Начало Актуално

Актуално
Конферентна връзка с нашите партньори по проект ”Училище за бъдещето” ПДФ Печат Е-мейл

programma1На 23 април 2013 година, в Световния ден на книгата и печата нашето училище участва в  конферентна_връзка с партньорите си по проекта на ЮНЕСКО ”Училище за бъдещето”. Проектът има за цел да подпомогне политиката на ЮНЕСКО за насърчаване интегрирането на отворените образователни ресурси в образованието чрез засилено използване на новите технологии в образователния процес и за подобряване на качеството на преподаване, учене и администриране на образователната система в отделните страни по света.  Това е Хуманитарна гимназия №176 с изучаване на испански език в столицата на Украйна град Киев. Проведените он-лайн четения напълно съответстват на целите на проекта.

В отправената ни покана от Хуманитарна гимназия №176 се включваха приветствени думи от посланика на Испания в Украйна Хосе Родригес Мояно, четене на глави от романа на Сервантес „Дон Кихот” от първа до шеста, рисуване. Он-лайн четенията започнаха в 10.00 часа. Участниците бяха училища от Русия, България и Украйна – партньорите ни по проект ”Училище за бъдещето”. Нашите представители Любослава и Галин четоха трета глава от романа на български и испански език.

болгарияЗа участието си получихме диплом от организаторите. Проведеното четене дава надежди за бъдеща съвместна работа в това направление по други поводи от нашето съвремие между двете славянски държави.

 
Нови успехи на математиците ПДФ Печат Е-мейл

Denislav-004На 20 април 2013 година се проведе Великденско математическо състезание. Състезанието е ежегодно и се провежда под егидата на съюзът на математиците в България, който подготвя и състезателните теми. Участниците трябва да покажат математически знания, да проявят досетливост, съобразителност и комбинативност при решаване на задачите. 

През тази година на първо място в област Велико Търново се класира Денислав Станчев, ученик от СОУ " Вичо  Грънчаров" гр. Горна Оряховица. С резултат 83 точки от 100 възможни Денислав отново се представи блестящо и защити достойнството на училището.

На различнипризови места са класирани и още 9 ученика на училището.

 
Потопили се в голямото богатство на приказния свят! ПДФ Печат Е-мейл

23-04-DSCI1597Потопили се в голямото богатство на приказния свят, учениците от V „а” клас не останаха безразлични към изучените приказки. Решиха това, което ги е впечатлило и оставило трайни спомени у тях,  да  представят в проекта„ Приказна магия” , предложен от тяхната учителка по български език и литература.   

Вълненията, уменията, знанията на учениците са в сътворените от тях  постери, които по-големите им приятели от VІІІ „а” клас подредиха в изложба. Тя се посвещава на  „Седмицата на детската книга и изкуства за деца и юноши”,  на Международния ден на книгата по календара на ЮНЕСКО – 23 април, а така също и на наближаващия най-български празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

23-04-DSCI159823-04-DSCI160023-04-DSCI160223-04DSCI1599      

 
Идеята “Да изчистим България за един ден” ПДФ Печат Е-мейл

20-04-DSC04759Идеята “Да изчистим България за един ден” с ентусиазъм бе възприета от учениците на СОУ “Вичо Грънчаров”.

На 20.04.2013г. се включиха малки и големи-децата от ІV “а” и ІV “в” клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Величка Георгиева, учениците от VІ “в”клас с класен ръководител Дочка Златева , от VІІ “а”клас с класен ръководител Даниела Христова и Х “а” с класен ръководител Росица Петрова.

Почистването на пътя към хижа “Божур” бе не само задължение, но и приятно преживяване. Районът е любимо място за разходка и отдих на гражданите на град Горна Оряховица. Децата се почувстваха удовлетворени от свършената работа.20-04-DSC04778

20-04-DSC04770

 
Нашите надежди в Spelling Bee състезанието. ПДФ Печат Е-мейл

Logo-Speeling-Bee-2Нашите пчелички жужат, а победителките Поли и Мики, усилено се готвят за регионалното Spelling Bee състезание!

 Паолина Пенева и Микерем Вейселова се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ «Вичо Грънчаров»,  което се проведе на 21.03.2013 г. В надпреварата участваха 12 деца от 5, 6 и 7 клас, които се състезаваха в 11 кръга. Всички участници се представиха отлично, като най-добри бяха двете приятелки от 7а клас Поли и Мики. Накрая думата reason  донесе победата на Поли.

Двете победителки ще имат честта да представят училището ни на регионалното състезание. Да ги подкрепим и им пожелаем успешно представяне във Велико Търново в събота на 20 април!

Благодарим на доброволката от Корпус на Мира на САЩ, Клеър Патано, която има основна заслуга в организацията на състезанието и подготовката на участниците!

Т.Петрова -преподавател по английски език

 


Страница 84 от 91