Начало Актуално

Актуално
„Да дарим надежда и доброта” ПДФ Печат Е-мейл

12 IMG 2571За поредна година показахме, че в СУ "Вичо Грънчаров" традициите са живи и се предават от поколение на поколение. По инициатива на дванадесетокласниците на 12.12.2016г. в СУ "€žВичо Грънчаров"€ се проведе традиционният коледен базар. Със своята всеотдайност бъдещите абитуриенти успяха да мотивират и привлекат всички ученици от I до XII клас в благородната си инициатива. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно, и домашно приготвени сладки участваха ученици от почти всички класове.

Завладени от коледния дух на добротата, в инициативата се включиха активно и представители от Българския младежки червен кръст към училището.

Събраната сума от 634 лева бе предоставена на нуждаещи се ученици от нашето училище.

Благотворителната инициатива на нашите ученици доказа, че когато вложиш сърце и душа в това, което правиш, ти винаги успяваш.

Огромна благодарност към всички, съхранили доброто и милосърдието в сърцата си!

 
„Животът е безценен”. ПДФ Печат Е-мейл

15303943 1679487472341180 1922791554 oВъв връзка със Световния ден за борба със СПИН - 1 декември членовете на Български младежки червен кръст в СУ"€Вичо Грънчаров"€ проведоха АНТИСПИН кампания под логото "€žЖивотът е безценен". Раздаваха рекламни материали и извършваха образователна дейност на тема: "€žВсичко, което трябва да знаем за ХИВ/СПИН". В дейността се включиха и представителите на младежкия парламент закачайки сигли символ на кампанията.

 
Литературен клуб „Калиопа”- сцена за изява на талантливите четящи ученици на СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 20161116 151447На 16.11. 2016 г. по инициатива на учителите по български език и литература и с подкрепата на директора г-жа Николинка Попйорданова в СУ "Вичо Грънчаров" бе открит Литературен клуб "Калиопа".

Идеята на основателите е той да се превърне в средище на словото, книгата и литературата, в място, където талантливите деца открито да поставят вълнуващите ги проблеми, да водят диалог с другите и да отправят своите младежки предизвикателства. Там те ще откриват магията на думите, ще подхранват творческия огън у себе си, ще изграждат естетическо отношение към света и ще разширяват социокултурните си контакти.

Дейностите, които ще развива Клубът, ще бъдат разнообразн舓 литературни четения, срещи с писатели, посещения на къщи-музеи на известни български творци, събиране на лично творчество и издаване на училищен сборник , подготовка за участие в литературни конкурси, представяне на книги от любими автори и др.

На първата си творческа среща, след основаването си, Клубът ще осъществи коледно литературно четене в условията на възстановена коледна традиция. С тази първа изява в навечерието на Рождество Христово талантливите деца на СУ "Вичо Грънчаров" ще отправят своето послание към другите- общуването с книгите ни прави по-добри и по- човечни.

 
Ден на народните будители ПДФ Печат Е-мейл

1 ноемвриДенят на народинтебудителиеобщобългарски празник,ознаменуващ делото на българскитепросветители,книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Отбелязва се ежегодно с факелни шествия на -1ноемврии-официален празник в Република България.

Много градове и села искат да отдадат заслужената признателност към народните будители не само като кръщават улици,читалища и училища на тяхно име. За първи път честване на народните будители става на фестивала в Пловдив през 1909 г.

Всепризнат патрон на българското будителство е светиЙоан Рилски, почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете на османско владичество. Почитани са и много други будители, които народът канонизира като светци в своята историческа памет.

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА И МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МЕГЛЕНА КУНЕВА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

 

 
Откриване на спортна площадка ПДФ Печат Е-мейл

za saitaIMG 2476На 28.10.2016 г. в 10,00 часа в двора на СУ"€œВичо Грънчаров" се открива първата училищна спортна площадка - в град Горна Оряховица с изкуствена трева дългосрочна инвестиция в здравето, обучението и възпитанието на учениците. Това събитие е по инициатива на Директора на училището Николинка Попйорданова и с активната подкрепа на Кмета на Община Горна Оряховица инженер Добромир Добрев. Изпълнител е "€žЕнел Строй"ООД, град Горна Оряховица. http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5122-2016-10-28-10-22-07.html

za saitaIMG 2496

 


Страница 10 от 34