Духовници, книжовници, учители и просветители, които са били и част от емиграцията ни, но са дали своя достоен принос  за съграждането на нашата  Родина.

Убеден съм, че всички Вие успешно продължавате тяхното дело, съхранило вечния български дух и стремеж към овладяване на знанието.

Бъдете достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции  и гледайте със самочувствие в бъдещето на България!

 Честит празник!

М.Савов

Директор СОУ"Вичо Грънчаров"-Г.Оряховица

Поздравления от :

инж. Розалия Личева
Началник на Регионален инспекторат
по образованието – Велико Търново

Екатерина  Миновска

Старши експерт по предучилищно възпитание

 Регионален инспекторат по образованието – Велико Търново

за предстоящите прояви може да прочетете тук

 
Как отбелязахме Деня за борба с трафика на хора ПДФ Печат Е-мейл

nenasilieDSCI0996В изпълнение на проект, финансиран от Европейската комисия, Център „Мария” в партньорство с Общинската администрация и Младежкия парламент, организира в Горна Оряховица кампания под надслов:„По-добре информиран, отколкото - експлоатиран!”. Най-активни бяха младежите от СОУ”В. Грънчаров” Екипи от Младежкия парламент влязоха във всяка паралелка и проведоха дискусии с младите хора, раздадоха много и разнообразни информационни материали. Лилавите панделки, които ученици и учители носеха през този ден, бяха своеобразен знак за съпричастност към идеята за ненасилие, знак, че те осъждат трафика на хора като най-ужасното престъпление на новото време.

nenasilie DSCI1004На 18 октомври за седми път Европа се отбеляза Деня за борба с трафика на хора.  На този ден всички ангажирани институции, неправителствени организации и гражданското общество обръщат сериозно внимание на престъплението "трафик на хора".

Трафикът е организирана криминална дейност, чиято цел е висока печалба чрез сексуална и трудова експлоатация на хора.

За по-голямата част от нашето общество проблемът „трафик на жени и деца” звучи нереално или далечно, но тъжната статистика сочи, че през последните три години броят на идентифицираните българки - жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация непрекъснато се увеличава.  През 2010 г. те са били 375, през 2011 – 404, а през 2012 – 574! Това е официалната статистика, но според неправителствените  организации около 10 000 български момичета по целия свят са насилствено принуждавани да проституират.

nenasilieDSCI0997Слабата информираност е сред основните фактори България да бъде на едно от първите места в Европа по трафикиране на жени и деца!

Трафикът на хора е съвременното определение за робство.

Трафикът на хора  е  ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
ЗАПОЧВАМЕ НОВАТА УЧЕБНА 2013-2014 ГОДИНА С ОТКРИВАНЕ НА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА ПДФ Печат Е-мейл

16-ПЛАКАТ- откриванеНовата учебна 2013-2014 година в СОУ „Вичо Грънчаров” започва с тържествено откриване от 9.00 часа пред Младежки дом Горна Оряховица.

           

В 11.00 часа в Община Горна Оряховица ще се открие и художествена изложба на групи по проект УСПЕХ Приложно ателие „Цветна палитра” и Приложно ателие „Цветна  магия” с ръководител Пепа Хаджитодорова. В изложбата може да видите декоративни пана и картини в техниката „Батик”, картини  и рисунки с акрилни бои, акварел. Част от изложбата е експонирана и в залите на Младежки дом.

           

С тази изложба Ви пожелаваме успешна нова учебна година!

 
На добър час! ПДФ Печат Е-мейл

za-vsichki-uchenici

Отново е 15 септември! Щастливи лица, ухаещи цветя, тържествена музика, малко носталгия и ново начало, което всички искаме да бъде по-добро, резултатно и безпроблемно.

Пожелаваме Ви успешна и изпълнена с безброй хубави

моменти нова учебна 2013/2014 година!

15 sep-S500007215 septe-S5000067

15 sept-S5000057

 
Съобщение ПДФ Печат Е-мейл

zvanecСОУ”Вичо Грънчаров” уведомява учениците и техните родители, че откриването на учебната 2013/2014 година ще бъде на 16 септември от 9.00 часа пред Младежкия дом.

Причината е течащият в момента ремонт на сградата на СОУ”Вичо Грънчаров”

 


Страница 81 от 91