Начало Актуално

Актуално
Конкурси ПДФ Печат Е-мейл

Фотоконкурс „Доброволчеството като философия и начин на живот”:

http://forthenature.org/news/1692

ФОТОКОНКУРС на тема „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”: http://forthenature.org/news/1705

Фотоконкурс „Врачанският Балкан - моето лятно приключение”: http://forthenature.org/news/1706

--

 
Kандидатстване по програма „Учебни визити” ПДФ Печат Е-мейл


Centar

Покана за кандидатстване по програма "Учебни визити" към 15.10.2010г., академична 2010/2011г.
Поканата можете да видите тук.

Покана за кандидатсване на български организатори по програма "Учебни визити" за академичната 2011/2012 година
Повече информация може да намерите тук

Приключи селекцията във връзка с обявената от ЦРЧР покана за кандидатстване за организиране на учебни визити в България, период септември 2010 - юни 2011. Информация за българските организатори и темите на визитите може да намерите тук

 
НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА! ПДФ Печат Е-мейл

 

 

15_10

Честит празник,

скъпи ученици, родители и преподаватели!

Годината има много начала. За някои започва на първи януари, за други-в началото на пролетта, а за всички нас-на 15 септември. След веселото лято вниманието ни отново се насочва към училището и към децата, които отново са пораснали.Отново започваме това,което понякога ни се струва трудно,но след като отмине, се оказва приятно.Отново сме заети с целенасочена работа. Отново сме в голямата компания на класа и училището. Добре дошли в училище!

Лятото се изниза неусетно, оставяйки ни септемврийска жега и носталгия по все още незастиналите, вълнуващи спомени от ваканцията. За кой ли път този двор посреща своето палаво ято, заредено с енергия и жажда за наука? За кой ли път притихналите класни стаи, изтръпнали от вълнение, очакват с нетърпение своите гласовити и умни жители? В този прекрасен ден за всички български деца, учители и родители, ден, в който усмивката и вълнението заливат училищния двор, ми позволете с не по-малко вълнение да ви поздравя с първия звънец, с първия учебен ден.

bot__laptop

 


 
Покана за участие в семинар "Неформалното образование-ключ към професионална реализация ПДФ Печат Е-мейл

Асоциация ФОРУМ и Порталът За ФОНДОВЕТЕ online имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в Семинар по Проект „Неформалното образование – ключ към професионалната реализация”, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, Програма за младежки дейности 2008-2010г.
Семинарът ще се проведе на 7ми септември 2010г. в град София, Гранд хотел София, от 10.00ч.
За участие са поканени представители на НПО, младежки сдружения, Младежки информационно-консултантски центрове, работодатели и работодателски организации, училища и ВУЗ

Неформалното образование от десетилетия е концепция, която намира своето сериозно място във всички документи, свързани с развитието на младите хора, политиките на държавите в тази област и в професионалната реализация на младежите. Оценяването на образованието се превърна в приоритет в националните и европейските политики за образование, обучение и учене. Според Европейската Комисия, изключително важно е да се признава и оценява резулта от ученето, независимо къде и кога се провежда, тъй като хората придобиват знания, умения и компетентности в неформалното и самостоятелно учене, успоредно с формалното образование и обучение, държавите-членки на ЕС. Сертифицирането (признаването) на неформалното и самостоятелно учене ще улесни по-нататъшното включване на хората в усвояване на нови знания и умения, т. е. в ученето през целия живот.
продължава>
 
Награждаване на Даниела Иванова с почетното отличие „Национална диплома” на МОМН ПДФ Печат Е-мейл
Daniela_S5000114
по награждаване obschta-Daniela-S5000135с почетното отличие „Национална диплома” на МОМН на  Savov-DanielaS5000127Даниела Иванова.

 

 

 

 

 

Тя е лауреат от Олимпиадата по биология и пета на олимпиадата по английски тази година. Има награди от още куп състезания и се пълниаотличничка през всичките години на обучението си.

С церемонията по награждаването на двамата най-добри средношколци на областта бе открита и новата актова зала на Регионалния инспекторат на МОМH. Дипломите бяха връчени от шефката на инспектората Розалия Личева и зам. областния управител Изабела Чорбаджиева. На тържеството бяха поканени родители, учители, училищните ръководства, присъстваха и горнооряховският кмет Йордан Михтиев и шефката на отдел „Образование и култура” Йорданка Кушева.

Ръководството на СОУ „Вичо Грънчаров” се беше подготвило с поздравителни адреси до двамата отличени ученици, а на своята възпитаничка директорът Милчо Савов подари картина, дело на млада художничка от училището.

Най-радващото за мен е, че двамата най-добри ученици на областта остават да учат в България и искат да правят кариера в родината си, каза в поздравителното си слово Изабела Чорбаджиева.

Даниела следва своя план и въпреки многото възможности избира да  учи фармация в  Медицинска академия -София.

Националните дипломи се определят от МОMН по предложение на училищата и регионалните инспекторати на особено изявени ученици, постигнали отличен успех и победители в национални и международни състезания. Тази година единствените отличени от В. Търновска област са двете горнооряховски деца.

 

 

 


Страница 88 от 91