Начало Актуално

Актуално
Отново с награди по математика ПДФ Печат Е-мейл

 

VilianНа 1 ноември 2010 г. в гр. Велико Търново се проведе Областният  кръг на Математическото състезание "Черноризец Храбър", посветен на Деня на народните будители. В първата възрастова група ІІІ-ІV клас участваха 120 деца от областта.Сред тях са  Калина Хаджиниколова, Алекс Божинов, Александър Николов, Петър Иванов и Васил Богословов от ІV „в” клас; Вилиан Попов, Кристиана Пламенова и Христина Стоилова от ІІІ „а” клас. Тяхното представяне както винаги беше на ниво.Kristina_S5032477Vilian_DSCI0068
Калина Хаджиниколова отново се представи блестящо и се класира на І място със 119 т., а  Gramota_VВилиан Попов на ІV място със 108 т..
Алекс се класира на  13-то място, Александър  на  19-то, Петър на 20-то,  , Христиана на 28-мо, Васил на 44-то  и Кристиана на на 53-то място.
Поздравление за  постигнатите успехи и успех и в следващото състезание.

 

 
„Изгони скуката от училище” и спечели награди! ПДФ Печат Е-мейл

Тазгодишното издание на програмата „Силен старт” е на тема „Изгони скуката от училище” и събира оригинални идеи на ученици под формата  есе за това как училището да стане по-интересна и привлекателна среда за подрастващите. Журито, включващо представители от „Пощенска банка”, БНТ, „Дарик радио”, фондация „Пайдея”, Български дарителски форум, Асоциация „Родители” и Национална мрежа за деца, ще избере най-добрите предложения, като всяко ще получи еднократна стипендия от 1000лв. Наградените есета ще бъдат обобщени в специална книга, която ще бъде връчена лично на Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и ще представлява пълноценен идеен източник за новия Закон за училищното образование, както обеща самият просветен министър.

Наградният фонд тази година е 50 000лв, а право да участват в проекта имат всички ученици от 8-ми до 12-ти клас със среден успех от миналата учебна година най-малко 5.00. Да качите написаното на сайта до 21 ноември 2010г. Повече  информация на  http://www.silenstart.bg/home/

  • Разкажи ни защо в училище понякога ти е скучно и как може да се промени това
  • Избери най-добрите от всички твои идеи
  • Не забравяй, че ако опишеш проблем, трябва да намериш и подходящо решение
  • Опитай се да решиш проблема като включиш не само твоите съученици, но и учители, организации
  • За да спечелиш, твоята идея трябва да е реално приложима
  • Бъди оригинален
  • Не допускай правописни и пунктуационни грешки
  • Подреди и форматирай твоето есе
  • Не пиши повече от 2 страници, но и не бъди много кратък
 
Информация за конкурс "Дърво с корен" ПДФ Печат Е-мейл

plakat_durvo_s_koren_krivi_tekstФондация "ЕкоОбщност". организира конкурс "Дърво с корен".  Конкурсът, както е видно и от името му, е за дървета - за нашите любими дървета :) Всеки, който познава дърво, което е важно или ценно за него, приятелите, близките му, съгражданите му е добре дошъл да се включи! Може да участвате не само индивидуално, но и като група - клас, клуб и т.н. или дори просто няколко души, споделящи общи емоции към дадено дърво.

Има ли дърво, което за вас е нещо много повече от дървен материал? Което за вас е значимо, ценно, лично? Което е важно за пространството, в което живеете, или се вписва в ритъма ви на живот – всекидневния или празничния?

Такива дървета, истории и разказвачи искаме да събере конкурсът на фондация „ЕкоОбщност”. Търсим дървото с корен - с история, произход, традиция, принадлежност, с връзка с живото, с природата, със земята.

Разкажете и ни покажете защо това дърво е различно и с какво – за вас, вашето семейство, приятели, съученици или съграждани и защо искате за него да научат повече хора и то да бъде отличено. Напишете ни историята му, животът му днес, но и как бихте искали да продължи тази история?

Дървото може да е герой в лична история, в историята на общност, място или селище, в ритуал или традиционен празник, в легенда, предание или вярвания, в спомен или мечта. Може да е рядък вид, природна забележителност, свещено дърво или просто дървото, под чиято сянка сте слушали приказки от баба...

 

Вече имаме финалисти в конкурса "Дърво с корен" 2010! Журито избра десет дървета, които преминават във втория етап на конкурса и ще се борят за първото място.
Победителят сред тях ще бъде избран след онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември 2010 г.
Можете да разгледате финалистите и да гласувате за вашия фаворит тук:

 

 

 

 
Излезе от печат книгата "Децата на България" ПДФ Печат Е-мейл

Berbatov_1-S5032415

Излезе от печат книгата "Децата на България", в която са представени всички деца номинирани от Фондация "Димитър Бербатов" за постижения в областта на спорта, изкуството и науката.
Berbatov1

В раздела "Спорт" всички читатели ще се запознаят с Христинка Савова от ІV "в"клас и Марияна Савова от ІХ клас. Berbatov3Berbatov2В раздел "Изкуство" е представен Християн Ангелов

Berbatov4Berbatov5В раздел "Наука" са представени, Галина Драганова, Дияна е Яна Еневи Berbatovи Евгени Драганов Berbatov6

 
НОВО:Bъзможност да посетите Европейския парламент ПДФ Печат Е-мейл
НОВО: Фондация "Пайдея" , Андрей Ковачев и Емил Стоянов ви предлагат възможност да посетите Европейския парламент
Краен срок: 25 ноември 2010 г.
Фондация “Пайдея”, обявява конкурс за учители и ученици под почетния патронаж на г-н Андрей Ковачев, Евродепутат, Европейска народна партия, и подкрепата на г-н Емил Стоянов, Евродепутат, Европейска народна партия.
Модул А: Конкурс за ученическо есе “Европейското гражданство: какви права и какви права и задължения?”
Изисквания към кандидатите:
- Да представят своето мнение за правата и задълженията произтичащи от европейското гражданство аргументирано.
- Да представят есе в обем не по-голям от 2500 думи в ел. форма (MSword)
- Да са на възраст 16-19 г.
- Да приложат към работата си Автобиография в общоприетия европейски формат.
Модул Б: Конкурс за учителско постижение в областта на обучението за европейска интеграция в училище „Моят опит с „Европейски уроци” като учител”
Изисквания към кандидатите:
- Да са участвали в поне една от дейностите на мрежата „Европейски уроци” през последните 10 години (специалността и етапът, в който преподават са без значение).
- Да посочат ясно при описанието на конкретния опит:
> Формата на работа с учениците (ЗП, ЗИП, СИП, Клуб, Проект или друго)
> Година/и, в които са осъществени представените добри практики
> Брой и възраст на учениците, участвали в представените добри практики
> Кои дейности са били по преценка на учителя най-стимулиращи и интересни за учениците
> Какви учебни материали са използвани
- Да представят предпочитаната от тях добра практика в обем не по-голям от 4000 думи в ел. форма (в удобното според учителя MSOffice приложение)
- Да приложат към работата си Автобиография в общоприетия европейски формат
Конкурсните работи и за двата модула на конкурса се приемат само в ел. форма на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 25/11/2010 24:00 ч.
Конкурсните работи могат да бъдат публикувани на сайта на организатора и/или патрона, при ясно посочване на авторството им и безвъзмездно за авторите.
Четирите ученически есета, събрали най-висок брой точки, и учителят, събрал най-висок брой точки, ще имат възможността да посетят Европейския парламент в началото на 2011 година.
 


Страница 87 от 91