Начало Актуално

Актуално
Spelling bee ПДФ Печат Е-мейл

logo bee

Поради обявяване на 1 и 2 март за неучебни дни, състезанието Spelling bee в СУ "Вичо Грънчаров" ще се проведе в четвъртък, 08.03.2018 от 14:30 часа в 306 кабинет.

Подготвяйте се!

Очакваме Ви!

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

snow 3065369 340

ПОРАДИ ТЕЖКИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ И ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № 656/27.02.2018 Г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА 1 И 2 МАРТ 2018 Г.СА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ". Предвидените дейности и мероприятия в тези дни се отлагат за 06.03.2018 г.

 
"Здравното образование, и различни възможности за неговото осигуряване в училище “ ПДФ Печат Е-мейл

SMART logo transperant PNG smallСУ "Вичо Грънчаров" съвместно с Фондация СМАРТ - София кани представители на Общината, директори на училища, преподаватели, родители, ученици и всички заинтересовани на дискусионен форум посветена на ползите от здравното образование.

Целта на среща е запознаването на заинтересованите страни с позитивите на здравното образование, предлагане на възможности и инициативи за неговото осигуряване в училище, в съответствие с нормативната рамка и различните инициативи, поддържани от неправителствени организации в страната. Ще бъде представен доклад по темата на Фондация СМАРТ, създаден заедно с представители на Националния център за обществено здраве и анализи, Българска асоциация по семейно планиране и др. Той включва и резултатите от изследване на Loveguide сред 500 ученици.

Срещите са част от дейностите на Фондация СМАРТ и Loveguide в рамките на международната инициатива ACT!2030 и са в подкрепа на усилията на коaлиция от организации, целящи въвеждане на системно здравно образование в българското училище и насърчаване на активното участие на младите хора в процесите на вземане на решения.

Такива дискусии се провеждат само в 3 града от страната, на които организаторите да получат необходимата информация по темата, за да я предоставят на европейски ниво.

АCT!2030 се изпълнява от националните съюзи на организации в 12 страни: Алжир, България, Индия, Ямайка, Кения, Мексико, Нигерия, Филипините, Южна Африка, Уганда, Замбия и Зимбабве с подкрепата на IPPF, UNAIDS и PACT.

Attachments:
Download this file (300217-pismo pokana22012018.pdf)pokana163 Kb23.01.2018 15:19
 
За по-добрата връзка с родителите ПДФ Печат Е-мейл

class90x940 solid highQВече седма година СУ "Вичо Грънчаров"€ работи с електронен дневник структуриран в "Електронното училище". Това подобрява работата с родителите, въпреки допълнителното натоварване за учителите. Но всичко се прави в името и за децата. Системата "Електронно училище" (WWW.BGCLASS.NET) е предназначена за директори, учители и родители на ученици от всички степени на обучение и покрива основните нужди по администриране, управление и подпомагане на учебния процес в Българските училища напълно безплатно.

Включва и всички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като: - Електронен дневник, Електронен бележник - Електронна библиотека на класа - Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения - Галерия на класа, Форум на класа и др. Съществени функционалности както за учители, така и за родителите са: - Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки час), програма на преподавателите - Оценки (текущи, срочни, годишни, външно), Забележки, Отсъствия (извинени, неизв., закъснения ...) - Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма) -Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване. Ето някои ползи от "Електронното училище".

=> Спестяване на консумативи, време, респективно финансов ресурс, както за родителите, така и за училището;

=> Получаване на точна и навременна информация за развитието на учениците;

=> Достъп до подходящи материали за всички участници в образователния процес;

=> Подобряване на комуникацията между родители и класни ръководители/учители;

=> Дисциплиниране на учениците по отношение на присъственост и поведение;

=> Възможност за контрол от родителите върху изпълнението на домашните работи и успеха на децата им;

=> Допълнителна сигурност на информацията при загубване на хартиен дневник и/или бележник; Поддръжка на всички учебни години и информацията въведена за тях и възможност за влизане във всяка предходна учебна година;

и много други.

Най-много от всичко обаче разчитаме, че когато съвестните родители са добре информирани през цялото време, те ще имат възможност да се включат активно (а не чрез 3-4 родителски срещи годишно) в учебно-възпитателния процес на децата, което неизбежно ще повиши качеството на тяхното образование!

 
Научи ме да умея-неформално обучение ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 3656На 28.11.2017 година ученици от 8 а, 9 а, 10 а, 11 а и б класове на СУ "Вичо Грънчаров"€ взеха участие в интерактивна работилница в класната стая. Тя е посветена на уменията на 21-ви век. Представена беше презентация, показваща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда. Работа в екип, комуникативни умения, емоционална интелигентност, дигитални умения, личностно развитие, критично мислене и креативност са новите умения, които ще са необходими да притежава новото поколение на 21-ви век.

Акцент на събитието към момента беше развиване на умението за "работа в екип" и "€комуникативни умения"€. Освен теоретични знания учениците имаха възможност да приложат наученото чрез състезания и игри.

С участието на самите ученици бяха изяснени какво съдържание се влага и разбира от тях за всяко едно от уменията.

Екипът им предложи да участват в едно предизвикателство, което те с желание и ентусиазъм приеха. Три отбора се състезаваха да направят кула от сламки, кламери, ластици, хартиено тиксо и листи.

Това, което учениците „взеха” от срещата бяха емоции, опит, разбиране, комуникация и възможност да изразят лично мнение, които ще използват в своите бъдещи начинания.

 


Страница 10 от 38